Divan Üyesi Erdal Atalay’dan Ali Sürmen’e tepki! “Kendi çalıp kendi oynayacak”

Trabzonspor Divan Üyesi Erdal Atalay Divan Başkanı Ali Sürmen’e tepki gösterdi. 

Divan Üyesi Erdal Atalay’dan Ali Sürmen’e tepki! “Kendi çalıp kendi oynayacak”

Trabzonspor’un 48. Olağanüstü (Seçimli) Divan Genel Kurulu, 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 09.00’da çoğunluk aranmaksızın Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılacak.

Kongre tarihi yaklaşırken başkan adaylığı konusunda itirazlar gündemdeki yerini koruyor. Divan üyesi Erdal Atalay Haber61’e yaptığı açıklamada, son tüzük değişikliği sonrasında Divan Başkanlık Kurulu Başkanı olabilmek için getirilen ‘5 yıl yöneticilik yapmış olmak’ şartının doğru bir karar olmadığını söyledi.

Atalay, “Şuanda kimsenin aday olma şansı yok. 2 Bin 500 Divan Üyesinin içinde şartları sağlayan 50-60 kişi var. Onların arasında da Trabzonspor’a Divan başkanlığı yapabilecek kişi sayısı 5-6 kişi. Bunlarda aday olmak istemeyince Ali Sürmen kendi çalıp kendi oynayacak” dedi.

Erdal Atalay şunları söyledi;

TÜZÜK TADİLATINA İTİRAZLAR OLDU

“Trabzonspor’da 2-3 sene önce bir tüzük değişikliği yapıldı. Bu değişiklikte Divan Kurulu Başkanı ve yönetici olmak için bazı kısıtlamalar getirildi. Divan Başkanlı olmak için 5 sene yöneticilik yapmış olmak şartı getirildi. Mesela Ali Sürmen 6 ay yöneticilik yaptıktan sonra Divan Başkanı oldu ve 2 dönemdir Divan başkanlığı yapıyor. Normal şartlarda geçen sene Şubat ayında Divan Başkanlığı seçimi yapılması lazımdı, hem pandemiden dolayı yasaklar vardı, hem de bu maddeye itirazlar oldu. Trabzon’da Divan Kurulu’nun 2 Bin 500’e yakın üyesi içerisinde Divan Başkanlığına aday olma kriterlerini sağlayan kişi sayısı 60-70 kişi.  Bu kişilerden bazıları diğer kurullarda yönetime yapılan çoğunlukla liste doldurmak için yazılan kişiler. Bu kişiler 2 dönem yöneticilik yaptığında 5 seneyi doldurduğu için Divan Başkanı olabiliyor. Bir de eski ağabeylerimiz var. Nizamettin, Ahmet Celal Ataman ağabeyler gibi. Bu 60-70 kişi içinde 25-30 tanesi 80 yaş civarına gelmiş, bu işleri bırakmış. Ben mesela 2 ayla Başkan adayı olamıyorum. Benim gibi 3-4 sene yöneticilik yapanlar var olamıyorlar. Bu şekilde bir tüzük tadilatı yapılınca itirazlar oldu. 

NORMAL SEÇİMLİ GENEL KURULLARDA TÜZÜK TADİLATI YAPILAMIYOR

Geçen sene pandemi dolayısıyla Şubattaki kongre yapılamayınca Kurul başkanları Ali Sürmen de dahil bir protokol yaparak tüzüğü değiştirelim dediler. Protokolde kongrenin 22 Şubata ertelenmesine, Tüzük komisyonunun kurulmasına ve Divan Genel Kurulu’nun Tüzük tadilatından sonra yapılmasına diye karar alındı. Yönetim Kurulu da Tüzük tadilatını yapmak için Mahmut Ören’i görevlendirdi. Mahmut Ören 4-5 arkadaşıyla birlikte bir tüzük taslağı yapmaya başladılar. Bunu internette yayınladılar, eski yöneticilere gönderdiler, kulübün internet sitesinden yayınlandı, fikirler alındı ve bir rapor hazırlandı. Tüzüğü komisyon hazırlar ama Genel Kurul’a sunacak olan yönetim kuruludur. Bunu Yönetim Kurulu’na sundular, tüzük için Olağanüstü Genel Kurul gerekiyor. Normal seçimli Genel Kurullarda Tüzük tadilatı yapılamıyor. Hazırlıklar yapıldı, yönetime verildi. Yönetimin görüşüp görüşmediğini bilmiyorum. 

ALİ SÜRMEN KENDİ ÇALIP KENDİ OYNAYACAK

Bu aşamada Ali Sürmen imza veren Kurul başkanlarını kaale almayarak kendisi 7 Ocak Cuma günü Genel kurul yapmak için resen karar aldı. Yangından mal kaçırır gibi, yönetimle beraber, Ahmet Ağaoğlu’nun da yaptığı gibi. Takım iyi gidiyor, biz bunu oya çevirelim. Tüzük tadilatından sonra yapılacak kongreyi, Trabzonspor’un şuandaki iyi konumundan faydalanarak (ben öyle yorumluyorum) kongreyi 7 Ocak’a alarak, hem sözünde durmadı, hem tüzük tadilatı yapan arkadaşları devre dışı bıraktı. Attığı imzaya sahip çıkmayarak kendi bildiğini okuyarak, kendine göre doğru bir zaman seçerek, sözünde durmayan bir kişi olarak artık ben kendisini yorumluyorum, tanımlıyorum. Kongreyi 7 Ocak’a aldı. Şuanda kimsenin aday olma şansı yok. 2 Bin 500 Divan Üyesinin içinde şartları sağlayan 50-60 kişi var. Onların arasında da Trabzonspor’a Divan başkanlığı yapabilecek kişi sayısı 5-6 kişi. Bunlarda aday olmak istemeyince Ali Sürmen kendi çalıp kendi oynayacak. 

TEAMÜLLERE DE AYKIRI DAVRANIYOR

Tüzük tadilatından sonra genel kurulun yapılması kararının altında kendisinin imzası var. Trabzonspor’da 2 dönemden fazla kimse Divan Başkanlığı yapmadı. Ayrıca geçmişte 2 dönem başkanlık yaptı. 1 sene de pandemi şartları ve tüzük tadilatını bahane ederek kongreyi bir yıl uzattı. Sonradan tüzük tadilatı yapmadan seçilmesi halinde görev süresini 10 yıla çıkaracak. Ali Sürmen 3. Dönemde aday olacak ve bu şekilde teamüllere de aykırı davranıyor. Kendisi 6 aylık yöneticilik sonrası Başkan adayı oldu. Benim gibi bir sürü 5 seneye yakın yöneticilik yapan insan aday olamıyor. 3 sene 4 sene yapanlar var. Benim itirazım Alİ Sürmen’in burada samimi davranmayıp, kendi çıkarını düşünmeyip, bir dönem daha başkanlık yapması.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler