Divan başkıanları bir araya geldi! Trabzonspor neden yoktu?

Beşiktaş, Bursaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı yemekte buluştu.

Divan başkıanları bir araya geldi! Trabzonspor neden yoktu?

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu; Beşiktaş, Bursaspor ve Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanları'nı ağırladı. Divan Başkanları, Türk sporunun barışa ve dostluğa ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu; Beşiktaş, Bursaspor ve Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanları'nı ağırladı. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eşref Hamamcıoğlu, “Geleneksel toplantımıza bugün Galatasaray olarak biz ev sahipliği yapıyoruz. Divan başkanlarımızı ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Geldikleri için kendilerine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün buraya şampiyonluk yaşamış takımlarımızı davet ettik. Trabzonspor Divan Başkanımız Ali Sürmen Bey, yoğun iş temposu nedeniyle katılamayacağını belirterek bizlere selam ve sevgilerini iletti. Hatta kendisi bizi Trabzon’da ağırlamaktan onur duyacağınız söyledi” dedi. 

Hamamcıoğlu toplantıda hakem hataları hakkında fikir alışverişi yapıp yapmayacakları sorusuna ise, "Gündemimiz sadece futbol değil. Sohbetimiz sırasında konu açılırsa hakem hataları hakkında konuşuruz. Gerek spor gerekse kendi camialarımıza uygun mesajları verip, spor kalitemizin artmasını temenni ediyorum” cevabını verdi. 

Küçük: “Türk sporunun dostluğa ihtiyacı var” 
Türk sporunun dostluğa ihtiyacı olduğunu ve her ne olursa olsun başkanlar olarak bir araya gelmeyi görev edindiklerini söyleyen Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, “Ben en eski ve en kıdemli başkanım. Türkiye’de şampiyonluk yaşamış takımların başkanlarını bir araya getirmeyi düşündük. Bursaspor başkanımızı İdris Sevinç’i ben bizzat aradım. Tevfik Yamantürk Başkanımız da Trabzonspor başkanımızı aradı. Ancak kendisinin geçerli mazeretleri olduğu için bugün aramızda değil. Bu toplantılarımız her 2-3 ayda bir beş kulüp Divan Başkanımızla bir araya gelerek yapmayı planlıyoruz. Türk sporunun barışa, dostluğa ihtiyacı var. Zaman zaman verilen hakem kararları sonrası takımlar sesini yükseltebilir ama biz Divan Başkanları ne olursa olsun bir araya gelmeyi görev edindik. Bu ideal uğruna şartlar ne olursa olsun bir araya geleceğiz. Önümüzdeki ay davet Fenerbahçe kulübü olarak bize isabet ediyor. Daha sonra Bursa’ya, Trabzon’a gideceğiz. Galatasaray’ın bugünkü davetine teşekkür ediyoruz. Onur duyduk” dedi. 

“Hakem kararlarını tartışırsak biz de bir araya gelemeyiz” 
Küçük, hakem hataları hakkında ise, “Hakemler ile ilgili Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı ve Basın Sözcüsü Semih Özsoy kardeşimizin açıklama yapması daha doğru. Divan başkanları olarak kendi kulüplerimizi temsil etmekle beraber kardeşliğimizi de sürdürmek istiyoruz. Biz hakem hatalarını dile getirirsek, bu konu hakkında tartışırsak bizim de bir araya gelmemiz zorlaşabilir. Biz kulüplerin kıdemlileri olarak, ak sakallıları olarak bu konuyu yetkili kişilere bırakırız” açıklamasını yaptı. 
Başkan Küçük bu akşamki Fenerbahçe - Zenit maçı hakkında ise şunları söyledi: 
“Umarım bugün Zenit maçında başarılı olur ve tur atlarız. Türk takımları yabancı takımlarla karşılaştığı zaman Türk takımlarının yanında olmalıyız. Bugün herkes Fenerbahçe’yi, yarın da Galatasaray’ı destekleyecek. Önemli olan Türk bayrağının dalgalanması ve İstiklal Marşımızın okunmasıdır. 

Yamantürk: “Bu akşam Fenerbahçeliyiz” 
Bu akşam Fenerbahçe maçından dolayı Fenerbahçeli olduklarını belirten Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ise, “Öncelikle şunu söyleyeyim. Renkleri bir tarafa bırakmamız lazım. Bugün Fenerbahçe formasında ay yıldız önemli. Fenerbahçe’yi bu akşam kalpten destekliyorum. Yarın Galatasaray, başka gün Bursa olur. Önemli olan Türk bayrağının yurt dışında dalgalanması. Bugün Fenerbahçeliyiz. Hakem konusuna girmememiz lazım. Oturduğumuz koltuklardan dolayı girmememiz lazım. Taraftar olarak çok konuşuruz ama bizim işimiz marka değerini yükseltmek. Gelirleri arttırmak ve sıkıntılardan kurtulmaktır. Dolayısıyla kavgayı, küçük kişisel hesapları, kulüplerin sırtından şöhret oma kaygılarını bir kenara koymalıyız. Hakem hataları oluyor. Yarın da olacak. Türkiye ligi Avrupa’nın en kaliteli liglerinden biri. Tük futbolunun değerini arttırmak için üzerimize düşeni yapmalıyız” açıklamasını yaptı. 
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç ise toplantı öncesi şunları söyledi: 
“Bana telefonu ilk açan Vefa Başkan olmak üzere bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Spor sahada kalır. Bizim bir araya gelerek medeni ilişkiler içinde olmamız tüm spor kamuoyuna mesaj olacaktır. Biz de takımlarımızı Bursa’da ağırlamaktan onur duyacağız.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler