Celil Hekimoğlu yeniden aday olacak mı?

Trabzonspor’da geride kalan kongrede başkan adaylarından işadamı Celil Hekimoğlu ilk kez Haber61 Spor Müdürü Tuncay Lakot’un sorularını yanıtladı.   1 yıl boyunca sahada delegelerle bire bir iletişim halinde olduğunu dile getiren Hekimoğlu sözlerine şöyle

Celil Hekimoğlu yeniden aday olacak mı?
Trabzonspor’da geride kalan kongrede başkan adaylarından işadamı Celil Hekimoğlu ilk kez Haber61 Spor Müdürü Tuncay Lakot’un sorularını yanıtladı.
 
1 yıl boyunca sahada delegelerle bire bir iletişim halinde olduğunu dile getiren Hekimoğlu sözlerine şöyle başladı.
 
Trabzonspor’un kötü yönetildiği için Trabzonspor delegesi takımına küsmüştü. Umut bağlanan birçok aday umutları boşa çıkarttı. En son sayın Hacıosmanoğlu kupayı alacağım diye geldi oda umutları boşa çıkarttı hal böyle olunca da insanlar küsüyor. Trabzonspor yeni bir döneme girdi. İnşallah bu yeni dönemde verilen sözler yerine getirilir ve bu umutsuzluklar da daha da büyümez. Biliyorsunuz ki son mesaj 50.yılda şampiyonluğa mesajıydı. Ümit ediyoruz ki yeni dönemde sayın başkanımız ve yönetim kurulu bu bize verdiği umutlu mesajları yerine getirir ve hep beraber mutlu oluruz seviniriz ve sahaları doldururuz dedi.
 
 
Kongrede son 5 sandıkta neler yaşandı? Neden bu sandıklara itiraz ettiniz?
 
Kongrede ki sandık konusuna geçmeden önce Sayın Muharrem Usta sahalara son 20 günde değil 6 ay önce çalışmalara başladı. O dönemde biz yaptığı çalışmaları biliyorduk. Bu çalışmaları basın huzurunda yapmadı ve gizli gizli çalıştı. Çok önemli notlarda ziyaretler yemek organizasyonları düzenledi. Kulübe büyük potansiyelleri olan insanları sürekli ziyaret etti. Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra daha güçlü ve hükümet nezdinde daha güçlü daha yaptırımcı olacağını ekonomik anlamda hükümetten daha büyük bir destek alacağını düşündüğü için aday olduğunu düşünüyorum. Ben 1 ay önce başkanın kendisine yakın arkadaşları ile konuştuğumda sayın Usta’nın kesinlikle aday olmayacağını söylüyorlardı ama 1 Kasım seçimlerinden sonra bu algı değişti.
 
Trabzonspor’un çok borcu var ve bu süreçte devlet desteğine de ihtiyacı var. Ben bunu eleştirmiyorum mantıklı buluyorum. Bu anlamda daha rahat edeceğini düşünmüş olabilir dedi.
 
Kongre de itiraz etme konusuna açıklık getireyim. Gerçekten itiraz edilseydi kazanabilirdim çünkü geçersiz olan oyları biliyorum. Orada Divan Kurulu listeleri ile boş listeler birbiriyle karıştı. Bizim sandık görevlisi arkadaşlarımız ciddi boyutta bize oylarda geçersiz olduklarını söylemişlerdi. Fakat bunlar o kadar önemli değil. Trabzonspor’da o gün olan süreci bir hatırlayın. Kongre gününe tekrar dönelim göreve gelindikten bir gün sonra 30-40 Milyon TL ödenmediği takdirde birçok sporcu serbest kalacaktı. Bizde seçimde bunu taahhüt ettik. Bizde göreve geldiğimiz gün tüm birikmiş borçları ödeyeceğiz buna göre hazırlık yaparak geldik. Ama eğer biz kongreye itiraz etseydik arkasından Muharrem beyde itiraz edecekti. Belki o zaman biz 10 oyla öne geçecektik o zaman bir kaos olacaktı ve büyük ihtimalle kulüp Divan Kuruluna kalacaktı. Divan Kurulunun ödeme yetkisi yok, parası yok ve harcama yetkisi yoktu bu Trabzonspor’u içinden çıkılmaz bir hale getirecekti. Burada önemli olan bizim seçimi kazanmamız değil Trabzonspor’un kazanması olduğunu düşündüğümüz için itiraz etmedik. Eğer böyle bir şey yapsaydık biz Trabzonspor’a en büyük kötülüğü yapmış olurduk. Kendi egomuzu değil Trabzonspor’un menfaatini düşünmüş olurduk. Muharrem beyde aynısını yapardı bundan en ufak bir şüphem yok. Biz orada Trabzonspor’un ertesi gün yapılması gereken ödemeleri vardı. Biz orada onu düşündük ve öyle davrandık ve kamu oyundan çok ciddi destek aldık. Demek ki doğru yapmışız. Son 3 sandık derken son 5 sandıkta olabilirdi bu. Saat 16:00’da kapılar kapatıldıktan sonra salonda kalanların oy kullanma işlemleri oldu o süreç irdelenmesi gereken bir süreç ama ben şuan sıcağı sıcağına bu konu hakkında çok fazla konuşmak istemiyorum.
 
Biz son gün itibari ile gerek biz gerek rakibimizin yaptığı anketlerde en az 300-400 oy önde gidiyorduk. Ama neticede kongrelerde son gün hep belirleyici günlerdir. Son günlerde gelen telkinler, mesajlar ültimatomlar birçok şey vardır. Bunların hepsi devreye girdi. Son gün çok iyi bir çalışma yaptı rakiplerimiz ve seçimi kazandı hayırlı olsun şimdi bunları konuşmaya da çok gerek yok. Bu konular zamanla çıkacaktır ortaya. Son 3-4 sandıkta neler oldu bunlar konuşulacaktır.
celil-hekimoglu1.jpg
 
 
DEVAMI 2. SAYFADA
Kendi yönetici adaylarınız içinde mevcut iktidara yakın isimlere baskı olduğu iddia edildi size ve yönetici adaylarınıza böyle bir baskı geldi mi?
 
Benim şahsıma baskı yapılmadı ama bazı arkadaşlarımıza telkin yapıldı seçime girmesen daha iyi olur şeklinde. Ama bizim arkadaşlarımızın hepsi dik durdular ve arkadaşlarımdan bu konuda hiçbir sorun yaşamadım. Hepsine özellikle teşekkür ediyorum.3-4 arkadaşım özellikle seçime bir hafta kala oldukça yoruldular. Bizim kimseye karşı bir sıkıntımız yok zaten biz kimseye de karşı değiliz. Ben hep söyledim benim bir siyasi görüşüm yok zaten ortada bir insanım. Şunu bir kez daha söyleyeyim bana karşı yapılan bir baskı yoktu.
 
Ben bu anlamda çok rahat çalıştım. Bunlar geride kaldı şuan Trabzonspor çok zor durumda. Önemli olan bunları konuşmak lazım ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Buna karşı sayın başkanın bir mesajı var seçimi kazandıran mesajı, iki şey konuşuldu bu seçimde  biz dedik ki Trabzonspor Trabzon’dan yönetilmeli. Çok ciddi borçlarımız var. Görev süresi boyunca yönetime sabredilmeli. Şampiyonluğa yarışan bir takım ama illa şampiyon olacak diye bir takım dengeleri bozan bir anlayışı kabul etmiyoruz dedik. Daha mütevazi konuştuk.
 
 
Hiçbir zaman büyük hedefler göstermedik çünkü Trabzonspor’un gerçek hedefi bize göre böyleydi. İnsanlar görüyor bir M’bia’dan 2,5 Milyon Euro aşağı yukarı 7,5 Milyon TL hiç hesapta olmayan bir ödeme çıktı karşımıza. Bu yönetimin bir kabahati değil. Böyle faturalar daha gelecek bunları biz biliyoruz, bunları Muharrem beyde biliyordu. Bunları zamanında konuştuk bunlara hazırlıklı olmak lazım. Bugün ki ortamda ben şunu doğru bulmuyorum. Seçim kazanmak için söylemiş olabilir ama bunun revize edilmesini beklerim.50.Yılda Lucescu ile şampiyonluk kelimesi bugün ki Trabzonspor’a uymaz benim görüşüm bu. Bu görüşte olduğum için ben inanıyorum ki 3049 oy aldım. Biz doğruları söyledik. Trabzon şehri ve Trabzon delegesi de bence bu doğruyu onayladı.
 
Yerel bir adayın 3049 oy alması tarihte bile görülmemiştir. Tabi ki seçim zamanı Muharrem bey büyük bir şirketin başında olması İstanbul’dan gelecek ekonomik gücü çok fazla olacak, siyasi desteği arkasına alacak, büyük paralar bulacak 100Milyon TL’ler kongrede havada uçuştu biliyorsunuz. O paralar gelecek sponsorlar kuyruğa girecek söylemlerine karşı yine de bir kıl payı seçimi kaybettik. Ben bu yüzden çok mutluyum, şundan mutluyum aldığım oydan dolayı değil Trabzon şehrinin gerçekleri gördüğünü ve onayladığını düşünüyorum.
 
Aklı selim Trabzonsporlular bu seçimde gerçeğe oy vermiştir. O yüzden ben şunu bekliyorum Trabzonspor geçenlerde sosyal paylaşım sayfasından bir mesaj attı. Çok doğru bir mesaj attı ve bu Trabzonspor’un sitesinde de yayımlandı artık gerçeklerle yüzleşme zamanıdır sonuna kadar altına imzamı atıyorum ve diyorum ki gerçekle yüzleşelim ve bundan sonra doğru politikaları uygulayalım. Artık seçim bitti seçim politikalarını bırakalım gerçeklerle yüzleşme politikalarını uygulayalım. Seçim biteli yaklaşık 1 ay oldu hala Trabzonspor’da teknik direktör değişikliği ve 1461 Trabzon’da yönetim değişikliği yapılamadı hala bir belirsizlik var.
 
1461 Trabzon küme düşme potasının içinde sondan ikinci sırada yer alıyor. Bir hafta sonra kongresi var  ne yeni başkanı, ne yeni hocası hiçbir şeyi belli değil. Bu kadar belirsizlik doğru bir şey değil hadi Trabzonspor ‘da acele etmiyorsunuz yavaş davranıyorsunuz biraz daha zamanım var diyorsunuz ama bari pilot takımı halledin. Bu kadar da yavaş olmayı doğru bulmuyorum. Hiç mi hazırlık yoktu. Ben göreve gelseydim ertesi gün hocam hazırdı ama bunu söylemem. Yerli bir hoca ile anlaşmıştım. Biz bunları açık açık söylemiştik. Biz ne demişsek onu yapacaktık. Biz hep delegeye şunu söyledik biz hep doğruları söyleyeceğiz dedik.
 
En azından bu yılı yerli bir hoca ile geçmemiz lazım. Bize Lucescu’nun maliyeti 7 Milyon Euro ve çok ciddi bir transfer isteyecek sizden. Trabzonspor’un böyle bir lüksü yok bu benim görüşüm farklı görüş var ise ona da saygı duyuyorum.7 Milyon yerine biz bu süreci 500 bin TL’ye geçebilirdik.
 
Bakın Trabzonspor’un ayda 20 Milyon Euro ödemesi var 5 Milyon geliri var. Bu her ay devam ediyor. Trabzonspor Kulübü her ay 15 Milyon açık var. Sadece bir hocaya 7 Milyon Euro veremezsin vermemeli yoksa bu kulübün geleceği iflahsa doğru gider. Sadece hoca maaşı olsa kabullendik. Hatırlayın Galatasaray’da Mancini dönemini çok paralar verildi ve çok ciddi transferler yapıldı ve hiçbir işe yaramadı. Galatasaray’da çöküş Mancini ve Ünal Aysal döneminde başladı. Muharrem beyin attığın son mesaj hoşuma gitti. Gerçeklerle yüzleşme noktası bence milat noktasıdır ama bundan sonra ona uygun davranmak lazım. İnşallah ona uyarlar ve ona uygun davranırlarsa yönetime sonuna kadar destek olacağız. Şuan Trabzonspor’un hiçbir kredisi yok.
 
Bizim şuan her şekilde kendimizi düşünmemiz gerek. Çünkü bu kulüp bu dönemi de kötü geçirirse Allah korusun bu kulübü daha kimse kurtaramaz, kimse bu kulübü daha talip olmaz bizde olmayız kimse olmaz. Bu dönem Muharrem Usta’ya ve yönetimine büyük görev düşüyor. Bize de onu desteklemek düşüyor. Bu süreci Muharrem bey ve ekibi çok doğru geçirmek zorunda. Trabzonspor’un borçları ödenebilir seviyeye düşürülmek zorundadır. Başka şekilde Trabzonspor yürüyemez, devam edemez. Bizde üzerimize düşen desteği göstereceğiz yeter ki doğru işler yapalım. Trabzonspor’un geleceğini kurtaralım.
 
DEVAMI 3. SAYFADA
Bugün sosyal paylaşım hesabınızdan Sayın Faruk Özak’a göndermelerde bulundunuz. İlk kez Özak’ı eleştirdiniz bunu neye istinaden yaptınız? Neden Faruk Özak’ı hedef gösterdiniz?
 
Faruk Bey seçim sürecinde sürekli Muharrem Bey’i destekledi. Açıkça ve ciddi boyutta destekledi ben buna saygı duyarım. Herkesin bir görüşü vardır. Faruk Özak Trabzonspor’un önemli bir değeridir. Eski başkanıdır, sporcusudur, kaptanıdır, Bakanıdır çok ciddi saygı duyuyorum hala duyuyorum ama bu kadar destek verdikten sonra geçen gün yaptığı spontane  bir açıklama var bu kadar borcun altından ne 5 yılda şampiyonluk beklenmez ne de Lucescu olmaz diyorsun. Sayın Özak bunları biliyordunuz.
 
 
Bunları seçimden önce Sayın Muharrem Usta açıklamıştı zaten. Bütün şehir Lucescu ile 50.Yılda şampiyonluk vaatleri ile süslenmişti. Trabzon’da bütün bilboardlarda bu yazıyordu ve Sayın Özak bunları çok iyi biliyordu. O zaman bu adamı neden destekledin. Şimdi bunları neden söylüyorsun. Sayın Faruk Özak’ın söylemlerinde bir çelişki var. Bende bu açıklamalara istinaden sosyal medyada böyle bir açıklama yaptım. Amacımız hiçbir zaman kırmak dökmek değil. Bizimde toplumda vereceğimiz mesajlar var.3049 oy almış Trabzonspor delegesinin değer verdiği bir Trabzonsporluyum. Benim de artık sorumluluklarım var. Bende Trabzonspor’u doğru yönlendirmek zorundayım o amaçla görevimi yaptım. İnsanların yaptıkları ile söylediklerinin birbirleriyle örtüşmesi lazım.
 
Yapılan kongrede bu denli bir başarı bekliyor muydunuz?
 
Kesinlikle bekliyordum. Hep bana şunu söylediler dediler ki sen bu insanların sana verdiği sözlere inanma bu insanlar sandığa gittiklerinde dediklerini yapmazlar ben dedim ben inanmıyorum. Ben Trabzon insanının  mertliğine ve dürüstlüğüne inanıyorum ve gerçekten şehrimle gurur duyuyorum. İnsanlar bize verdikleri sözleri yerine getirdiler. Kimse bizi satmadı o yüzden çok mutluyum. Çalışmalarımızın emeğini aldık. Bu sadece çalışmakta değil yani 1 yıl önce çalışma ile bu işler olmuyor. Bu 50 yıllık bir çalışma .Ben 51 yaşındayım. Bizim bir hayat felsefemiz var bunu sorguladılar. Tepeden tırnağa Celil Hekimoğlu, ailem bütün geçmişin incelendi ve tertemiz bir beyaz sayfa bulundu. Ondan dolayı insanlar bize güvendi.50 yılda Trabzon’a yaptıklarımızın bir mükafatı olarak bunu düşünüyorum. Şehrimle bir kez daha gurur duyuyorum. İyi ki burada kalmışız, iyi ki bu şehre yatırım yapmışız ve iyi ki Trabzon’a yatırım yapmaya devam edeceğiz.
 
Bundan sonraki süreçte Trabzonspor’a yeniden başkan adayı olacak mısınız?
 
Bir kere şu çözülmeli kongre 1 yıl sonra m 3 yıl sonra mı olacak. Biz Divan Kurulunda 1 yıla imza attık. Bu konuda bir çalışma yapılacak mı bunu bilmiyorum. O dönemde Muharrem Bey’in en yakın adamı Ahmet Çubukçu ve Ali Rıza Egemen ikisi ile de çok uzun görüşmeler yaptım. İkisi de bana ısrarla bana 1 yıl sonra neden kongre yapılması gerektiğini anlatmışlardı iyi hatırlarlar bunu. Onlar da konuya çok vakıflar. Bizimde onlardan beklentimiz bu yönde hareket etmeleridir. Ama bilemiyorum bakarsın 3 yıla da gidebilirler. Kongre olduğu zaman şartlara bakacağız. Şuan yapmamız gereken tek şey Muharrem Usta ve Yönetiminin başarılı olmasını sağlamak. Bu yönetimin başarısızlıklarında bizde aday olmayız olamayız hayalci olmamak lazım. Şuan zaten kulüp uçurumun kenarında ya aşağı gidecek ya yukarı çıkacak o yüzden mutlak suretle bu yönetim başarmak zorunda o inşallah başarır bizde ona göre kararımızı veririz.
 
Şuanda ki yönetimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Bir kere yönetim de çok değerli arkadaşlarımız var çok yakından tanıdığım. Bu yönetimin başarılı olmaması için bir sebep yok. Mutlaka başarılı olacaklardır. Bizde kendilerini destekleyeceğiz. Hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Gerçeklerle yüzleşme noktasına gelmelerini lazım eğer gelemezlerse sorun olur. İbrahim Hacıosmanoğlu ilk 6 ayını doğru geçirdi. Mustafa Akçay, Hami Mandıralı oluşumu  Trabzonspor’un öz kaynakları ve çok başarılı bir puan sıralamasıydı. Ondan sonra ne olduysa oldu transfer furyası ve çöküş. Şimdi Sayın Usta ve ekibi daha profesyonel bir ekip, daha donanımlı bir ekip .Bu ekip 3-5 yıllık bir planlama yapmak zorundadır ve yapabilecek kabiliyete sahiplerdir. Bunu yapmalılar ve yapabilirler. Bu yönetimden onu bekliyorum. Bizde onların arkasında dururuz. Başarı tek başına olmaz. Tek başına bunun altından Usta ve ekibi de tek başına kalkamaz. Bu mesele şehrin takıma ve camiaya sahip çıkması meselesidir.
 
Bir taraftar gözüyle hangi mevkilere transfer yapılmalıdır ?
 
Transfer işi benim işim değil teknik direktörün işi. Bence Trabzonspor bu yılı transfer yapmadan geçmek zorunda belki bir transfer yapmalı. Ben olsam belki bir transfer yapardım başkada yapmazdım. Trabzonspor yeni yıla hazırlanmalı yeni yılda da Trabzonspor2-3 transfer yapmalı. Trabzonspor önce bu büyük bataktan çıkmak zorunda. Şuanda gündemimiz transfer olmamalı. Ben seçimden önce bu cümleleri sarf ettiğim için bu kadar oy aldım bu camiadan destek gördüm.
 
Trabzonspor’un borçlarını bir kenara koyarsanız sizce en büyük problemi nerede ?
 
Trabzon’da borçları bir kenara koyduğumuz da ikinci büyük problem birlik ve beraberlik bunu seçimin öncesinde de belirttik. Burada yönetim kurulu çok güzel bir hamle yaptı eski yöneticileri başkanları tribüne topladı ve geçmişteki karamsar hava yıkıldı. Bizde takımımızı destekledik ve hep desteklemek zorundayız. Bunu devam ettirmek için doğru hamlelere devam etmek zorundayız dedi.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler