"CAS kararı çelişkilidir!"

Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu CAS'ın kararına tepki gösterdi

"CAS kararı çelişkilidir!"
Trabzonspor'un Türkiye'de şike yapılmasının ardından gerekli uygulamaların yapılmadığını ve UEFA'nın duruma karışmaması kararını götürdüğü CAS'tan ret kararı almasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor.

CAS'ın aldığı karara bir tepki de Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu'ndan geldi. Yapılan açıklamada CAS'ın çelişkili karar verdiği belirtildi.

İşte o açıklama;

Tüm spor kamuoyununda takip ettiği gibi, 2011 yılından bugüne kadar henüz adı resmi olarak konulmamış bir şike süreci devam ediyor. Trabzonspor kulübünün Avrupada ki son nokta olan Uluslararası Spor Mahkemesi CAS´a yaptığı şike davası başvurusu da reddedildi.

Trabzonspor´un her platformda aradığı hakkını almak adına Fenerbahçe kulübü ve yöneticileri ile Türkiye Futbol Federasyonunu şike eylemlerinde aktif rol oynadıkları gerekçesi ile önce UEFA ardından ise CAS´a şikayet ederek 2010-11 şampiyonluğunun tescillenmesini talep etmiştir. Sonuç olarak CAS gerekçeli kararında “ülke Federasyonlarının kararlarına karışamayız“ diyerek kendi ile çelişkiler içinde bir skandal kararın altına imza atmıştır. UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu, İsviçre Federal Mahkemesinin kabul ettiği şike yapılmıştır eylemini CAS´da aynı şekilde kabul etmesine rağmen herhangi bir yaptırım uygulama yetkilerine sahip olmadıklarını dile getirmişlerdir. Artık Trabzonspor dosyayı Dünya Futbol Federasyonu Birliği FİFA´ya taşıma kararı almıştır. Bu bağlamda böylesine çelişkili bir karar veren UEFA ve CAS´a bizimde birtakım soru yöneltme hakkımız doğmuştur.

1- Birkaç gün önce Türkiye’ye ziyarette bulunan UEFA yetkilileri acaba hangi pazarlığı yapmışlardır?
2- 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası karar arifesinde bu açıklamanın mantığı nedir?
3- İtalya’da Juventus kulübü küme düşürülürken diğer ülke Federasyonlarına neden söz geçirilemiyor?
4- Milan´ın 8, Filorentina´nın 15 ve Lazio´nun 3 puanı silinirken bunda UEFA nın rolü neydi?
5- Lazio 2006 yılında hangi karar ile UEFA kupasından men edilerek ceza aldı?
6- Romanya liginde Cluj´un 24 puanı ve diğer 3 takımında 3´er puanı UEFA tarafından mali kriterler doğrultusunda silindi, Romanya ligine müdahele eden UEFA Türkiye ligine neden karışamıyor?
7- 2011 yılında Yunanistan 1.lig takımları Kavala ve Volou´yu şikeden dolayı küme düşüren UEFA’nın söz konusu Türkiye ligi olduğunda liglere müdahele etme yetkisinin olmadığını ortaya atması komiktir!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor