Haber61 ekranlarında yayınlanan “Spor Gündemi” programında Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot ve spor yorumcusu Haluk Ayyıldız, Trabzonspor’daki son gelişmeleri değerlendirdi.
Spor yorumcusu Haluk Ayyıldız, Fatih Tekke'nin yaşadıklarının, Şenol Güneş’in dönemine benzediğini belirtti. Ayyıldız, "Şenol Güneş ne yaşadıysa, aynısını Fatih Tekke de yaşıyor. Sakatlıklar, sistem arayışları, taraftarla yaşanan iletişim sorunları… Zor bir süreçten geçiliyor. Fatih Tekke de bu durumu açıkça dile getiriyor" dedi.
Ayyıldız, Şenol Güneş'in geçmişte yaptığı, "Uğurcan Çakır hariç herkes gönderilebilir" açıklamasını hatırlatarak, benzer bir çıkışın Tekke'den de geldiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Samsunspor maçı öncesi Tekke, ‘Taraftarın beklediği oyunu bu kadroyla oynamamız mümkün değil’ dedi. Şenol Güneş’in dönemindeki sıkıntıların aynısı tekrar yaşanıyor. O zaman hoca eleştirileri neden yapıldı diye bende soruyorum."
Devre arasında yapılan transferlere rağmen beklenen performansın gelmediğini vurgulayan Ayyıldız, "Devre arasında transfer yapıldı. Sıkıntılı bir süreç vardı. Son iki maça kadar bu devam ediyordu. Şenol hocada, Fatih Tekke'de ellerindeki en iyi oyuncuları kullandı. Buradan büyük dersler çıkarmak lazım." dedi.
Ayyıldız, Trabzonspor’un yaşadığı dalgalı süreci Galatasaray örneğiyle kıyaslayarak, "Trabzonspor’un şampiyon olduğu sezon Galatasaray da büyük sıkıntılar yaşadı. Ancak oradan ders çıkararak üç sezon üst üste şampiyon oldular. Trabzonspor ise dağılmış bir görüntü veriyor. Hâlâ ne olduğu belli olmayan bir süreç yaşanıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: