Trabzonspor'da seçim tamamlandı: Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören oldu

Trabzonspor'da Divan Başkanlık Kurulu seçimi gerçekleştirildi. Yeni Başkan Mahmut Ören oldu

Trabzonspor'da 3 adayın yarıştığı Divan Başkanlık Kurulu seçimi gerçekleştirildi. Seçim neticesinde Mahmut Ören, Trabzonspor Divan Başkanı oldu.

Bordo mavili kulüpte Divan Başkanlık Kurulu seçimi KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı için Mahmut Ören, Hayrettin Hacısalihoğlu ve Emin Kahraman isimleri, listeleriyle birlikte yarışta yer aldı.

Yapılan konuşmalar sonrasında sandıklar kuruldu ve oy verme işlemi başladı. Oylama işlemi 16.00'da tamamlandı. Toplamda 1166 üye oy kullandı. Sayım sonrası Trabzonspor'da yeni Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören oldu.

ts-divan-uyeleri-002.webp

SANDIK SONUÇLARI

1. sandık

Mahmut Ören: 77
Hayrettin Hacısalihoğlu: 41
Emin Kahraman: 26

2. sandık

Mahmut Ören: 142
Hayrettin Hacısalihoğlu: 68
Emin Kahraman: 51

3. sandık

Mahmut Ören: 135
Hayrettin Hacısalihoğlu: 63
Emin Kahraman: 48

4. sandık

Mahmut Ören: 141
Hayrettin Hacısalihoğlu: 42
Emin Kahraman: 53

5. sandık

Mahmut Ören: 118
Hayrettin Hacısalihoğlu: 64
Emin Kahraman: 55

Seçim heyecanı anbean Haber61 TV'den canlı olarak ekranlara geliyor.

Konuşmaların olduğu oturum için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

ts-sayim.webp

ts-secim.webp

oy-sayimi.webp

oy-sayimi-1.webp

Adaylar ve listeleri şu şekilde;

Mahmut Ören

1 Osman Çavuşoğlu
2 Salih Aladağ
3 Rasim Yılmaz
4 Erdal Sinan Aygün
5 Nihat Demir
6 Hayrettin Ziya Güner
7 Merih Cengiz Semerci
8 Selahattin Atasoy
9 İsmail Aydın
10 Köksal Yavuz

Hayrettin Hacısalihoğlu

1 Erdal Atalay
2 İbrahim Özen
3 Tuncay Bender
4 Lokman Sadıklar
5 Hasan Gençoğlu
6 Sevgi Bahadır
7 Melahat Bahadır Kemerkaya
8 Salim Önel
9 Tolga Avcı
10 Gökmen Uzun

Emin Kahraman

Halit Muzaffer Ermiş
Köksal Güney
Murat Gürdoğan
Mehmet Köroğlu
Coşkun Anahar
Metin Çavdaroğlu
Osman Nuri Özyazıcı
Ali Kaynar
Hüseyin Çakır
Gökmen Yılmaz

Divan Başkanı olan ve yeniden aday olmayan Ali Sürmen, salonda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Seçimli genel kurul ama aynı zamanda benim de veda genel kurulum, hoş geldiniz.

Trabzonspor'un efsanelerini burada anmamak büyük eksiklik olur. Hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle anıyoruz.

Trabzonspor'un birçok kez şampiyonluk hakları çalındı. Şike davasını takip eden avukatlar arasındaydık. Orada görev yapan avukat arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.

Fenerbahçe'yi yargı kararları aklamadı. Fenerbahçe'nin 2010-2011 şampiyonluğu TFF tarafından onaylanmak istediğinde, Trabzonspor temsilcisi Muhammet Atal muhalefet etmişti. Daha sonra gelen ve Fenerbahçe'yi küme düşürmekten kurtaran yönetimde ne yazık ki bir Trabzonlu vardı. 2010-2011 şampiyonluğumuz çalındığı için intihar eden çocuklarımızın vebali vardır. 2010-2011 şampiyonluğumuzu lekelemek için cezaevine giren Sadri Şener ve Nevzat Şakar'a minnet borcumuz var. İyi ve kötüyü unutursak olmaz. 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur. Kupanın Fenerbahçe'nin müzesinde olduğunu söyleyenler olabilir ama o maddi bir durumdur. Hak ve adalet varsa o kupa Trabzonspor'undur. 8. şampiyonluk için Ahmet Ağaoğlu ve ekibine teşekkür ediyoruz.

surmen-001.webp

10 yılda 6 şampiyonluk, 38 yılda 2 şampiyonluk. Bunu irdelemek ve ders çıkarmak durumundayız.

Gerçeği bildiği halde benim üzerimden Trabzonspor'u lekelemek için ellerinden geleni yapanlar var. Onları Allah'a havale ediyor ve hakkımı helal etmiyorum. Mutluluk için bir koltukta olmaya gerek yok. Mutluluk için sadece Trabzonsporlu olmak yeterli.

Keşke şampiyonluk sonrası 10-15 transfer yapılmasa ve mali sorunlar yaşanmasaydı. Ancak Başkan Ertuğrul Doğan'a kulübü mali açıdan rahatlatmak için verdiği mücadele dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ona da benim gibi haksızlıklar yapıldı. Kendilerinin de yaşanan süreçten çıkaracağı dersler vardır.

Farklı siyasi görüşlerde insanlar olabilir. Trabzonspor zaten farklı siyasi görüşlerden insanların oluştuğu bir kulüp. Ama görüyoruz ki, bazı üyelerimiz bunu abartıyor.

Taraftar grubu lideri olan ve kulübümüze çok katkısı olan Mehmet Fındıkçı kardeşimizi İstiklal Marşı'nda eli cebinde gördük. Bunu, bir algılama hatası mı diye düşündük. Fakat 19 Şubat'ta sosyal medya hesabında "Yaşasın şeriat" diye paylaşım yaptı. Bu hareket, hak anayasa suçudur ve Türk Ceza Kanunu'na göre suç olmakla birlikte kulübümüzün tüzüğünün 7. maddesindeki kulübün amaçlarına aykırı davranıştır. Dün itibarıyla, tüzüğün 58. madde gereği kendisini disiplin kuruluna sevk ettik.

Bugün Divan Başkanlığı için veda ettim. Ama seçilecek başkanın da emrindeyim. Yeter ki kişilere hizmet etmek için emek sarf edilmesin.

ertugrul-dogan.webp

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Divan seçimi için bir araya geldik. Trabzonspor'un en önemli kurullarından biri. 1980 yılında kurulmuş bir kurul. Görev yapmış tüm isimleri saygı ve sevgi ile anıyorum.

Salonda bulunan büyüklerimiz Trabzonspor için ayrı ayrı değerlerdir. Divan kurulumuzun her bir üyesinin görüşleri bizim için önemli ve yol göstericidir. Şimdi yeni bir başkan seçeceğiz. Tüm adaylara başarılar diliyorum.

Ali Ağabey (Sürmen) diyeceğim. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Divan Başkan Adayı Emin Kahraman açıklamaları şu şekilde;

Emin Karaman olarak bundan sonrası için yöneticilik benim işim değildi. Bayrağı gençlere devrettik. Bilgi ve tecrübemiz ile Divan için çalışmaya başladık.

Herkesin oyuna talibim. Bazı dostlar diyor ki, Divan'ın yetkisi ne ki ne olacak? Biz de tüzüğü biliyoruz, Divan istişare kuruludur. Transfer ve yönetim icraatı yapamaz.

Şampiyonluk sonrası rakipler topla tüfekle transfer yarışına girdi. Hakem ve lobileriyle tozu dumana katıyorlar. Biz her zamankinden daha fazla tek yumruk olacağız. Trabzonspor'un ayrışma ve bölünme lüksü yoktur. Borç 7 milyara dayanmışken daha güçlü olmak zorundayız.

emin-karaman.webp

7 ayrı proje çıkardık. Yönetim kuruluna sunmak üzere çalışmamız var. Altyapı sporcuları için eğitim programımız var. Şehrimizdeki çocuklarımıza yönelik Trabzonspor sevgisini artıracak projemiz var. Maç günleri Divan üyeleri için etkinlik yapacağız. Uzak köylerden Trabzonspor'a ulaşmakta zorlananlara çözüm olacağız. Daha aktif bir Divan Kuruluna her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

Divan fikir üretir ve kulübün menfaatlerini gözetir. Köklerimizi unutanlara tarihini hatırlatır, bizle uğraşanlara haddini bildirir.

Divan Başkan Adayı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun açıklamaları;

Her zaman ve her şey Trabzonspor içindir. Bu konuda taviz vermedik ve taviz de vermeyeceğiz.

Divan Başkanlığı yarışı bu zamana kadar nasıl camiaya yakışır şekilde geçtiyse bugün de öyle geçecektir. Yarın yine birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu kulüp, büyük camiaların birleşmesiyle tek amaç için meydana gelmiştir. Biz rakip değiliz. Rakibimiz, haksızlığı hak sayan kulüplerdir.

hacisalihoglu.webp

Bizim görevimiz istişare makamı olarak çalışmak ve camianın birlik beraberliğine katkı vermektir.

Herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyor ve seçim sonuçlarının camiamız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Divan Başkan Adayı Mahmut Ören'in açıklamaları;

Tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum ve bir demokrasi şöleni olmasını temenni ediyorum.

Divan, Trabzonspor'un en saygın ve köklü kurullarından birisi. Bir istişare organıdır ve kulübün hafızasını taşır. Yönetime muhalefet başlatmanın kapı aralığı değildir. Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu'nun yetkisi ve görevleri tüzükte yazmakta.

ren.webp

Divan Başkanlık Kurulu olarak göreve geldiğimizde, üyelerin çekişmesine yol açmayacağız. Uzlaştırıcı ve birleştirici olacağız. Kulübümüzün amaçlarına en uygun şekilde ulaşması maksadıyla stratejilere destek olacağız.

İstişare toplantıları düzenleyerek camiamız adına yol gösterici çözümler bulunmasına katkı sağlayacağız. Bizler Trabzonspor'un köklü geçmişiyle ayakta durduğu bilincinde olarak hareket edeceğiz. Görevinden uzaklaşmayan bir Divan Başkanlık Kurulu olacağız.

Kulübün bize verdiği yetkileri kulüp çıkarları doğrultusunda kullanacağımıza söz veriyorum. Kulübün mali ve idari yapısını bilen, aldığı görevleri yarıda bırakmayan ve ikbalini düşünmemiş bir başkan adayıyım. Genel kurul camiamıza hayırlı olsun. Biz birlik olursak yine zaferler yaşarız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler