Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: "Düşmanımızın bile yaşamasını istemeyeceğimiz..."

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktör Abdullah Avcı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktör Abdullah Avcı, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın gündeme ilişkin olarak açıklamaları şu şekilde;

Ertuğrul Doğan'ın açıklamaları;

Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz'ı kaybettik. Başımız sağ olsun.

Bugün Trabzonspor'un 8. şampiyonluğunun yıl dönümü. Tekrardan bu başarıyı kutluyorum.

Bir araya gelme sebebimiz, kendi camiamıza bir mesaj vermek. Bir arada olduğumuz sürece hiçbir engel yok. Camia şampiyonluğu bir gelenek haline getirmek istiyorsa, birlikte hareket etmek durumunda. Boğazda bayrak asma olayını daha sık yaşamamız gerek.

Kendi içimizde çok güçlü olmalıyız. Hoca ve başkan ilişkisi, oyuncularla ilişkiler, camia ile ilişkiler çok önemli. Trabzonspor başarıyı hak ediyor ve birlikte olmak durumunda.

dogan-1.webp

Şampiyonluğa giden yol belli. Her şeyden önce ekonomik olarak hazır olmak gerek. Şampiyonluk öncesindeki sezonu yine hocamızla beraber kimleri ve nasıl alacağımızı belirlemiştik. Sezon bitimi de daha önce anlaştığımız isimleri açıklamıştık. Önemli olan aldığın oyuncunun parasını ödeyebilmek. Birlikteliği sağlamıştık. Basınıyla eski yöneticileriyle ve taraftarla güle oynaya, dünyanın konuştuğu şampiyonluk yaşamıştık.

"Anlaştığımız oyuncular var"

Hocamızla transfer sürecini 3-4 aydır yürütüyoruz. 2 izleme ekibi ayrı ayrı değerlendiriyor. Biz de ekonomik tabloyu değerlendiriyoruz. Anlaştığımız oyuncular var. Yeniden şampiyonluk sevincini yaşatmak adına hazırlanıyoruz. Hocamız ayrı hazırlanıyor, biz de ekonomik olarak hazırlanıyoruz. Boğazda yeniden Trabzonspor bayrağını dalgalandırmak istiyoruz.

"140 milyonluk bir ödeme yaptık"

Trabzonspor her 2-3 yılda bir battık mı çıktık mı diye konuşmamalı. Bunları ortadan kaldıracak güzel projeler var. Geldikten sonra 140 milyonluk bir ödeme yaptık toplamda. Ödemeler yapılmasa ne olacaktı? Artık bu sorunlardan Trabzonspor'u çıkartmak gerek. Trabzonspor'un çok daha net şekilde önüne bakabilmesi gerek.

dogan-14.webp

"Bu borcu kapatmaya talibim"

Hiç gündeme gelmiyor ama altyapı çok önemli. Hem ekonomi hem de altyapıda başarıyı yakalarsak, Trabzonspor da başarılı olacaktır. Benim maddi desteğe ihtiyacım yok, manevi desteğe ihtiyacım var. Bu borcu kapatmaya talibim. Kapatırsam, çocuklarımıza bunu gururla anlatacağız. Trabzonspor bu ekonomik değişimi yaşamak durumunda.

"Kartal'da son aşamadayız"

3 ciddi proje var, 2'si sona geldi. Kartal'da son aşamadayız. Bu projelerin planlamasını yaptık. Bir aksilik olmazsa, önümüzdeki yıllarda Trabzonspor ekonomik açıdan bir problem yaşamayacak.

Göreve geldikten sonra 140 milyon ödeme yaptık. 140 milyon Euro'nun yaklaşık 120 milyon Euro'su karşılıksız yapıldı. Kulüpten hiçbir geri dönüşü olmayacak.

Trabzonspor'un yaklaşık 55-60 milyon Euro'ları bulan bir maliyeti var. Gelirleri toplayınca 15 milyon Euro'yu bulmuyor. Yani yılda bulunması gereken 40-45 milyon Euro var. Ekonomide yapılanma bir süreç. Hemen çözülecek işler değil ama çözebileceğimizi camiaya gösterdik.

"18 Temmuz'u bekliyoruz"

TFF'deki seçimle ilgili olarak, biz daha önce de istifaya davet ettik. Bu işi yapabildiklerini düşünmüyoruz, hala da aynı fikirdeyiz. Trabzonspor'un talebi kongreye gidilmesi ya da görevin bırakılması yönündeydi. 18 Temmuz'u bekliyoruz. Adayların henüz fikir ve görüşlerini dinlemediğimiz için bu konuda şu an için bir yorum yapmayacağım.

erdal-hos.webp

"Türk futbolunda adalet olmadığını açık açık söyleyebilirim"

Türk futbolunda adaletin olmadığını her zaman söylüyoruz. İstanbul takımlarının üzerine kurgulanmış bir sistem mücadele ediyoruz. Hem kendi adımıza hem de Anadolu kulüplerinin sesinin daha gür çıkacağı bir dönemi yaşayacağız. Trabzonspor'un hiçbir kulübün kavgası ile alakası yok. Trabzonspor'un kafasındaki tek gerçek, kendi çıkarları ve Anadolu kulüplerine sahip çıkmaktır. Türk futbolunda bu radikal değişim olmalıdır. TFF'yi de tanımadığımızı söyledik, aynı duruşumuz da devam ediyor. Türk futbolunda adalet olmadığını açık açık söyleyebilirim.

"Yabancı orta hakem olabilir"

Hakem camiasının güvenilirliği açısından tüm kulüplerin sıkıntıları var. Trabzonspor'un başına da VAR ile ilgili olarak akla hayale sığmayacak işler geldi. Orta hakemler pozisyonu kaçırabiliyor ama VAR'ın başında oturan kişinin defalarca izlediği görüntü sonrası başka karar veriyor olması mantıklı değil. İnsanların kafasındaki problemlerin giderilmesi yönünden yabancı VAR hakemi olabilir. Yabancı orta hakem de olabilir.

"İstanbul kulüplerinin aldığı çok ciddi miktarda mülk var"

Kartal'ın satın alımı ile ilgili artık son imzadayız. Trabzonspor bu mülkü sayın Cumhurbaşkanımızın İBB Başkanlığı döneminde, değerli bakanımız Faruk Bey'in destekleri ile almış. Trabzonspor'a siyaset destek veriyor deniyor. Trabzonspor'un 29 yılda bunun dışında aldığı tek mülk yok. Ama İstanbul kulüplerinin aldığı çok ciddi miktarda mülk var. Bunu yadırgamıyorum ama yeri gelmişken bunu da ifade etmek gerek.

Özellikle İstanbul'da Trabzonspor'a bir altyapı, konaklama ve idari binalar açısından bir tesis gerekli. Yer talebimiz söz konusu. Trabzon'da da böyle bir talebimiz var.

"Mendy'i satma düşüncemiz yok"

Mendy için resmi teklif yok. Trabzonspor'un da satmak düşüncesi yok. Yarışan bir Trabzonspor hedefliyoruz. Çok ciddi bir teklif olmadığı sürece satma düşüncemiz yok. Başka oyuncular için teklifler var. Hocamızla değerlendireceğiz.

Mendy izleme komitemizin bize yönlendirdiği bir oyuncuydu. Buna benzer olarak anlaştığımız da görüştüğümüz de oyuncular var. Kimse bu tür iyi oyuncuları düşük maliyetle vermiyor. Biz de maliyeti düşürmeye çalışıyoruz.

"Tek yöntem, 3-4 milyar gibi blok para ile borcu sıfırlayabilmek"

Düşmanımızın bile yaşamasını istemeyeceğimiz süreçlerden geçtik. Bunu vakti gelince açık açık da konuşacağız. Yönetimdeki arkadaşlarımız dirayetli durdu. Sonuçta 1 yıllık süreçte 140 milyon Euro ödeme yaptık. Bunlar olmasaydı borç çok daha kötü durumda olurdu. Faizlerin bu seviyelerde olduğu ortamda borcu kontrol etmek çok zor. Bunun tek yöntemi, 3-4 milyar gibi blok para ile borcu sıfırlayabilmek. Başkan olarak planladığım ve gittiğim tek nokta, bunu blok olarak kapatabilecek projeler üzerinde durmak.

Transferde hızlı hareket ediyoruz ve hızlı sonuç alıyoruz. İsim konuşmak doğru olmaz. Hocamızla koordineli şekilde süreç yönetiliyor. Amaç yeniden şampiyonluk yaşatmak.

Hocamızla daha önce başardık. Ne yapacağımızı biliyoruz. Her zaman başarılı olamazsınız ama doğru planlama yaparsanız bunun şansı artar.

Trabzonspor Koleji proje çalışması bitti. Trabzon Büyükşehir'e yer tahsisi için başvuru yaptık. Yer tahsisi bekliyoruz. Ardından da Trabzonlu ve Trabzonsporlu iş adamlarını tek tek gezeceğiz. Kulübün şu anda bunu karşılaması mümkün değil. Aklımızdaki tek düşünce, koleji bu şekilde bir önce faaliyete almak.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları;

"Yoğun bir çaba içindeyiz"

Trabzonspor gibi büyük bir takımın başarılı olması için sürdürülebilir olması gerek. Trabzonspor bir dünya markası olabilir, doğru yatırımlar yapılması gerek. Çalışıyoruz, Trabzonspor her zaman yarışmak durumundadır. Yoğun bir çaba içindeyiz.

Başkanımızın bana verdiği koşulsuz destek daha fazla şeyler yaratmamıza yardımcı oluyor. Desteği için kendisine sizler önünde de teşekkür ederim.

10 Kasım 2020 Trabzonspor'a ayak bastığım ilk gündü. Başkanımızın o dönemde de ciddi destekler verdi. Huzur ve rahat içinde çalışıyoruz. Sürdürülebilir durumu oluşturmamız için hazırladığı ortam çok güzel.

avci-12.webp

"Uzun vadeli planları doğru şekilde yapmak gerekiyor"

Puan skalasının bu kadar yüksek olmasını sağlıklı bulmuyorum. Önümüzdeki sezonlarda puan kadar yüksek bir puan olacağını sanmıyorum. Trabzonspor markasının her zaman yarışın içinde olması gerek. Oyun artık bir organizasyon oyununa döndü. Bu süreçlerde uzun vadeli planları doğru şekilde yapmak gerekiyor.

Trabzonspor futbol açısından verimli topraklarda. Başkandan rica ettim, Trabzonspor'un akademisi sporda verimlilik firmaları tarafından denetleniyor. Alttan gelen oyuncuların daha sağlıklı şekilde gelmesi için başkanımız bu imkanı bize sağladı. TFF de bunu örnek aldı. Aynı firma onlarla da çalışıyor.

"Tecrübeli ve genç oyuncular olacak"

Transfer konusuyla ilgili olarak, çalışıyoruz. Yoğun bir çalışma var. Görüşmeler görüntülü olarak da yapılıyor. Trabzonspor'u anlatıyoruz. Hedefleri ve organizasyonları paylaşıyoruz. Güzel dönüşler alıyoruz. Tecrübeli ve genç oyuncular olacak.

"Kendime değil, oyuna sabır istiyorum"

Altyapı ile ilgili bire bir ilgileniyoruz. Akademi ve eğitim süreci başarılı şekilde devam ediyor. Akademiye geçen günlerde sunum yaptım. Sadece futbolcu değil, antrenörde yetiştireceğiz. Akademideki antrenörleri yeni sezonda hafta hafta aramıza alacağız. U19 bizimle aynı saatte yan tarafta çalışıyor. Geçen Kayseri maçı öncesi taktik çalışmayı U19 ile yaptık. Ertesi gün teşekkür ettim, bize o resmi verdiler ve çalışıyorlar. Ben kendime değil, oyuna sabır istiyorum.

avci-13.webp

3 sene önce Trabzonspor'da ilk kez antrenmana çıkmıştım. Ahmet Can'ı tanımıyorum. Baktım, Trabzonspor'un yüzü olmalı dedim. Ona formayı ben vermedim, o aldı. 9.5 milyon Euro'ya gitti. Avrupa'nın en iyi altyapı akademisi Ajax aldı.

Yurt dışı ile ilgili bir takım projesi de var. Başkanımız da bunu söylüyor ama ekonomik açıdan kafayı biraz kaldırmamız gerek. Şehirdeki takımımızın bir alt ligde olmasını çok istemiştik. Daha önce ona göre de transfer yapmıştık. Genç futbolcuları burada kullanabiliriz.

"Meunier geldi, oyunu da değiştirdi"

Ocak'ta 9 maç oynadık. 5 oyuncu transfer oldu. 2 tane katkı veren oyuncu, Bakasetas ve Ömür gitti. Afrika Kupası'na gidenler oldu, sakatlar oldu. Çok kaotik bir ortam oldu, borç yaratmamak için transfer yapmadık. Tek oyuncu aldık. Meunier geldi, oyunu da değiştirdi.

Buraya 2. kez gelirken tereddütsüz geldi. Çünkü Ertuğrul Başkan aradı. Şehri çok seviyorum, saygı da görüyorum. Benim için özel bir yer.

"Orsic bizimle devam edecek"

Orsic çok iyi bir oyuncu. Çok da iyi bir profesyonel. Daha önce fazla sakatlık yaşamamış bir oyuncu, talihsiz bir sakatlık yaşadı. Şu an itibarıyla bizim oyunumuz, bizimle de devam edecek. Antrenman verileri de çok iyi gidiyor.

"Yerli ve yabancı rekabetini oluşturabiliyorsan, serbest bırak"

Yabancı sayısıyla ilgili olarak, A Milli Takım Teknik Direktörü olarak 5+3'ü medyadan öğrenmiştim. Bu kanunu benim çıkardığımı söyleyenler bile oldu. Benim haberim bile yoktu. Şimdi 8+3'ler, 6+3'ler deneniyor, konuşuyor. Trabzonspor altyapısına yatırım yapıyor. Ekiyoruz, yetiştireceğiz. Ondan sonra yabancıyı serbest bırak istersen. Yerli ve yabancı rekabetini oluşturabiliyorsan, serbest bırak. Tercihini de o günkü profesyoneller kullansın. Serbest olmalı ama akademi belli bir seviyeye geldikten sonra.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler