Çalımbay veda etti

Çalımbay son kez haftalık basın toplantısını düzenledi.

Çalımbay veda etti

Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay son maç öncesinde her hafta gerçekleştirdiği olağan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Son maçın ardından görevden ayrılacağını açıklayan Çalımbay sezon değerlendirmesi de yaptı.

İşte Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Bizi göreve çağırdıklarında İstanbul’da görüştük, 2 yıllık mukavele istediler ben 1 yıllık isteyip göreve başladık. Biz burada 3. Veya 4. Sırada bir takım almadık. Aşağıda bir takım aldık. Burada bir kriz vardı ve onun aşılması gerekiyordu. Hem içerde hem dışarda sorun vardı. Geldiğimizde 2. Günü Malatya maçına gittik. Tanımadığım bir kadroyla sahaya çıktık. O maçta devre arasında içeri girdiğimizde “Biz düştük, bittik” vs gibi söylemler gördüm. Ardından Galatasaray maçı vardı. Bunun bizim için şans olduğunu söyledim. O gün taraftarın müthiş bir desteği vardı.Bu galibiyet bizim için bir nefes almaktı. İlk yarıyı biz çok iyi bir konuma geldik. Biz bu arada bir rapor çıkarttık. Eksikler konusunda raporumuzu Muharrem beye ilettik. Biz hergün uğraştık. Maddi konuda engel yaşadık.  Bunun üzerine mevcut oyuncularla işimize bakalım dedik. Biz o arada 12 maç üst üste yenilmedik. Berabere kaldığımız için eleştirdik.  Ben transferde en çok sol kanat ve stoper istedik alamadık.

Bongonda ve Volkan’ın gönderilme sebebi onların yerine transfer yapmaktı. Zaten kulübün maddi sıkıntıları vardı. Castillo da gitmek istiyordu ancak baktık ki transfer yapamıyoruz onu tuttuk takımda.

Çok iyi yerlerde olabilirdi, şanssızlık olmasaydı. Benim dışımda transfer yapmayan teknik direktör yok. Bir tek Novak geldi o da Mas’la takas gibi oldu. Biz diğer teknik direktörler gibi şanslı değildik. Biz her şeye rağmen bir kuruş para harcatmadık kulübe. Biz 43 puan alarak kulübümüze de para kazandırdık.

Özellikle Remy’i çok istedik, Osmanlı’dan Umar’ı, Antalya’dan Maicon’u, Bursa’dan Kembo’yu ve Kayseri’den Mendes’i çok istedik alamadık.

Ben ve ekibim gittiğimiz kulüpleri hep üst sıralarda bitirdik. En son Antalya’yı aldık. Aldığımızda Antalya sonuncuydu ve ligi 5. Bitirdik. Kasımpaşa’da ise 1 golle Avrupa’ya gidemedik. Şanssızlık yaşadık. Akhisar Galatasaray’ı yenmeseydi bugün Avrupa’daydık. Bizi engelleyen Fenerbahçe olmadı. Avantajlıyken elenen Galatasaray oldu.

Ben buraya geldiysem Antalya’da başarılı olduğum için buraya geldim.

Burada genç arkadaşlarımızı takıma daha çok alıştırdık. Abdulkadir bu sezon çok daha fazla maç oynadı. Uğurcan’a ben çok güveniyorum. Ayberk, Sami hepsi çok iyi olacak. Cafer’i bu maçta kadrodan çıkardık. Yönetimle de görüşerek onun gelişimi için daha iyi olacağı için onu U21’E gönderdik.

Esteban’a biz izin verdik. Bilerek sahaya çıkmaması gibi bir şey yok.

Geldiğimizden beri deplasmanda Malatya maçını saymıyorum sadece Galatasaray’a yenildik.

Şimdi yeni bir yönetim geldi. Onlarda benim gibi sonradan geldi. Kendi kurtdukları bir takım değil. Kısa sürede yapacakları çok şey yok. Kendilerinden iki şey istedim. İlki geldikten sonra takımla görüşülmesini istedim. Arkasından maalesef çıkan demeçler aslında kötü değil ama maçlar varken şimdi girilmemesini oyuncuların motivasyonunu bozulduğunu söyledim. Başkana rica ettim Antalya maçı öncesinde konuştu ve güzel bir motivasyon oldu. Yeni yönetimle ilgili bir sorunum olmadı.

Kulübümüzü FIFA’ya verip burada oynamaya devam eden arkadaşlarla maçlara çıktık. Buna çok üzüldüm. Kendilerine bir tarih verilmişti o tarihten önce şikayet ettiler. O arkadaşlarımızdan mecburen yararlanmak zorunda kaldık. Sıkıntılar olmasına rağmen iyi şeyler de oldu. Trabzonspor’un en sıkıntılı döneminde görev yaptık. Eğer bazı aksilikler olmasa Türkiye Kupası ve ligde çok daha iyi olabilirdik. Örneğin kupada Burak’tan hiç yararlanamadık.

Taraftar bize çok iyi destek verdi. Unutmak mümkün değil. Her zaman Trabzonspor’la yan yana oldular.

1-2 yıl içinde Trabzonspor’un çok iyi toparlanacağını düşünüyorum.

Huzur içinde tam olarak çalışamadık. Her şeye rağmen kulübümüzü iyi yerlere getirmeye çalıştık.

Dün Özkan hoca Hayrettin bey ve Ömer bey ile dördümüz bir araya geldik. Ben istedim görüşmeyi. İkisini açıklamayacağım. Kendilerine mukavelem bitiyor dedim. Onlar da nasıl yapalım dediler. Ben önümüzdeki sezon çalışmayı düşünmüyorum dedim. Kendilerine teşekkür ederek yollarımızı ayıralım dedim. Karabük maçımız var iyi bir şekilde son maçımıza çıkacağız. Dolu dolu bir 7 ay geçirdik. Daha iyi noktalara gelinebilirdi ama şartlar nedeniyle bu duruma gelindi.

Daha önce Özkan hoca benden rapor istemişti ben maçlar oynanırken rapor vermeyi doğru bulmuyorum dedim. Bu raporu transfer yasağına göre mi yoksa normal duruma göre mi verelim dedim. Şimdi istenirse veririm. Ben Trabzonspor’u çok seviyorum, çalışsam da çalışmasam da… Rapor önemli değil her türlü yardımcı olurum Trabzonspor’a..

Genç oyuncuları kazandırmaya çalışıyorum. Tamamen bir formalite maçı olsaydı genç oyuncuları tamamen oynatabilirdik. Ancak ben genç ve yaşlı ayrımı yapmıyorum. Okay, Yusuf ve Abdulkadir var onların hazır olması gerekiyor.

Bana Sosa oynamıyor diye çok eleştiri geldi ama ben Yusuf’u hep oynatmaya çalıştım.

Bu maçlar şakaya gelmez, ciddi şekilde çıkıp oynamamız gerekiyor.

İşin gerçeği bir tane transfer kesinlikle yapmalıydık. Burak’a hep yükleniliyordu. Onun yanında daha fazla gol atan oyuncu gerekiyordu. Yusuf gibi mesela… Futbolcu arkadaşlarımızın aldıkları ücretler konusunda arada uçurumlar vardı. Özellikle Yusuf ve Abdulkadir çok az alıyordu. Buna çok itiraz ettim ve biraz da olsa denge sağlandı.

Kulüp takımlarında kimsenin yürekli şekilde hocasının arkasında duracağına inanmıyorum. O yüzden uzun sözleşmeler imzalamıyorum. Burada çok sıkıntılar yaşadım ama güzel şekilde ayrılmak gerekiyor.

Devre arasında takviyeleri yapabilseydik, maddi sıkıntı olmasaydı çok iyi yerde olacaktık. Yapamadık, burada Muharrem Bey’in suçu da yok. Burada maddi bir sıkıntı vardı. Benim şanssızlığım Trabzon’un en kötü durumunda buraya gelmek oldu.

Ben kendi takımımı kuramadım. Gerçekten yararlanamadığımız oyuncular oldu. Ayrılma nedenim; yeni bir yönetim var, kendi planları var onları rahat bırakmak lazım. Öze dönüş yapılabilir, çok iyi Trabzonlu kardeşlerimiz var onlar gelebilir o yüzden rahat bırakmak lazım. Ben burayı da taraftarı da çok seviyorum.

İnanılmaz bir tecrübe yaşadım. Gittiğim yerde çok başarılı olacağımı düşünüyorum. Henüz kimseyle görüşmedim.

Bir tane çok iyi bir solak oyuncu almak isterdim.Net sol açık oynayacak bir adamımız yok. Abdulkadir, Yusuf ve Olcay oynayamıyor. Bongonda deniyor sol ayaklı ama sağ açık oynuyor. Castillo öyle.. Bir de stoper istedim. Bursa’dan Kembo’yu oraya çok istedik, Kayseri’den Mendes’i istedik. Bir de Umar’ı çok istedik.

En çok sevindiğim maç Galatasaray maçıydı. Taban yapılmıştı ve o maçı yenilsek çok zorlaşacaktı. O gün taraftar çok müthişti. Ve yendik.

Maddi açıdan büyük bir sıkıntı var, Trabzonspor’un bunu aşacağına inanıyorum.

Futbolcularımızın para alamadığı dönemler oldu ama bizim de oldu. Biz hiç istemedik.

Çok güzel bir 7 ay geçirdik, belki de teknik direktörlüğüme en çok katkıyı burada yaptım.

Ligin deplasmanlardaki en iyi takımlarından biri Trabzonspor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor