Çalımbay: “kazanmaya çok ihtiyacımız var”

Rıza Çalımbay’dan önemli açıklamalar

Çalımbay: “kazanmaya çok ihtiyacımız var”

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay önemli açıklamalarda bulundu ve Kayserispor maçının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.


Rıza Çalımbay açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Çekincem yoktu. Geçen sezon Antalyaspor’daydım. Kasımpaşa olsun aynı. Geldiğimiz takım Trabzonspor takımı hedefi olan bir takım. Ligin tam başı değil ama başı. Önemli olan buradaki kriz ortamını iyi yönetmek. En iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız. Kendimize göre bir kadro kurduk. Yarın Malatya ile oynasak kesinlikle öyle bir kadro çıkmaz. Ogün bir şanssızlık yaşadık. Buna değinen olamadı. Kırmızı kart gördük, kendi kalemize gol attık. Sonrasında Galatasaray maçı vardı ve iyi hazırlandık.

ÇALIMBAY'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Biz Malatya maçını şanssız bir şekilde kaybedince bir karamsarlık oldu. Farklı bir şey vardı gol yemedik. Kendi kalemize attığımız bir gol vardı. Galatasaray maçı çok farklıydı. Çok güzel bir şey. Galatasaray Trabzon’a geliyor. Ben bunu camia için bir şans olduğuna ve iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerektiğine inandım. Takım iyi bir şekilde hazırladık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Son paslarda dikkat etsek daha farklı kazanabilirdik ama bu da iyi bir sonuç. Taraftar, futbolcular kendine geldi. Bu galibiyete camianın ihtiyacı vardı. Çok stresli bir iş yapıyoruz. Tudor’da çok zor bir yerde. Stres olabilir, mağlubiyet oldu, üstüne derbi maçı kazanamıyor gibi bir durum olabilir. Ben bir şey demiyorum ama bir teknik direktörün diğer teknik direktörün işine karışmaması gerekir. Önemli olan Galatasaray’la oynarken kullanacağın oyuncular varsa daha iyi olabilir. Ligdeki en tehlikeli takım. Ne çalıştıysak hepsini arkadaşlar yaptı. Takımımı tekrar tebrik ediyorum. Galatasaray maçı geride kaldı. Kayseri maçına bakmamız lazım. Eksiklerimiz var. Bunları mazeret olarak görmüyoruz. Milli ara var. Burada kap yapıp iyi çalışacağız.

Baktığınızda çok alternatifli bir kadro var. Yığılma var. Oynamayan arkadaşlar bırakmışlar. Bazı üzücü şeyler olur. Herkes oynamak istiyor. Bu sadece bizde değil bütün takımlarda olur. Kupa maçında benim için bir şans oldu. Bero’yu orda gördük kullanabiliriz dedik. Bazı arkadaşların kondisyon olarak çalışması lazım. Bu süreyi iyi bir şekilde atlatacağız. Bizim her oyuncuya ihtiyacımız var. Castillo ve Bongonda’ya da ihtiyacımız var. Benim için Bero defansta yapıyor Hücuma da gidiyor. Bizim Castillo’yu kesin kazanmamız gerekiyor. Kaleye giden süratli bir oyuncu. Henüz hazır değil. Hazır olanları oynatmaya çalışıyorum.

Orada bir haksızlık var. Bizim oyuncumuz durup dururken kafa atmaz. Kendisi ile konuştuğumda neden böyle bir tepki gösteriyim dedi. Hatalıyım, ne olursa olsun yapmamalıydım dedi. Haksızlığa uğradığını söylüyor. Rodallega’ya yardım etmek dinlemek lazım. 3 maç fazla. Biz onu oyundan alıyorduk. Kararı verenlerin düşünmeler gerekiyor. Beklide ceza değil moral vermek gerekiyor. Kucka’yı hiç göremedik. Nasıl bir oyuncu olduğunu bilmiyoruz. Burak’ta durum farklı milli takıma gitmiş sakatlığı ilerlemiş. Zamanı gelince görevini alacaktır. Kucka heralde Osmanlı maçına hazır olur. Kucka Var 6-7 oyuncu var 3 tane oynatmak gerek. Forvete bakıyorsun 3 oyuncu var 1 tane oynatacaksın belki 2 oyuncu oynatacaksın.

Sosa hiç maç oynamamış hazır değil. Trabzonspor’la hazırlık dönemi geçirmemiş. Volkan aynı şekilde. Oynamadığı zaman ya da beklenilenin altında kaldığında kızmamak lazım. Sosa’nın oynadığı yerde Yusuf oynuyor. Yusuf kesip Sosa’yı oynatacaksın. Sosa’yı Antalya’da da istedim. Çok iyi şeyler yapacak, karşılaşmanın seyrini değiştirecek bir oyuncu. Oynatacağız.

Anadolu’da çıkış yapan takımlar oluyor. Geçen sene Antalya ile biz yaptık. Göztepe, Akhisar var. Her sene bazı takımlar çıkıyor.

Zor bir karşılaşma olacak. Mücadele etmezsek. Galatasaray maçındaki konsantrasyonun üzerine çıkamazsak olmaz. Kayseri maçını kazanmaya çok ihtiyacımız var. Kayseri şuanda doruk noktada. Fenerbahçe’ye son saniyede gol atmaları moral olarak çok farklı noktaya taşındı. Bu maça çok iyi şekilde yoğunlaşmamız gerekiyor.

Benim hedefim Trabzonspor’un hedefi. Bütün amacımız kalan maçları kazanmak. Biraz zorlanabiliriz. Sakat ve cezalı oyuncularımız var. Kazanmamız gerekiyor. Devre arasından sonra bambaşka bir Trabzonspor olacak. Her şeyi konuşacağız. Transfer yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz. Devre arasından sonra farklı olacak.

Bence Yusuf için Avrupa tam zamanı. Gidebilir. Kaliteli bir oyuncu. Abdülkadir’de acele etmemek lazım. Çok genç. Her an oyunu değiştirecek bir oyuncu. Üstüne koyarak gitmeleri gerekiyor. Ben çok başarılı olacaklarına inanıyorum.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler