Çalımbay kariyer rekorunu kırabilecek mi?

Rıza Çalımbay Karabükspor maçını da kazanırsa kariyer rekorunu kıracak.

Çalımbay kariyer rekorunu kırabilecek mi?
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kardemir Karabükspor deplasmanında galip gelmesi halinde, teknik adamlık kariyerinde ilk kez 6 maç üst üste kazanma başarısı gösterecek. 

Süper Lig'de en çok takım çalıştıran teknik direktörlerin başında gelen Rıza Çalımbay, yeni takımı Trabzonspor ile birlikte 12 takımda çeşitli dönemlerde görev aldı. Sırasıyla Göztepe, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Osmanlıspor, Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa ve Antalyaspor'u çalıştıran Çalımbay, oyuncu olarak efsane olduğu Beşiktaş'ta, teknik direktör olarak görev yaptığı 2004-2005 sezonunda nisan ve mayıs aylarında 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan tecrübeli teknik adam bu başarısını ise 12 sezon sonra, ligin 9. haftasında geldiği Trabzonspor'un başında tekrarladı.

Süper Lig'in 16. haftasında sahasında Bursaspor'u 1-0 yenerek art arda 5 maç kazanan Trabzonspor'da, Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde yakaladığı en uzun galibiyet serisini yakalamıştı. Tecrübeli teknik adam 24 Aralık Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Kardemir Karabükspor maçında sahadan galibiyetle ayrılması halinde, bordo-mavili takımın başında 6 maç üst üste kazanmış olacak ve teknik direktörlük kariyerinin en uzun galibiyet serisini yakalamış olacak.

Trabzonspor 6 sezon sonra en iyi seriyi yakalama çalışacak

Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Kardemir Karabükspor'u yenmesi halinde hem Rıza Çalımbay hem de bordo-mavili takım bir uzun bir aradan sonra ilk yaşamış olacak. Bordo-mavililerin sahadan 3 puanla ayrılması halinde 2010-2011 sezonundaki galibiyet serisi başarısını yakalamış olacak.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde, 12. haftada sahasında Osmanlıspor'u 4-3, 13. haftada Demir Grup Sivasspor'u deplasmanda 2-1, 14. haftada Antalyaspor'u evinde 3-0, 15. haftada da deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-0 ve evinde konuk ettiği Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek art arda 5 maçtan galibiyetle ayrıldı. Hafta sonunda Kardemir Karabükspor ile deplasmanda karşılaşacak bordo-mavililer, rakibini yenmesi halinde, 2010-2011 sezonundaki 6 maçlık galibiyet serisini yakalayacak.

Karadeniz ekibi, en son 82 puan topladığı 2010-2011 sezonunda 6 maçlık galibiyet serisi elde etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor