Çalımbay kararı verdi top yönetimde! Hedef Maxime…

Trabzonspor’da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Çalımbay kararı verdi top yönetimde! Hedef Maxime…

Haber61 Spor Servisi / Antalya

Antalya’da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın isteği doğrultusunda transfer çalışmaları da devam ediyor.

Dün gece teknik ekibiyle bir araya gelen Çalımbay’ın listelerindeki isimleri yeniden gözden geçirdiği ve bir çok ismin maçlarını yeniden izlediği öğrenildi. Gole yakın bir kanat oyuncusu arayan Çalımbay’ın ekibiyle birlikte Rubin Kazan’da forma giyen Maxime Lestienne ’de karar kıldığı bildirildi.

Tecrübeli teknik adamın bu ismi yönetime söylediği ve Başkan Muharrem Usta’nın oyuncu için şartları araştıracağı kaydedildi.

KADRO DIŞI BIRAKILDI

Rus ekibi Rubin Kazan’da 10 numaralı formayı giyen Belçikalı Lestiene, bu sezon takımında 12 maça çıkarak 3 gol 1 asiste imza attı. Bir çok maçta sonradan oyuna dahil olan birçoğunda da tercih edilmeyen 25 yaşındaki sol kanat, Rus ekibinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Yann M’villa, Alex Song, Moritz Buer ve Ruben Rochina ile birlikte kadro dışı bırakıldı. Kendisinden kulüp bulması istenen 5 isimden biri olan Lestienne için Rubin Kazan’ın gelecek tekliflere kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.

Çalımbay’ın bu durumun Trabzonspor için bir avantaj olabileceğini düşündüğü için de Lestienne ismini yönetime verdiği konuşuluyor. Çalımbay'ın Belçikalı futbolcunun haricinde başka isimler de söylediği ancak önceliği ona verdiği kaydedildi.


LESTİENNE'NİN KARİYERİ

Piyasa değeri Transfermarkt'e göre 3 Milyon Euro olan Belçikalı futbolcu Rubin Kazan'a 2016 yılında Al Arabi takımından transfer oldu.

Kariyerine ülkesinde başlayan Lestienne, Mouscron'dan Brügge' geçti ve burada parladı. 2014 yılında 7 Milyon 3 Bin Euro'ya Al Arabi'ye transfer olarak ilk yurt dışı deneyimini yaşayan 25 yaşındaki futbolcu, buradan sırasıyla, Genoa ve PSV'ye kiralık olarak gitti. Son olarak 2016 yılında da Rubin Kazan'a transfer oldu

Kariyeri boyunca 250 maça çıkan Lestienne 52 gol kaydederken 54 de asist yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor