Çalımbay: Herkes son 4 maça kilitlensin

Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu

Çalımbay: Herkes son 4 maça kilitlensin
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay olağan basın toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Osmanlı ve Sivas maçlarında iyi oynayıp kaybettik. İlk yarıda Sivas'ı yendiğimiz maçta bu maçtaki pozisyonların yarısını yakalayamamıştık. Osmanlı maçında Kucka ve Abdulkadir sakatlandı oyundan çıktı. Onur sakatlandı. Belki o maçta Bero'yu hiç almayacaktık mecbur kaldık. Sivasspor maçında yine iki sakatlıkla değişiklikler yaptık.

Kazandığımız gol pozisyonlarını atmamız gerekiyordu. Kimse takım mücadele etmedi diyemez. Sadece biraz daha hırslı dikkatli olmak lazım. Lige baktığınızda bir çok örnek var. Geçen hafta Galatasaray Akhisar'ı rahat yenebileceğini düşündü ama kupadan elendi. Sakatlıklar çok etkili oldu. Ben geldiğimden beri böyle.

Onur'un sol dizinde önceki sakatlığı nüksetti, 2-3 hafta sonra başlayacak. Castillo kendi ülkesine de gitti burada da tedavi gördü ancak bir türlü iyileşmiyor önümüzdeki hafta belli olacak. Uğur bir tek kas sakatlığı yaşadı önümüzdeki hafta belli olacak. Kamil'in yetişmesi mümkün değil sezonu kapattı. Burak'ın her zamanki ağrıları var. Abdulkadir'in kaslarında bir aşağıda bir yukarı da sertleşmeler oluyor. Sezon sonunda iyi bir check up yapılması gerekiyor. Vücudunda bazı şeylerin eksik olduğunu düşünüyorum. Bakılması gerekiyor. Bazılarının yazdığı gibi antrenmanlardan kaynaklı değil. Biz bu işi yıllardır yapıyoruz. Uğur'un dışında kas sakatlıkları olan yok.

Şimdi Antalyaspor maçına giderken yine bir çok sakatlımız olacak. Geçen hafta 8 eksikti. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde bitirmeliyiz.

Antalya maçının kolay olmayacağını biliyoruz. Kritik bir maç ve mutlaka kazanmallıyız. Herkesin bütünleşmesi gerekiyor. İnşallah 4 maçı da galibiyetle bitirip işimize bakmamız gerekiyor.

Avrupa yolunda herşey bizim elimizde. Bana göre en önemli maç Antalya maçı. Bu maçı kazanmamız halinde bizim için herşey daha kolay olacak. Sivas maçı dakritik maçlardan biriydi. Futbolcularla biraz daha ilgilenilirse, önümüzdeki yıldan daha çok bu 4 maça herkes kenetlenirse olur. Aksi takdirde kendi elimizle veririz. 

Uğurcan'a güveniyorum. Hata da yapabilir. Türkiye'nin en iyi kalecilerinden olacak. Bu şansı iyi şekilde değerlendirecektir.

Biz elimizden geleni yapıyoruz, yeni bir yönetim geldi ve açıklamalar da ortada. Kulübümüzün sıkıntısı varsa transfer yapmayız dedik. Sıkıntı olduğu için yapmadık. Kulübümüzün sıkıntısı varken üzerine yeni yük bindirmek istemedik. 

Trabzonspor'un benim futbolculuk dönemimden önceki haline baktığınızda Trabzonlu abilerimiz, futbolcular hocalar vardı. Tekrar aynı şey düşünülüyor. Gayet normal. Bazı arkadaşlarımızın ismi çıkıyor mesela. Samet abinin ismi çıkıyor, başkalarının ismi çıkıyor. Bu da gayet normal benim sezon sonu sözleşmem bitiyor. Benim için önemli olan 4 maçı iyi bitirmek. Ondan sonra konuşulur. Tek istediğim 4 maçta herkesin biraz daha takımla ilgilenmesi. Ben şimdi bir açıklama yaparsam ters olur. Antrenörle de görüşülüyor olabilir başka şey de olabilir..Özkan hoca dün gayet güzel açıklamış. Özkan hocayla dün konuştuk hatta Burak da bizimleydi. Takımla ilgili konuştuk, futbolcularla ilgili konuştuk. Ama benimle ilgili ne ben konuşmalarına izin veriyorum ne de onlar konuşuyor. Ben bu konuda açıklama yapmam. Benim seneye burayla mukavelem yok bu gerçek. Bununla ilgili konuşmuyorum önemli olan kalan 4 maç. Sonrasında konuşulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor