Çalımbay: Avrupa yolunda çok önemli maç

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kayserispor maçı hazırlıklarında basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Çalımbay: Avrupa yolunda çok önemli maç

Haber61 / Spor Servisi

Kayserispor deplasmanına hazırlanan Trabzonspor'da Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, idman öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek takımın son durumunu paylaştı.

Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde;

Kayserispor maçı bizim için final olduğu için toplantıyı erkene aldık. Hafta sonu iki takım için de zor olan bir maç oynadık. Benim ilk iç saha maçım Galatasaray'dı. Çok önemli bir maçtı. Ondan önceki iki maçta Trabzonspor mağlubiyet almıştı. 

Maçın ikinci yarısında daha iyi oynadık. Pozisyonda bulmaya başlamıştık. Ama beklemediğimiz bir gol yedik. Bu maçın o şekilde bitmesinden dolayı üzgünüz. Daha iyi bitmesini isterdik. Elimdeki kadroda en iyisini sahaya çıkardık. Hepsinden de kapasitelerinin üstünde şeyler istedik. Ancak ne yazıkki böyle bir maç yaşadık.

Önümüzde Kayserispor maçı var ve bizim için hayati değerde önemli. Avrupa yolunda mutlaka kazanmalıyız. Üç ihtimalli olmayan kazanmamız gereken bir maç. Bu maça herkesin odaklanması gerekiyor. O nedenle toplantıyı da öne aldıkki herşeyimizle maça hazırlanalım diye. Bizim bu maçta taraftara çok ihtiyacımız var. Herkesin bu maçta bütünleşmesi lazım. İyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Kendi sahamızda çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bize futbolcu arkadaşlarımıza ve taraftarlarımıza önemli işler düşüyor.

Burak, Türkiye'de olan forvetler içerisinde hiç birinde yok. Öne çok güzel koşular atması. Ama bunda sadece onu suçlamak normal değil. Galatasaray'da onu iyi tanıyan arkadaşları var ve Burak'ın nasıl oynayacağını biliyorlar. Bu sadece Burak'tan kaynaklı değil. Bence bunu konuşmaya gerek yok. Burak'ın katkısı tartışılmaz, bu sene de iyi işler yaptı. Bazı maçlarda fedakarlıkta yaptı. Her maçı istediği gibi olmayabilir. Attığı maç sayısı az attığı gol sayısı çok . Eğer oynayabilseydi daha farklı olurdu gol açısından.

Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş hatta Başakşehir'i de koyalım bu maçlar üç ihtimallidir. Olcay'a da sordum gençlerle ilgili sözlerini. Ben öyle bir şey söylemedim yanlış anlaşıldım dedi. Ben de ona inanıyorum gençler hakkında böyle konuşacak birisi değil. Ama ben yine de futbolcunun konuşması taraftarı değilim futbolcunun böyle şeylere girmemesi gerekiyor. Hatta bizlerin de dikkat etmesi gerekiyor. Ben Olcay'ın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.

Bu kadro benden önce de burdaydı. Yaşadığımız bir çok şanssızlık oldu. Sakatlıklar ve eksikler nedeniyle en iyi kadroyla çıktık Galatasaray maçına. Eksik yerlerimiz tabi ki var. Bu kadronun vereceği daha fazla olması gerekiyordu. Sadece saha içi değil saha dışı etkenler de vardır.

Biz bir oyuncu değişkiliği yaparken bir şeyi seçipte yapıyoruz. Son maçlarımıza baktığımızda defansta oynayan arkadaşımız Okay'dı ve çok iyi oynadı. Akhisar'a karşı golünü de attı. Eğer Onazi cezalı olmasaydı aynı kadroyla çıkacaktık maça. Okay iki haftadır defansın en iyisiydi. Ben maçın içinde Hubocan'a çok kızdım. Sen Gomis gibi bir adama öyle giremezsin ve sarı kart göremezsin. Gomis gibi akılı bir forvete karşı oynuyorsun. Hubocan ilk yarıda Gomis'e gereksiz faul yapıp kart görüğyorsun buna hakkın yok. Sen bu kartı gördükten sonra rahat müdahale daha yapamazsın ve kesinlikle ikinci kartı görürsün. O riski biz kesinlikle taşıyamazdık. Benim ofansta gol bulmam lazımdı ve orta shayı kuvvetlendirdik. Yusuf, kanatta istediğimiz gibi oynayamıyor ama onu içeri çekip golü bulmayı düşündük. Biz takımımızı riske edemeyiz. Ofansı kuvvetlendirmek ve gol bulabilmek için Hubocan'ı çıkardık. Biz golü bulmak için bunu yapmamız gerekiyor. Bazı arkadaşlarımızı istemediği yerde oynatıyoruz bazen. Elimizde ne varsa kullandık. Biz Hubocan'la ilgili bu yüzden böyle bir karar verdik. Kart gören bir oyunucun o maçta ikinciyi görme ihtimali çok.

Bu maç artık geride kaldı, bu maçtan alacak çok şeyler var. En çok dikkat ettiğimiz çalıştığımız şey şu, çıkarken top kaptırmamak. Ama goller o şekilde geldi. Normalde bu şekilde yediğimiz gol yok gibi birşey ama bu maçta iki tane üst üste oldu. Tek hedefimiz Trabzonspor'u ligde çok iyi bir yere getirip bırakacağız.

Kongreden Trabzonspor rahatlayarak çıkacaktır.

Sözleşmemin bitmesi benim için önemli değil. İki yıllık teklif gelmişti istesem yapardım ama bir yıl istedim. Bunu düşünmüyorum tek düşüncem ligi iyi yerde bitirmek. Ben sorumluluk almışım en iyisini yapmamız lazım. 

Burak gerçekten çok fedakarlıkla oynadığı maçlar oldu. Bu maçta yüzde yüz iyi değildi ama oynayabilecek durumdaydı. Burak antrenmana çıkmıyor ama farklı şekilde çalışıyor. Yarından itibaren de takıma katılacak. Okay da oynayabilecek durumdaydı o nedenle oynadı. Biz kimseyi riske atmayız. Bugün veya yarın Castillo takıma katılacak. Abdulkadir rahatsızdı bugün katılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor