Caleb Ekuban ‘’ Süper Kupa’yı 10 yıl sonra tekrarlamalıyız’’

Gençlerbirliği deplasmanına imza atan Caleb Ekuban, yazarımız Turgay Beşyıldız’a, yarın İstanbul’da oynanacak Süper Kupa Finali öncesinde ‘’ Süper Kupa müzemizde tek kalmamalı’’dedi.

Caleb Ekuban ‘’ Süper Kupa’yı 10 yıl sonra tekrarlamalıyız’’

Süper Lig’de ilk yarının son maçında, Ankara’da Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerek ilk devre maçlarını 33 puanla kapatan Trabzonspor, gözünü Süper Kupa Finali’ne çevirdi.

Gençlerbirliği maçında ilk golün asistini yapan, ikinci gole de imza atan, İtalya Verona doğumlu Ganalı Ekuban’’En son 10 yıl önce kazanılan Süper Kupa’yı, 2.kez müzemize taşımalıyız’’ dedi.

Bordo mavililerin, bu sezon şu ana kadar 5 gol atan Nwakaeme ile birlikte, ligin ilk devresinde en fazla gol atan iki oyuncusundan biri olan ve 6 gole imza atan 27 yaşındaki Caleb Ekuban, ligdeki performansını Süper Kupa Finali’nde de sürdürmek istiyor.

Yazarımız Turgay Beşyıldız’a ‘’ TFF Süper Kupa en son 2010 yılında kazanılmış. Müzemizde Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Başbakanlık Kupaları var. Süper Kupa ise müzemizde tek kalmamalı, ona bir arkadaş getirmeliyiz.’’ diyerek, yarın gece saat: 20.45’de İstanbul Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak olan final maçı öncesi, umutlu konuştu.

‘’TFF Süper Kupa 2020’’ geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor arasında, İstanbul'un İkitelli semtinde bulunan Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak, ilk seyircisiz final maçı olacak aynı zamanda.

Trabzonspor kafilesi, bugünkü çalışmanın ardından, havayoluyla İstanbul’a giderek maç saatini bekleyecek.

Daha önce Katar'ın başkenti Doha'da oynanması planlanarak, 12 yıl sonra yeniden yurt dışında düzenlenmesine karar verilen final için, federasyon daha sonra yaptığı açıklamada Türkiye’de oynanacağını duyurmuştu.

Bu kupanın kazananı, ayrıca ‘’Şeyh Haşim Kupası’’nın galibiyle, tarihi ve yeri henüz belirlenmeyen bir yerde, karşı karşıya geleceği ve kupanın yanı sıra her iki takımında ödüllendirileceği bildirildi.

Haber61 - Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler