Burak Yılmaz'dan Jaja ve Colman açıklaması

Fransa'nın Lille takımına transfer olan Burak Yılmaz'dan Trabzonspor'daki takım arkadaşları Jaja ve Colman hakkında açıklama yaptı.

Burak Yılmaz'dan Jaja ve Colman açıklaması

Fransa'nın Lille takımına transfer olan Burak Yılmaz, yabancı sınırlandırması hakkında konuştu. Burak Trabzonspor'da beraber forma giydiği Jaja ve Colman hakkında da konuştu.

Burak Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"Lille'den teklif gelince yönetimle konuştuk ve verilen karar ortak bir karardır. Kontratımdan çok vazgeçtiğim şeyler oldu, ilerisi için de çok büyük indirim de yapabilirdim ama kulübümüzün karşılayamayacağı bir kontratım vardı. Giderken de gereğini yaptım. Ne kadar yardımcı olursam olayım, kontratım kulübümüze yardımcı olacak bir seviyede olmuyordu. Sayın Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi döneminde asla paranın 'p'sini konuşmadım, çok uzun süre para almadım."

YABANCI KURALI TEPKİSİ

"Muslera ile, Drogba ile, Sneijder ile, Alex ile, Jaja ile, Colman ile oynadım, Atiba ile oynadım. Karakterli yabancılar ile oynadım. Bu oyuncuların parayı hiç sorun ettiğini görmedim. Yabancı sınırı çıktı, herkes karşı çıkıyor. Ben hiçbiriyle aynı fikirde değilim. Türk oyuncular uzun süre maaş alamadı, problem etmediler ama sadece pandemide para alamayan yabancılar bizleri bıraktı, gitti. Onlara bir şey olmuyor, Türk oyuncular federasyona kendi parasını almak için gidince kadro dışı kalıyor. Hain ilan ediliyor. Yabancı maaşını 4-5 gün geç alınca ben antrenmana çıksın da aynı performansı göstersin diye ona şirinlikler yapıyorum ama Türk oyuncular böyle değil. 14 Türk, 14 yabancı eşit şartlarda diyorlar, kesinlikle aynı şartlarda değil. Yabancı maddiyatla ilgili bir problem yaşayınca FIFA'ya gidiyor, 1 hafta içinde her şeyi yapabiliyor. Parasını alıyor, önündeki senenin kontratını da alıyor. Türk hain oluyor. Yabancı sınırı olunca bazı Türk oyuncular 6 milyon Euro, 8 milyon Euro, 10 milyon Euro oluyor diyorlar. Bu oyuncunun hatası mı? Bu bir yöneticilik hatası. Yabancı sınırına karşı olan herkesle, her yerde tartışırım. Ben milliyetçi biriyim ama ırkçı değilim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor