"Burak Trabzonspor için önemli bir oyuncu"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Burak Yılmaz'ın Çin'e transferiyle ilgili, "Trabzonspor'dan Galatasaray'a transferinde kulübe para kazandırdı. Bize kazandırarak gitti ve kazandırmaya devam ediyor. Şimdi de Çin'e gitti, yüzde 25 de oradan kazandı

"Burak Trabzonspor için önemli bir oyuncu"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Burak Yılmaz'ın Çin'e transferiyle ilgili, "Trabzonspor'dan Galatasaray'a transferinde kulübe para kazandırdı. Bize kazandırarak gitti ve kazandırmaya devam ediyor. Şimdi de Çin'e gitti, yüzde 25 de oradan kazandırdı" dedi.
 
Usta, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usta'ya, Burak Yılmaz'ın Çin'e transferiyle ilgili kişisel sosyal medya hesabından attığı mesaj hatırlatıldı.
 
Burak'ın Trabzonspor ve Türkiye için önemli bir oyuncu olduğunu belirten Usta, şu ifadeleri kullandı:
 
"Trabzonspor'da çok önemli işlere imza attı. Trabzonspor'dan Galatasaray'a transferinde kulübe para kazandırdı. Bize kazandırarak gitti ve kazandırmaya devam ediyor. Şimdi de Çin'e gitti, yüzde 25 de oradan kazandırdı. Verdiği emekler için kendisine çok teşekkür ederim. Burak, çok geç olmadan Türkiye'ye dönecektir, ona kapılarımız yine açık. Onun gibi oyuncular Türkiye için çok önemli, biz onunla karşılıklı kazandık."
 
Başkan Usta, Samsunspor'u ziyaret etmek amacıyla kente geldiklerine bildirdi. Karadeniz'de, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun'un kardeş şehirler olduğunu vurgulayan Usta, şöyle konuştu:
 
"Birbirinden ayrımı olmayan, her biri bizim için aynı olan şehirler. Aynı bölgede olmamız dolayısıyla sporun da dostluk olduğunu hatırlarsak, dostluk içinde bulunmalıyız. Biz Samsun'a gelmek için özel bir neden aramıyoruz. Biz Samsunluyuz, Artvinliyiz, Giresunluyuz. Samsun da bizim, Trabzon da... Onun için burası bizim evimiz. Trabzon da sizlerin evidir. O yüzden çok ekstra nedenle Samsun'da değiliz. Sık sık geldiğimiz bir şehir. Sayın valimizi de ziyaret etmek istedik."
 
"Gönül arzu eder ki Samsunpor da Süper Lig'de yer alsın"
 
Vali Şahin ise seçildikten sonra Usta'yı telefonla arayarak tebrik ettiğini dile getirerek, Trabzonspor'un başarısının kendisini sevindireceğini söyledi.
 
Şampiyonluğun İstanbul takımlarından Karadeniz'e kayması gerektiğini düşündüğünü anlatan Şahin, "Gönül arzu eder ki Samsunpor da Süper Lig'de yer alsın. Onunla ilgili çok içten bir mücadelemiz oldu. Zaman zaman hayal kırıklıkları yaşadık. Samsunpor'un Süper Lig'e çıkması kente çok şey kazandıracak. Hepimiz biliyoruz, 'Futbol sadece futbol değildir.' Futbol ekonomisi Samsun'a şey çok katacaktır" diye konuştu.
 
Yabancı futbolcu sayısının Türkiye'de çokluğunun bir futbolsever olarak kendisini incittiğini belirten Şahin, 80 milyon nüfusa ulaşmış bir ülkenin futbolcu ihraç etmesi gerektiğini, bu anlamda Trabzonspor'un iyi bir örnek oluşturduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor