Bilal Başacıkoğlu kimdir, kariyeri nasıl? İşte Bilal Başacıkoğlu hakkındaki detaylar

Trabzonspor Bilal Başacıkoğlu transferini açıkladı. Peki Bilal Başacıkoğlu kimdir, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

Trabzonspor, Kayserispor ile sözleşmesini fesheden Bilal Başacıkoğlu'nu kadrosuna kattı. Transfer resmen açıklanırken detaylar da Kamu Aydınlatma Platformu'na bildirildi. Peki tanımayanlar için Bilal Başacıkoğlu kimdir, hangi takımlarda oynamıştır, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

Bilal Başacıkoğlu kimdir?

Bilal 26 Mart 1995'te Hollanda'nın Zaandam kentinde dünyaya geldi. Trabzonlu bir baba ile Faslı bir annenin 3 çocuğundan biridir. Babası bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Hollanda'ya göç ederek otobüs şoförlüğü yapmıştır. Aynı zamanda kendisi gibi babası da futbolla ilgilenmiş ve amatör olarak kalecilik yapmıştır. İki kardeşinden büyük olanı da Hollanda'da futbol yaşamını sürdürüyor.

Futbol hikayesini ise Bilal Başacıkoğlu şu şekilde anlatıyor " Ben doğduğumdan beri top oynadığımı söyleyebilirim. İçimde futbola karşı büyük bir ilgi ve sevgi vardı. Kendimi bildim bileli arkadaşlarımla top oynardım. 5 yaşına gelince de futbola başladım. Sokakta ve okulda sürekli futbol oynadığımı gören babam beni Zaandam'da bir futbol okuluna yazdırdı. Ardından Ajax'ın altyapısına geçtim. İki sene orada eğitim gördükten sonra Haarlem'e geçtim. Ajax'la çalışan ve oraya futbolcu yetiştiren bir kulüptü Haarlem. Ancak parasızlık nedeniyle kulüp kapanınca bir süre amatör bir takım olan RKSV Pancratius'ta oynadım. Sonra da Heerenveen'e geçtim. Zaten asıl gelişimi de Heerenveen'de gösterdim. Orada çok çabuk bir şekilde A takıma yükseldim. Hollanda ve dünya futbolunun en büyük golcülerinden Marco Van Basten'in üzerimde büyük emeği oldu. Marco Van Basten dünyanın en iyi futbolcularından birisiydi. Böyle değerli bir oyuncunun antrenörlüğümü yapması benim için çok büyük bir şanstı. Ondan çok şey öğrendim. Benim ilerlememi sağlayan teknik adam Marco van Basten'dir. Oyun stilimi ve özelliklerimi de kendisine benzetiyordu. Maçlardan önce bana, 'Sen ne yapman gerektiğini biliyorsun. Gol atmak ve attırmak için bütün yeteneklere sahipsin. Sahaya çık ve bu yeteneklerini göster' diyordu."

Ajax'ta oynadığı dönemde ilk olarak savunmada görev aldı. Sonrasında ise yavaş yavaş hücum oyuncusuna dönüşürken RKSV Pancratius'ta artık kanat oynamaya başladı. Heerenveen'e de kanat oyuncusu olarak transfer oldu. İki kanatta da oynayabilen yetenekli futbolcu daha çok sol kanatta oynamayı seviyor.

İdol olarak kendisine Alexis Sanchez, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi belirleyen Bilal Başacıkoğlu ileride İspanya ve İngiltere liglerinde oynamak istiyor.

Bilal Başacıkoğlu kimdir, kariyeri nasıl? İşte Bilal Başacıkoğlu hakkındaki detaylar

KARİYERİ

Kariyerine Ajax altyapısında başlayan Bilal sırasıyla Hellas SP. , Haarlem Jeugd, Pancratius, Heerenven, Feyenoord ve Kayserispor'da forma giydi. Kayserispor'a 1 Temmuz 2018'te imza atan Bilal 2019-20 sezonunun devre arası transfer döneminde kulübünden ayrıldı ve Trabzonspor'a transfer oldu.

Kariyeri boyunca 219 maçta forma giyen genç futbolcu 29 gol atarken 37 kez de asist yaptı. Bilal Hollanda milli takımının alt yaş gruplarında oynadıktan sonra Türkiye U20 ve U21 kategorilerine geçiş yaptı.

Trabzonspor'dan ne kadar kazanacak?

Bilal Başacıkoğlu kimdir, kariyeri nasıl? İşte Bilal Başacıkoğlu hakkındaki detaylar

2 yılı opsiyonlu 2.5 yıllık sözleşme imzalanan Bilal Başacıkoğlu için Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde şu ifadeler kullanıldı;

"Şirketimiz ile serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Bilal Başacıkoğlu arasında, opsiyon hakkı kulübümüzde olmak üzere 2,5 yıllık anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşmaya göre oyuncuya;

2019/20 sezonu için 162.500.-TL garanti ücret ödenecektir.

Opsiyon hakkının şirketimiz tarafından kullanılması durumunda ise oyuncuya ;

2020/21 opsiyon sezonu için 2.750.000.-TL garanti ücret,

2021/22 opsiyon sezonu için 2.000.000.-TL garanti ücret ödenecektir.

Transferle ilgili herhangi bir menajerlik bedeli ödenmeyecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler