Beşiktaş Başkanından Ahmet Ağaoğlu ve Abdullah Avcı açıklaması

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı hakkında konuştu.

Beşiktaş Başkanından Ahmet Ağaoğlu ve Abdullah Avcı açıklaması

Beşiktaş’ta gerçekleşen olağan divan kurulu toplantısı stadyumda yapıldı. Başkan Ahmet Nur Çebi, gündeme ilişkin konulara dair açıklamalarda bulunurken, kendisine iletilen soruları da yanıtladı.

Çebi Trabzonspor'u da es geçmedi. Ahmet Ağaoğlu hakkında da konuşan Çebi " Trabzonspor Başkanı, benim bu söylemim üzerinde ‘Omuz üzerinde baş bırakmam mı diyelim’ demiş. Alanyaspor sahasında muharebe yapan ben değildim, bunu kendisine söyledim. Kendisi de ‘Bu şekilde ifade etmek istemedim, yanlış anlaşılmış’ dedi." ifadelerini kullandı.

Çebi ayrıca Abdullah Avcı'dan da cevap beklediklerini söyledi.

“Kulüplerin yüzde 90’ının arzusuyla başkan oldum”
Kulüpler Birliği Başkanı olmasıyla ilgili konuşan Çebi, “Kulüpler Birliği Başkanlığımla ilgili çok şey yazıldı. Beşiktaş’ın şanlı tarihi ortada. Bir Beşiktaşlı olarak Kulüpler Birliği’nin başkanlığını yapmak benim için onurdur. Buradaki kulüplerin yüzde 90’ının arzusu ve isteğiyle olan bir durumdur. Beşiktaş’ın sorunlarıyla diğer kulüplerin sorunları birbiriyle aynı. Beşiktaş’ın hakkını ve hukukunu korumamak gibi bir şey söz konusu olamaz. Gereğini yaptığım da zaten görülüyor. Camiamızda sürekli hakemler tarafından şampiyonluklarımızın çalındığı düşünülüyor. Biz bunları Beşiktaş’a yakışır şekilde idare etmek zorundayız. Yumuşak başlı değiliz. Camia bana ve yöneticilere güvensin. Bununla ilgili söyleyeceklerimizi söyledik. Bunların ne kadar anlaşıldığı konusunda tedirginliklerim var. ‘Beşiktaş’ın önünü kesecekler’ cümlesi çok kullanıldığı için de ben de ‘Böyle bir şey olursa taş üstünde taş bırakmam’ demiştim. Trabzonspor Başkanı, benim bu söylemim üzerinde ‘Omuz üzerinde baş bırakmam mı diyelim’ demiş. Alanyaspor sahasında muharebe yapan ben değildim, bunu kendisine söyledim. Kendisi de ‘Bu şekilde ifade etmek istemedim, yanlış anlaşılmış’ dedi. Türk hakemlerine güvensizlikten bahsetmedim. Bize verilen hakeme taraftarımız ‘5 sene önce golümüzü vermedi, kırmızı kart verdi’ diyor. Bu durumlar hakemleri baskı altına alıyor. Ben de özellikle derbilerde Türk futboluna bulaşmamış hakem getirirsek durum değişebilir dedik. Bu teklif alınıp başka bir yere çekilmiştir. Bunun dışında spor yasasıyla ilgili bir talebimiz var. Diğer kulüpler tarafından da bu anlayışla karşılanıyor. Ama içinde bulunan cezaların başka yerlere çekilmemesi için netleştirilmesi konusunda talebimiz var” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Abdullah Avcı’dan dönüş bekliyorum”
Kulübün eski teknik direktörü Abdullah Avcı konusunda da konuşan Çebi, “Abdullah Avcı hocamızla yollarımızı 1 sene evvel ayırdık ve şu anda başka bir takımın başında. Kendisine başarılar diliyoruz. Hocamızdır, hocalığımızı yaptı ve bizim için değeri vardır. Konu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’ndadır. Geçen hafta kendisine bu işi sulh yoluyla çözmek istediğimi ilettim ve haber bekliyorum” dedi. Denetim raporuyla ilgili de konuşan Çebi, “Sanki pandemi yokmuş gibi konuşuluyor. Türkiye’de 2 kez bu hastalığa yakalanan birkaç kişiden biriyim. Bunu soranları çağırdığımız zaman ‘Pandemi var gelemem’ diyorlar. 3 gün önce yine davet ettim gelmediler. Biz de insan evladıyız, ailemiz var. Covid kaptığımız zaman evimizde yaşayanlara bulaştırma riskimiz var. Biraz bizi de düşünün” diye konuştu. Beşiktaş Dergisi için kulübe 850 bin TL girdi sağlandığını da ifade eden Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Biz geldiğimizde dergi kapalıydı. Bir arkadaşımız dergi için kulübe 850 bin TL vermeyi teklif etti biz de kabul ettik. Gelirimiz dergi geliri sıfırdı. Şimdi adam fazla para kazandı diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Allah daha çok versin. Dergimiz köy okullarına gitmiş, Beşiktaş da 850 bin TL kazanmış, bunun üzerinden bizim nemalandığımız konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor