Berat Albayrak: 16 Nisan 15 Temmuz'un rövanşıdır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Trabzon'da iş adamalarıyla geldi, referandumu değerlendirdi.

Berat Albayrak: 16 Nisan 15 Temmuz'un rövanşıdır

Haber61 / Haber Merkezi / Emrah Paça

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Trabzon’daki ziyaretleri kapsamında Arsin ilçesinde düzenlenen Trabzon Sanayici, iş Adamı ve Sivil Toplum Kuruluşları buluşmasına katıldı.


Bir restaurantta düzenlenen toplantı öncesinde kapıda işadamları, STK temsilcileri ve partililer tarafından karşılanan Bakan Albayrak’a çiçek takdim edildi. 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu; “Sorunların çözümünde müthiş bir hassasiyet gösteriyorsunuz buda bizi mutlu ediyor. Özellikle sanayicilerimizin yatırımları konusunda şehir merkezindeki yatırımlar konusunda bunların en kısa zamanda çözüleceğini biliyoruz. İş camiası devletimizden destek talep etmiştir. İş camiasının isteyecek daha fazla bir şey kalmamıştır. Bazı işadamlarımızın bankalarla olan ilişkileri ile çözülebilecek bazı sıkıntılar var. Bunlarda kısa sürede çözüleceğini inanıyoruz. Sizlerin de istediği istihdam seferberliği ile ilgili olarak Valimiz başta olmak üzere çalışmalarımız hızlı bir şekilde yürüyor. Sizlerin bize yaptıklarınızın sonrasında isteğinizi de yerine getireceğimize inanıyoruz. Bundan sonra görecek olduğumuz herkesin dikleneceği üretime ihracata istihdama yönelerek ülkemizi kalındıracağımıza inanıyoruz.” dedi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun ardından konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Trabzon halkı olarak tarih boyunca olduğu gibi bu güzel beldenin güzel insanları da ülkemizin her yerinde olduğu gibi Trabzon’da da 15 Temmuz'da desteklerimizin ardından ülkemizin kalkınması için talimatlarınıza hazır ve nazırız” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Trabzon özelinde tabi ki ama Türkiye özelinde özel sektörün gelişmesi anlamında çok büyük atılımlar gerçekleştirildi. Bu büyümenin en temel mücadelesini sanayiciler verdi.  80’lerin Türkiye’sinin bugünlere tam tersi yönde evrildiğini görüyoruz. Sanayi odaları ile büyümesi ve sağlıklı büyümesi en büyük umudumuz. Son yıllardaki altyapı sürecini hızlandırmamız lazım. Karadeniz düz arazi noktasında iyi bir bölge değil. Başkan noktaları hızlandırmalıyız ki sanayi daha iyi gelişebilsin. Arsin OSB’ye gazımızı yılsonuna kadar getirip bağlayacağız. Alt yapı problemlerini oluşturduğu engelleri aştık. Bu yıl 6 ilçemize Doğalgazı getireceğiz. Bu yılı bitirdikten sonra yeni ilçelerimizde OSB’lerle bu sayıyı artıracağız. Altyapıyı doğalgaz üzerinde hızlandırmaya devam edeceğiz.


ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Ortada küresel bir pasta var ve bu pastadan her millet pay alıyor. Türkiye’nin bu pastadan aldığı pay belliydi. Son dönemde Türkiye’nin payı büyüdü ve bazı ülkelerin payı küçüldü.  Bu yaşananlar hepimizin gözünün önünde cereyan ediyor. Bu yaşananları özellikle Ticaret ve sanayi Odaları olarak görmeniz gerekiyor. Trabzon ve Karadeniz insanı uyanıktır. Bir lafa bakacağız iki söyleyene bakacağız. Söyleyene baktığımızda, taş üstüne taş koymuş mu, dikili ağacı var mı, Bu ülke için ne üretmiş olduğuna bakacağız. Sonrada önümüze bakacağız. Çok çalışacağız. Bu asil milletin son 5 yıldır yaşananlar noktasında, 15 Temmuz’daki dik duruşu sonrasında unutturmaya çalışıyorlar. Bu duruşu sergilemiş bu milletin 11 bin dolar layık olduğunun altındadır. Ülkeyi bir noktaya sürüklemeye çalışıyorlar. 

Evet diyenleri anlıyoruz da hayır diyenlerin niye hayır dediklerini anlayamıyoruz. Esas huşu her bir bireyin, kalbinde vicdanı olan her kesin 15 yılda yaşanan süreci okuması lazım. 16 Nisan’ın istikrarın kurumsallaşması için üzerine düşeni yapması lazım. Hakiki Cumhuriyetin gelmesi için, Cumhuriyet demek halk demek millet iradesi demek. Her fırsatta Cumhuriyeti dilinden düşürmeyenlere karnımızın tok olması lazım. 15 Yılık süreçte Türkiye’de bir devrim olduysa milletin Cumhuriyetin hakiki devrimi olmuştur. Yalandan kim olmuş. Yalan söyleyenlerden dava açıp tazminat alıyoruz ama hakkı kalıyor. Bunları da Allah’a havale ediyoruz. Bu söylemlere bakıyoruz hep hikaye anlattınız. Taş üstüne taş koydunuz mu? Ne yaptınız? Bu arızalı sistem 15 senedir Recep Tayyip Erdoğan’dan dolayı iyi gidiyor. Ya ondan sonra. Biz birey olarak sorumluluk şuuru ile hareket etmek zorundayız. Karadeniz bu ülke için milli anlamda çok önemli yer teşkil etmiştir. Trabzonlu olmaktan gururluyum Onurluyum. Kim bu süreçte devlet adamlığı ortaya koymuş ona bakmak lazım. 249 tane şehidi yolda yürürken kaybetmedik. Biz bu Cumhuriyeti ucuza almadık. 15 Temmuz’un rövanşıdır 16 Nisan." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor