Benik Afobe: Eleştirmek için Mayıs ayını bekleyin

Trabzonspor'un golcüsü Benik Afobe zaman istedi.

Benik Afobe: Eleştirmek için Mayıs ayını bekleyin

Trabzonspor’un bu sezon başında kadrosuna kattığı golcü Benik Afobe, antrenman öncesinde basının sorularını yanıtladı.

Sözlerine PSG- Başakşehir maçında yaşanan ırkçılık olayıyla ilgili konuşarak başlayan Afobe  “21. yüzyılda böyle şeylerin olması hayal kırıklığı yaratıyor. 4. Hakemin cahilliği mi ırkçılığımı ne olduğunu bilemiyorum ama futbolda olan herkes ırkçılığa karşı. Futbolcuların profesyonel olması gerektiğini düşünüyorum. Ama yine de bu tarz bir olayda tepki verilmeli diye düşünüyorum. PSGli futbolcuların da Başakşehir’in yanında olması çok değerliydi. Hoş olmayan durumlar yaşandığında sahada kalınmamasını düşünüyorum. Birlik olunması gerektiğini düşünüyorum. Hayat futboldan çok daha önemli.” dedi.

Trabzonspor’a transfer olarak ilk kez yurt dışı tecrübesi edindiğini söyleyen Afobe “Türkiye macerası ile birlikte ilk kez İngiltere’den dışarıya çıktım. Türkiye ligi düşünüldüğünden daha zor bir olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor büyük bir kulüp ve bu ligin önemli takımlarından birisi. Adaptasyon sürecini yeni yeni atlatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl ikinci olan bir takımdan ayrılan oyuncular oldu gelen oyuncular oldu hep birlikte alışma sürecini atlatmaya çalışıyoruz. Yeni bir hocamız var onun fikirlerini anlamaya daha iyi anlaşmaya çalışıyoruz. Sezona iyi başlamadık ama son 3 maçta hocamızın yeni fikirleriyle 1 gol yedik ve 7 puan aldık. Bir santrafor olarak bir futbolcu olarak maçlar 1-0 sürekli devam etmeyecek. Ama 3 puan almak önemli. Biz de bu süreci bu şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Sabırla birlikte çok daha fazla gol attığımız, önemli galibiyetler aldığımız maçlar da gelecektir. “ifadelerini kullandı.

Benik Afobe: Eleştirmek için Mayıs ayını bekleyin

Geçen yıl zor bir yıl geçirdiklerini söyleyen Afobe “ Ailem geçen yıl zor bir süreçten geçti. Geçtiğimiz günler de de kızımın vefatının yıldönümüydü. Benim beklentim insanların bana üzülmesi değil, sadece bunun benim için ne kadar zor bir süreç olduğunu anlamalarıydı. Kulüp her anlamda bana büyük destek oldu. Ben de bu desteğe yanıt verebilmek için çalışmalarımı sürdürüyorum. Geçen yıl çok gol atan bir takım vardı ben sadece 3 gol atabildim.  Arkadaşlarımızla birbirimizi daha çok tanımaya çalışıyoruz, dolaysıyla pozisyon yaratmakta sıkıntı yaşadığımız anlar oldu. Sezon sonu geldiğinde alışma süreci tamamlandığında çok iyi yerde olacağımızı düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

SÖRLOTH’LA KIYASLANMASI
Geçen yıl gol kralı olan Sörloth’un yerine kadroya katılmasıyla ilgili soruya yanıt veren golcü futbolcu  “Kendimi kimseyle karşılaştırmıyorum. Buraya geldiğimde kimin kaç gol attığına bakmadım. Ben kendi işimi yapmaya çalışan biriyim. Kendimi bu oyunun bir öğrencisi olarak görüyorum. Eve gittiğimde neler yaptığımı izliyorum, arkadaşlarımı izliyorum, neler yapabileceğimi izliyorum her maçın ardından. Sadece Sörloth ayrılmadı bu takımdan, 5,6 arkadaşımız ayrıldı. Taraftarlarımızın daha iyi bir takım görmek istediğini biliyoruz ama bahsettiğim gibi bir alışma süreci var. Henüz 3 aydır buradayım ben, buradaki arkadaşlarımız takım için ellerinden geleni yapıyor. Burada çok iyi bir tesis var, çalışanlar çok iyi hocalarımız çok iyi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.

HAKEM KARARLARI
Afobe Türkiye’deki hakem hatalarının sorulması üzerine  “Hakemlerin sorgulanabilecek kararlrarını gördüm. Ama hayat da adil değil. Maçı hakemlere bırakmadan kazanmak gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz .” ifadelerini kullandı.

Sivasspor maçında yaşanan puan kaybına değinen Afobe “Sivasspor ile oynadığımız maça 3 puan için çıkmıştık, 2 puan kaybettik. Sivasspor’u düşündüğünüzde iyi bir takım.  İyi bir takıma karşı oynadık. Bazen 1-0 lar bize yeterli olmayacak. Bunun üzerine çalışıyoruz. 2-0’ı 3-0’ı yakalayıp maçın fişini çekmek için çalışıyoruz. Sadece 2 puan kaybettik daha sezon bitmedi. Kayserispor maçına gelirsek hiçbir maçın kolay olacağını düşünmyoruz. 1-0’ı yakaladıktan sonra 2. Veya 3. Golü atarak maçı bitirmek istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

MAYIS AYINI BEKLEYİN
Son olarak Trabzonspor’a başarılı olmak için geldiğini vurgulayan golcü futbolcu şu ifadeleri kullandı; Savaşçı bir futbolcuyum ben. Sadece yeni bir tecrübe edinmeye gelmedim, burada bana destek olan herkese karşılığını vermek istiyorum. Eleştirilmek için en doğru zamanın mayıs ayı olduğunu düşünüyorum. Lig sonu geldiğinde iyi bir yer olacağımızı göreceksiniz.

Haber61 Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor