"Ben şahit oldum Abdulkadir..."

Başkan Usta iki genç oyuncu hakkında konuştu

"Ben şahit oldum Abdulkadir..."
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta takımın parlayan genç yıldızları Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür hakkında açıklamalarda bulundu.

Yusuf'un parlaması ve Abdulkadir'in takıma dahil olma süreciyle ilgili konuşan Başkan Usta psikolojik açıdan iki oyuncunun da önemli eşikleri atladıklarını dile getirdi.

İşte Usta'nın Abdulkadir ve Yusuf açıklaması;


YUSUF VE ABDÜLKADİR...

Yusuf ve Abdulkadir için iki şey söylemek istiyorum. Bir teknik adam gibi tabi ki bakış açımız geniş olmayabilir. Geçen yıl Yusuf ve Abdulkadir elimizde vardı. Sanırım Ersun hoca söylemişti ya da Özkan Hoca da olabilir  "Oyuncu A takımda oynamaya hazır ama takım onu oynatmaya hazır mı"  diye bir cümle duymuştum. Ben de bunu sordum cevap olarak şunu aldım " Ne zamanki takımdaki abiler hocaya dokunupta şu Yusuf ve Abdulkadir de oynasaya  derse takım da hazır demektir."

 MEHMET EKİCİ'Yİ RAFA KALDIRDIK, YUSUF'U KEŞFETTİK

Şimdi Yusuf'un Yusuf olduğu Bursa maçını hatırlayalım. Yani Mehmet Ekici ile yaşadığımız kriz sonrası. Ben hocayı arayıp "artık Mehmet'i rafa kaldıralım. bu iş takıma zarar veriyor" dedikten sonra kim oynasın sorusu çıktıktan sonraonlar "artık o mevki Yusuf'undur " dediler. Ve o serüven başladı. Aynı şey Abdulkadir için de oldu. Ben şahit oldum o A takımla müthiş antrenmanlara katıldı. Özel antrenmanlara tabi tutuldu. Allah vergisi bir yeteneği var. Asıl parlaması Göztepe maçında oldu. Yenildik ama onu kazandık. Soyunma odasında abileri şunu söyledi "17 yaşındaki bu çocuk kadar olamadık. Yazıklar olsun bize". İşte o anda eşiği atladı. En zor maçı da Beşiktaş maçı oldu. Baştan mı oynamalı yoksa sonradan mı girmeli. Psikolojik olarak çok önemli. Baştan başladı, ve iyi gitmedi. İşte o an Abdulkadir büyük bir kayba girecekti. Doktor olmam sıfatıyla "O maçta iyi iş çıkaramazsa tamamdır, ama çıkaramazsa onu ezdik mahvettik " bunun tartışmaları günlerce yaptık. Abdulkadir Beşiktaş maçında en iyisini ortaya koydu. Önemli bir psikolojik destek verilmesi kaydıyla bunlar oldu. Takımdaki abilerinin de desteğiyle oldu. Abdulkadir de büyümüşte küçülmüş gibi davrandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor