Başkan Usta açıkladı: Aday mı?

Başkan Usta kararını açıkladı

Başkan Usta açıkladı: Aday mı?

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta düzenlediği basın toplantısında gelecek kongrede aday olup olmayacağı ile olarak merak edilen sorunun yanıtını net olarak vermedi.


Ancak Usta konuşmasının sonunda "Şuan gelinen noktadan daha iyi bir duruma getirebilecek bir yönetimin başa gelmesini diliyorum" dedi. Usta böylece adaylık sürecinin önünü yine açık bıraktı.

Muharrem Usta basın toplantısında şöyle konuştu

Bir süreç yaşıyoruz seçim sürecindeyiz. Trabzonspor tarihinde çok gördüğümüz bir süreç Bu süreç devam ederken bizim bir takım bilgileri hem sizlerle hem sizlerin aracılığı ile herkesle paylaşmanın doğru olacağı kanaatindeyim. Bu süreç Trabzonspor’umuzun tarihine yakışır bir şekilde, ahlaklı kaliteli bir süreç olsun diliyorum. Büyük lük ve büyük olmak erdem gerektirir. Belki de en müstesna, en muhteşem ve etik değerlerin sevinenin karakterin örnek olacağı bir süreç olacağını düşünüyorum.

Trabzonspor’un başarıya ihtiyacı var ama önce itibarını en üst düzeyde tutmaya ihtiyacı var. Bugün daha fazlasını yapmak zorundayız. Bu makamlara gelmek için her şeyin mubah görüldüğü yerler değildir. Bu büyük bir sorumluluktur. Her şey için çok önemsediğimiz Trabzonspor’un geleceğe daha iyi ilerlemesi için bu bilgilere ihtiyacımız var. Bir bilgi kirliliği var. Bekli size eksik bilgiler aktarmış olabiliriz. Bugünün tarihe bir not olarak düşülmesini ve Trabzonspor için bir milat olmasını diliyorum.
yıllık

Lütfen Kusura bakmayın Nuri Albayrak size yapılanlar hiç doğru olmadı. Sadri Beyin başkanlığı döneminde borcumuz 75 Milyon EURO idi. Hacıosmanoğlu döneminde 156 Milyon Euro’ya çıktı. Bu yönetim felsefesi böyle devam etseydi Trabzonspor’un bugün borcu 250 Bin Euro olurdu. Bugün aynı şekilde yönetim anlayışı devam etseydi Trabzonspor’un borcu 3 katrilyon olurdu.
yıllık
Türkiye'de bir spor yasayı çıkarılmaya çalışılıyor. Gelen yönetimlerin mali sorumluluğu olsun. Bu kanun Türkiye’de çıkmıyor. Eğer ahlak, karakter, etik varsa kanuna ihtiyacınız yok. Biz 156 Milyon Euro ile devraldığımız borcu Mart ayı sonuçları ile 150 Milyon Euro civarında dedi. Bu kulüp bizim. Trabzonspor’a zarar verecek en ufak bir şeyin içinde olmadık olmayacağız. Tarihe de böyle geçecek. Bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Trabzonspor’a çok önemli işler yapmış insanlar var.
yıllık

Yönetime gir. Çeşitli nedenlerle ayrıl sonra ben yapmadım ki. Ben küstüm. Neye küstün? Kafamız uymadı. Şimdi 22 Milyon Euro’dan 77 Milyon Euro’ya. Açık 52.6 Milyon Euro. Borsada 30 Milyon Euro’luk hisse satıldı. İbrahim Hacıosmanoğlu 77.6 Milyon Euro'dan 156 Milyon Euroya çıktı. Fark 52.6 Milyon Euro. 156 Milyon Euro ile aldık. İnşallah 150 milyon euroyla devredeceğim. Bizim dönemimizde yönetim kurulumuz Trabzonspor’un kasasına 200 Milyon TL koydu.
Yıllık
İlk dönem transfer komitesinin başında Nevzat Aydın vardı. Ona yazdım beraber kapatacağız dedi. Aydın, Başkan ben gittim sen düşün derse ben kapatacağım. Kulüpler bizlerin oraya gelip koca camiaları ekonomik olarak batırma yer değil. Ben sorumluluk sahibi arkadaşlarımızın gerekeni yapması gerektiğini düşünüyorum.

Bizim Nisan 8’de kongremiz var. Kongreye gelen borç Şubat ayındaki borçlardır. Opete 15 Milyon TL borç var. Ben bunu devraldığımda göremedim. Bizim devraldığımızda borç 505 Milyon TL idi. Borsada Trabzonspor’un hisseleri var. Ben geldiğimden beri bu hisselerden bir lot satılacak hisse yok. Trabzonspor’un yüzde 51 hissesi kendine aittir. Yüzde 492u satılabilir. Onlarda satılmıştır. Artık hiçbir şeyimiz yok.

Camia içindeki kavgalar olamsa bile şuanda 50-51 puandaydık. Trabzonspor’u yedik bitirdik.

13. Sıradaki Trabzonspor Malatya maçı sonrasında yapılan girişimden sonra benim iki arkadaşıma ayrılın yönetimi düşürün diye baskı geldi. 2.5 sene önce biz kümeye gidiyorduk arkadaş. Zar zor bir 100 Milyon TL bularak iki maçla biz kümede kaldık. Malatya gecesinden buraya kadar Trabzonspor’un kasasına hiçbir yerden para gelemezken 100 Milyon TL’ye ihtiyacı vardı.  Siz adalet terazisinde perişan olursunuz. Muharrem usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu tabirini kullanan kendisine bakacak. Ne katkı verdinizde bugün böyle konuşuyorsunuz.

Trabzonspor’un borsada bir şeyi yok dedim. Neden? Trabzonspor’a geldiğimizde iki şeyi söyledik. Kartal ve Mehmet Ali Yılmaz tesisleri. Kartal bizim değil, devletin. Burası kiralık. Biz ne yaptık? Biz burayı Milli Emlak’ta satın aldık. 33 Milyon Liraya. Opeti getirdik alacağımızı vereceğimizi kapattık.  Bu araziyi Maliye bakanlığından aldık Opete verdik. Kulübünüz için iyi bir iş yapıyorsunuz, teşekkür beklerden gitsinler dediler. Kartal’a proje yapılabilir mi yapılabilir ama astarı yüzünden pahalıya gelir. Ben Türkiye’nin en önemli inşaat firmaları ile konuştum hiç biri bu işe girmedi.

Trabzonspor’un yıllık anapara ve faizler 95 Milyon TL, Kulübün yıllık giderleri 210 Milyon TL yıllık ihtiyaç 305 milyon TL, yıllık ortalama gelir ise Aralık 2015-Mart 2018 arası yıllık ortalama gelir 302 Milyon 500 TL. Senede bize 300 Milyon lazım. Bizim kulübümüzün ekonomisi budur.

Onazi Yusuf Abdülkadir Okay bu futbolcuları vallahide billahi de 40 milyon Europ2ya satardım. Gidene kadar da satma hakkım var. Benim yönetimimde yöneticilerim kulübe hiçbir şekilde yük olmamıştır. Benim bilmediğim varsa ödeyeceğim.  Trabzonspor’a ait 100 Bin Dolat limitli kredi kartı var. Bir yere gittiğinizde bu kartla ödüyorsunuz. Buraya mantık olarak bir yerlerden geldik biz. Git kendi cebinden harca. Ben şunu söyledim. Biz yöneyim olarak aldığımız gibi bırakacağız sizde gelin yapın dedik. Kıyamet koptu.

Kulüplerin Türkiye’de bir sorunu var. 4 büyük kulübün borcu yaklaşık 6-7 katrilyon. Devlete de sesleniyorum. Sakın ha kulüplerin borçlarını ödemeyin. Siyaset ne den kulüplerin işlerini halletsin. Trabzonspor camiası 150 Milyon Euro’yu kapatamaz mı? Kapatır. Malatya’da fırtınanın içinde darbeyi yedik. Divan başkanı ikinci bir darbeyle bize geldi. Ben Trabzonspor’un akil abilerini davet ettim ve toplantı yaptık. Toplantıda sonra kongre kararı almamız gerektiğini gördük. Bu makamlar kamu menfaati için kurulmuş makamlardır. Kimsenin babasının makamı değildir. Burada oturanlar bir sorumluluk karşılığı oturdular.

Ben buradan tüm Türkiye’deki gençlere sesleniyorum. Eline silah verilen gençleri görün. Arkadaki haysiyet cellatlarını görün. Bütün takımlar şampiyonluk parolası ile çıkıyor. Trabzonspor’a yasak. Trabzonspor bu sene olur gelecek sene olur bun yapacak. Yapmak zorunda.

Bir sahte evrak ortaya çıkıyor. Bu sahte evrak üzerinden öyle bir propaganda yapılıyor ki haysiyet cellatlığını bırakın bunun adı yok. Bunu Trabzonspor basketbol takımında da yaşadık.  Karşında kim olursa olsun kendinize de güveniyor musunuz, adam mısınız. Adamsan hiçbir çekincen olmaz. Herkesle konuşursun. Trabzonspor tarihinde ilk defa bir yönetim kulübe bu kadar katkı sağlayacak. Siz gidin diyeceksiniz.

Tüzük konusu var. 68. Maddede uzlaşıldı. İki madde vardı. Biri yönetimlerin maddi sorumluluğu olsun. Diğer kongrelerin Mayıs ayında yapılması. Yaptığımız toplantı da hayır kongre zamanı aralıktır dendi. Bugünde gelse Mayısta da gelse 100 Milyon TL ile gelmesi lazım. Kongre şimdi olsun ki onlarda önünü görsün.

Şike konusu var. Trabzonspor’un avukatları dağınıktı. Toplayım dedim, baktım ki onlarda bir araya gelmiyor. Hemen avukatları devreye soktuk ve CAS’a başvuru yaptık. Sonrada UEFA’ya. Bizim başkanlığımız döneminde müzeye haciz gitti. Çok üzüldüm. Ankara günlerine katıldık. Bana gazeteciler dediler. Başkanım müzeye haciz gitmiş. Aradım öğrendim. Müzedeki arkadaş her gün Ahmet Çubukçu’yu arayan arkadaş aramamış. Atın bunu dedim.
2010-2011’de Nevzat Aydın vardı. Başkanların teknik direktörlerle çalışıp çalışmama özgürlüğü vardır. Sadri Şener’inde Şenol Güneş ile çalışmadı. Saygı duyarım. O zaman yönetimdeydi. O zaman ses çıkarmayacaksınız, şimdi Şenol Güneş’e methiyeler dizeceksiniz.

Sağduyulu bir yönetimin oluşmasını ve devam etmesini diliyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor