Başkan Ağaoğlu şampiyonluk sözleri: "Sakın"

Başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu şampiyonluk sözleri: "Sakın"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu şunları söyledi;

"3 yıl önce göreve gelen ve olmadık zorluklarla mücadele eden, büyük fedakarlıklarla çalışan birlikte görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarımız, gösterdikleri hizmetten dolayı, Trabzonspor’a olan aidiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Vermiş oldukları hizmet her şeyin zerindedir.

Bölge futbolu kalındığı takdirde bu Türki Futboluna hizmettir. Burada tüm takımların sorumluğu vardır ama Trabzonspor’un sorumluluğu çok daha büyüktür. Her zaman bu sorumluluğun bilincinde hareket etme zorunluluğumuz vardır.

Çok ağır şartlar altında yönetime geldiğimiz belki de 50-100 yılda bir kurumların başına gelebilecek sorunlarla iki yıl içinde karşılaştı. Öncelikli planımız ekonomikti. Tüm kulüpler aynı sıkıntılarla boğuştu. Giderlerde azalma olmadı ama gelirlerde çok büyük kayıplara uğradık. Alınan 3 puanın karşılığı 180 Bin Eurolara gerilemiş durumda. Sadece kur farkı ve fazla giderlerinin üzerine ilave olduğu bir bilanço ile karşı karşıya kaldık. Belirli bir düzeyde gerilettik borcumuzu ve biraz frene bastık ve orada tuttuk. Bizden 3-4 sene sportif anlamda başarı beklemeyin, ekonomik yapıyı düzeltmeden sportif başarı beklenemez gibi bir ifade kullanmıştık. Ancak zirve yarışından kopacağımız şeklinde algılanmaması gerektiğini belirttik. Bu süreçte zirve yarışı içinde olduk. Şuanda şampiyonluk adayı olduk. Şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı, sakın. Trabzonspor yüzde 90 şampiyon olacak algısı yatarıldı sakın. Ligin son maçı oynanmadan bu ligde kimin şampiyon olacağı belli olmaz. Şampiyonluk mücadelesinde olan 8 takım var. Arada puan farkı olabilir. 24 maç 72 puan var. İşin gerçeğini gözardı ettiğimizde rakiplerimize saygısızlık yaptığımızda hayatımızın hatasını yaparız ve bedelini en ağır şekilde öderiz. Bugünkü Trabzonspor camiası artık o noktada değil. Sporun etik ve ahlak kurallarının bütünleştiği bir Trabzonspor ile karşı karşıyalar. Şampiyonluk hedefi uzak bir hedef tarih 22 Mayıs. Ama Adana Demirspor maçı bugün geriye kalan 24 maçı aynı disiplinle oynamadığımız takdirde. Tepede rüzgârlar sert eser ve nereden eser belli olmaz. Şampiyonluk söylemleri diğer takımlara büyük saygısızlıktır. Diğer taraftan Trabzonspor’u erken havaya sokma algısından başka bir şey değildir.

Namağlup gidiyoruz, Mağlup olabilir, puan kaybedebiliriz. Ben delegelerimizin evlerinden bizleri takip ettiğini biliyorum ama maçlar dijital oynanmıyor. Trabzonspor’u 12. Adam olarak desteklemelerini ve o enerjiyi hocamıza ve oyuncularımıza vermelerini istirham ediyorum. Çok daha zorlu bir sürecin içine giriyoruz. Buradaki en büyük güzümüz camiamız ve taraftarımızın desteği olacaktır. Maçlarımıza taraftarlarımızın ilgili göstermesini, yolun sonu şampiyonluk olacaksa bunun en büyük destekçisinin taraftarımızın olması gerektiğini düşünüyorum.

Yönetim Kurulumuzun ibra edilmessi hzimetlerin taçlandırılmasıdır benim için teşekkür ediyorum. Seçilecek olan yönetim kurulumuzun da aynı ahssasiyet ve sorumluluk duygusu ile Trabzonspor için deil ama önce Trabzonspor, şehir, Anadolu ve ülke futboluna hizmet için büyük sorumlulukla heraket edeceklerinden hiç kuşkum yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor