Başkan Ağaoğlu kulüpler birliği toplantısına katıldı - Yeni yönetmelik

Başkan Ağaoğlu Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Haber61'e konuştu.

Başkan Ağaoğlu kulüpler birliği toplantısına katıldı - Yeni yönetmelik

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Kulüpler Birliği’nde bugün yapılan toplantı sonrasında Haber61 Genel Koordinatörü Tuncay Lakot’un sorularını cevapladı.

Kulüpler Birliğinde yapılan toplantı ile ilgili konuşan Ağaoğlu, “Mali Fair play çerçevesinde federasyonun oluşturacağı yeni lisans yönetmeliği, yani gelirin şu kadarsa bu kadar transfere harcayabilirsin. Borcun şu kadarsa en fazla bu kadar harcama yapabilirsin. Bu kriterlerin dışına çıkıldığında puan silme vb. yaptırımların uygulanacağı yaptırımların nasıl oluşturulması gerektiği üzerinde bir çalışma yapılmıştı onu görüştük.” dedi.

Trabzonspor’un bu noktada ne kadar bir bütçesi olduğu ve transfer harcamasının ne kadar olabileceği ile ilgili kendisine yönelttiğimiz soru üzerine konuşan Ağaoğlu, “Bütçe ile değil gelir gider farkıyla orantılı oluyor. Gelir gider farkına bakıldığında belirli bir yüzdeler oluşturuluyor ama daha belli olmadı. Henüz taslak” şeklinde konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in istifa ettiği haberini toplantının ortasında aldıklarını belirten Başkan Ağaoğlu, “Toplantının 15. dakikasında haberlere düştü. Sürpriz oldu işin doğrusu. Hüsnü Güreli vekaleten genel kurula kadar başkan olacak onun haberi geldi sadece” dedi.

Trabzonspor’un gelecek yıl UEFA kupalarına katılabilmesi için yaklaşık 80 Milyon TL’lik bir ödeme yapılması gerektiği konusundaki soru üzerine “12 Milyon Euro civarında bir ödeme var” dedi.

Başkan Ağaoğlu Olcay Şahan’ın affedilip affedilmeyeceği konusunda henüz bir gelişme olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor