Barcelona Trabzonspor maçını örnek gösterdi!

PSG karşısında tur arayacak olan Barcelona, Trabzonspor maçından hatırlatma yaptı

Barcelona Trabzonspor maçını örnek gösterdi!
HABER61 SPOR SERVİSİ

Dünyanın en iyi kulüplerinin başında gösterilen İspanyol devi Barcelona, resmi internet sitesinden geçmişte oynanan Trabzonspor maçından örnek gösterdi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçında Fransa ekibi PSG'ye 4-0 mağlup olan Barcelona, Nou Camp'ta rakibi karşısında imkansızı başarmaya çalışacak. Barca'da tura herkes inanırken resmi internet sitesinden dikkat çeken bir haber yayınlandı. Tur atlamanın imkansız olmadığı belirtilen haberde Türkiye'den örnekler gösterilerek Trabzonspor'la 1990 yılında oynanan karşılaşmaya dikkat çekildi. Trabzonspor'un kendi sahasında 1-0 yendiği maçın rövanşında Barcelona'nın Nou Camp'ta 7-2 kazanarak tur atladığı hatırlatıldı.

Haberde Trabzonspor'la ilgili şu ifadelere yer verildi.

14 kez Türk takımlarıyla karşılaşan Barcelona ilk buluşması da benzer bir geri dönüşe sahne oldu ama küçük çapta. Katalanlar 1990 sonbaharında Kupa Galipler Kupası ilk turunda Trabzonspor ile eşleşti.

Bordo mavili ekip gündüz oynanan ilk maçı Avni Aker'de Hamdi Aslan'ın golüyle 1-0 kazanırken rövanşta o zaman spikerlerin 'Nou Camp' dediği statta Karadeniz ekibi 7-2 yenilmekten kurtulamadı. Gollerin üçü Koeman, ikisi Stoichkov, Begiristain ve Amor'dan gelirken Özkan Sümer'in ekibinin şeref sayılarını Hami Mandıralı ve Soner Boz kaydetti. Johan Cruyff'un ekibi o sezon finalde Alex Ferguson'un çalıştırdığı Manchester United'a kaptırmıştı kupayı.

İşte Barcelona'nın sitesindeki haber;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor