Aynı sakatlığı yaşayan Yusuf Sarı ve Abdulkadir Ömür neden farklı zamanda dönüyor? Açıklama geldi!

Trabzonspor'un aynı anda menisküs sakatlığı geçiren oyuncularının neden farklı zamanda sahalara döneceği konusunda açıklama geldi.

Aynı sakatlığı yaşayan Yusuf Sarı ve Abdulkadir Ömür neden farklı zamanda dönüyor? Açıklama geldi!

Trabzonspor'un iki genç oyuncusu Abdulkadir Ömür ve Yusuf Sarı aynı zamanda menisküs sakatlığı geçirdiler. Ancak ameliyat olan Yusuf Sarı 4 haftada sahalara dönerken Abdulkadir Ömür'ün 4 ay hatta daha da uzun süree sahalara döneceği söyleniyor. Peki aynı sakatlığı yaşayan oyuncular neden farklı zamanlarda dönüyor. Trabzonspor sağlık Kurulu Başkanı Yaşar Kibar Güven, Haber61 mikrofonlarında bu konuya açıklık getirdi.

Menisküste uygulanan iki tane ameliyat türü var diyen Güven "5-6 sene öncesine kadar tek tip ameliyat vardı. Yırtılan menisküsün oradan alınması. Bu ameliyatta 4-6 hafta sonra futbolcu sahaya dönüyor. Örneğin Yusuf Sarı. Verilen zamanda sahaya çıktı ve golünü de attı." dedi

Diğeri ise bağ ameliyatı ifadesini kullanan Güven "Menisküsü tamir ediyorsun. Tamir ettiğin zaman futbolcuların meslek ömürleri daha uzun olsun diye yapılan bir ameliyat. Bu ameliyat yırtık bağ tamirine müsait ise yapılıyor. Yusuf Sarı’nın menisküsü müsait değildi. Abdulkadir Ömür’ün menisküsü tamire müsait olduğu için bu ameliyat yapıldı. Abdulkadir Ömür daha ağır menisküsü olduğu için değil, tamir ameliyatı olan 2 ay ayağının üzerine basmayacak. 1 ay hafif yürüyüşler yapacak. Sonra bir ay daha diye bu süreç böyle sürüyor. Bir taraftan baktığınızda takım kazanıyor, diğer taraftan baktığınızda futbolcu kazanıyor. Daha uzun futbolculuk hayatı oluyor. Ameliyata müsait olunca o şekilde bir yol izledik." ifadelerini kullandı.

Güven ayrıca "Abdulkadir Ömür 9 Aralık’ta tekrar Berlin’e gidecek. Galiba 1 ay daha kalacak, rehabilite orada devam edecek. İlk yarı biter"  bilgisini de açıklamalarına ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler