Asım Örem: "Beşiktaş maçı..."

Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.   VATAN SÖZ KONUSU OLUNCA BUNLAR TEFERRUATTA KALIYOR   Beşiktaş maçıyla ilgili de konuşan Örem, “Vatan söz konusu olunca diğer şeyler teferruat kalıyor. Trabzonspor baktığımı

Asım Örem: "Beşiktaş maçı..."
Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
 
VATAN SÖZ KONUSU OLUNCA BUNLAR TEFERRUATTA KALIYOR
 
Beşiktaş maçıyla ilgili de konuşan Örem, “Vatan söz konusu olunca diğer şeyler teferruat kalıyor. Trabzonspor baktığımızda büyük bir kulüp. Ama maalesef kötü şeyler yaşadık. Sıkıntılı günler geçirdik. Bu sıkıntılı günleri sportif açıdan yavaş yavaş aşmaya başladık. Beşiktaş maçında bunu ortaya koymaya çalışacağız. Bunu ilerleteceğiz. Mersin İdmanyurdu maçı bizim için önemli bir virajdı. Bu virajı 3 puan ile geçmek takımın üzerinde ki stresi biraz aldı. Futbol biraz stres alakalı. Stres olunca futbolu oynayamıyorsunuz. Özellikle de takım olmaktan uzaksanız, bütünlüğümüz yoksa stres çok daha etki ediyor. Ama takım olma adına bundan önce atamadığımız adımları bundan sonra atmaya çalışacağız. Beşiktaş maçı da bunun çıkış maçı olacaktır” dedi.
 
SİZ PUANA OYNADIĞINIZDA BİLE KÖTÜ TEZAHÜRAT YAPILABİLİR
 
Maçın hem Trabzonspor hem de Beşiktaş açısından önemine değinen Örem, “Beşiktaş açısından çok önemli bir maç. Şampiyonluk için önemli bir rakiple karşılaşıyor. Bunun için elinden geleni yapacaklar. Biz takım olarak bu maçta takım oyununu ortaya koyabilmek adına bir şeyler yapmamız lazım. Bizim seyircimiz futbolu iyi biliyor. Siz puana oynadığımızda kötü futbol oynadığınızda size kötü tezahürat yapabilir. Bu nedenle bu stresi biraz azalttıktan sonra sakatlar düzeldikten sonra takım oyunu adına ortaya konulacak her şeye taraftarımız pozitif tepki verecektir. Beşiktaş maçı da böyle olacaktır. Sahada bir biriyle yardımlaşan, takım ruhunu ortaya koyan, ve gelecekte oluşacak Trabzonspor’da bende varım cümlesini  futboluyla bize söyleyecek bireylere ihtiyacımız var. Hami hoca takımını böyle motive ediyor. Bu motivasyondan sonra bireysel bu tepki ortaya konulacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
TRABZONSPOR TARAFTARI FUTBOLDAN ANLIYOR
 
Trabzonspor taraftarıyla ilgili de konuşan Örem, “Futboldan anlıyor saha boş. Belki de anladığı için gelmiyor. Çok duygusal taraftarımız var başarıya odaklı. Kesinlikle iyi futbol istiyor, mücadeleye odaklı, formasını terleten futbolcular istiyor. Bunu görmediği için küsüyor. Bunu geçmek zaman alacak bir şey. Bunun için Takımı yapılandırmanız gerekiyor. Mevcut takımla da bir şeyler yapabilirsiniz. Şuanda bunları yapmaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak sahaya gelebilecek imkanı olmayanlar için biletleri oldukça ucuzlattık. Bütün taraftarımız gelsin anlamında. Eminim futbol oynamaya başladığımızda takım olup gerçek futbolu ortaya koyduğumuzda bu taraftarın asla yalnız bırakmayacağına inanıyorum” dedi.
 
ŞENOL GÜNEŞ’E PLAKET VERİLECEK Mİ?
 
Şenol Güneş’e plaket verilip verilmeyeceği ile ilgili de konuşan Örem, “Bu çalışmamız başladı. Devam ediyor. Avni Aker’e son veda yılımız. Burada emeği geçen Trabzonspor’un Trabzon spor olmasında krampon koşturan herkese veda ediyoruz. Şenol Güneş hocamız, yeri ayrıdır Trabzon’da. Sporcu olarak antrenör olarak. Atlayamayacağımız başta ki sporcu ve hocalarımızdan bir tanesi. Bu maçtan önce sayın Başkanımız kendisine plaketini sunacaktır” diye konuştu.
 
U17 TAKIMININ UĞRADIĞI HAKSIZLIK
 
U17 takımının uğradığı haksızlığa da dikkat çekici ifadelerle yanıt veren Örem, 8’li turnuvaya çıkacaklarını ifade etti. Örem, “Taraftarlarımızın bu tepkisin doğal karşılıyorum. Çünkü şöyle baktığınızda. U17 mantalite olarak daha çok futbolcu yetiştirme adına düzenlenen yapı. TFF’de kendi deklarasyonunda bu tip bazı değişiklikler yapacağını verdiği beyanlarla açıkladı. Yapabilir kağıt üzerinde baktığında olabilir. Burada sıkıntı olan şu; Maçların sonu gelmiş, 22 maç üzerinden 20’sini tamamlamışsınız büyük öndesiniz. Şampiyonluğa gidiyorsunuz. Biz sporcularımıza iyi sporu,  takım oyununu anlatırken, oynatırken başarının da önemli olduğunu vurguluyoruz. Başarı olmadan yaptığınız işin bir anlamı kalmıyor. Son anda TFF’nin böyle bir şey alması seyircilerimizde şöyle bir şey doğurdu. Acaba Trabzonspor burada olmasaydı da diğer 3 büyük kulüplerden biri olsaydı aynı değişiklikle böyle bir şeye gidilir miydi? Bu tabi taraftarlarımızın kafasında oluşturduğu soru işareti ve endişe haklı karşılaşılanabilir. Biz statü ne gerektiriyorsa, nasıl şuan da şampiyon olduysak 8’li gruba katılarak başarısını da orada gösterecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler