Asbaşkan Hacısalihoğlu: Trabzonspor yorganı ayağına göre uzatmadı

Asbaşkan Hacısalihoğlu Haber61'e özel açıklamalarda bulundu

Asbaşkan Hacısalihoğlu: Trabzonspor yorganı ayağına göre uzatmadı

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Haber61 TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu, merak edilen soruları yanıtladı.

“TRANSFERDE NET SONUÇ YOK”

Birçok konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Hacısalihoğlu ilk olarak transfer dedikodularına yanıt vererek “Transferle ilgili bir gelişme yok. Görüşmeler var, takipler ve değerlendirmeler var. Transfer dönemi zaten başlamadığı için ortaya çıkan kesinleşen bir durum yok. Tabi gidecek kalacak oyuncular bu dönemde mutlaka olacaktır. Bunlarla ilgili ş Trabzonspor kadroda bir düzenleme yapacaktır. Şuan için net bir sonuç yok” dedi.

HERKES GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Hacısalihoğlu geçen hafta basına yansıyan önceki başkan Muharrem Usta döneminde yapılanlarla ilgili “Önceki dönemden kalanlarla ilgili biz açıklama yapmak istemezdik. Ancak öyle durumlar oldu ki açıklamak mecbur oldu. Kimse bir şey söylemez mantığıyla belki de yapılmıştır ancak belgeleriyle herkes işin gerçeğini öğrendi. Trabzonspor’un alışık olmadığı işler var. Hocaların futbolcuların sözleşmeleri var, menajerlik ücretleri var. Bunlara ne gerek vardı da yapılmış anlayamıyorum. Oysa her görev yapan başkan yönetici hizmet için burada olur. Bu camiadan gizli şeyler yapmamak lazım.  Bu tarz sözleşmeleri doğru ve sağlıklı bulmuyorum.” İfadelerini kullandı.

ABDULKADİR’E EŞİ BENZERİ DUYULMAMIŞ TEKLİF VAR

Asbaşkan Hacısalihoğlu basında çıkan “Abdulkadir’e 25 Milyon Pound teklif geldi” iddialarına yanıt verirken oldukça iddialı konuştu ve gelen teklifin daha önce Türkiye’de hiç duyulmamış rakamlar olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu “ Menajerler tarafından “Böyle bir düşünce var, sizin de varsa teklif göndereceğiz” şeklinde önerileri oldu. İtalya’dan da bu şekilde teklifler oldu. Hakikaten Abdulkadir için sözü geçen rakam bir çok büyük. Böyle bir rakam Türkiye’de henüz görülmedi duyulmadı. Buna bir yöneticinin karar vermesi zor. Bunun en azından divan üyeleriyle paylaşılması lazım. Hemen vereceğiz de demiyoruz tabi ki. Çünkü bu arkadaşları Trabzonspor’un geleceğinin en önemli parçaları olarak görüyoruz. Camia buna nasıl bakar ileride göreceğiz.” Dedi.

4 FUTBOLCUYLA VEDALAŞTIK

Hacısalihoğlu sözleşmesi biten futbolcularla yolları ayırdıklarını hatırlatarak “N’doye, Durica, Uğur ve Hubocan vardı. Onlarla görüşme yaparak gelecek sezon için düşünmediğimizi söyleyerek vedalaştık.” Şeklinde konuştu.

KULÜBÜN KALDIRAMAYACAĞI ÜCRETLER

Bir çok futbolcunun yüksek rakamlar aldığını belirten Hacısalihoğlu “Kulübün maddi durumu herkes tarafından biliniyor. Bazı oyuncuların aldıkları ücretler kulübün kaldıracağı ücretler değil. Zaten Euro/ doların artmasıyla ücretler daha da arttı. İsteğimiz oyuncuların indirime gitmeleri, olmadığı takdirde yolların ayrılması.” dedi

ÜYELER YASAL HALE GELECEK

Yönetimin usulsüz üyelikleri düzeltmek için attığı adım ve bununla ilgili gelen tepkileri değerlendiren Hacısalihoğlu “Üyeler ihraç edilmedi. Yasal olmayan üyelerin üyelikleri düştü. Yasal olmadıklarının belgeleri de burada. Bunu tartışmaya gerek yok. Üyelikleri düşen arkadaşların hiçbir kabahati yok. O dönemlerdeki yönetimlerin yapabileceği üye kontenjanını aşarak yaptıkları üyelikler. Tüzüğe uygun olmayan üyelikler bunlar. Bu arkadaşların bir kabahati olmadığı düşünüldüğünde, bu arkadaşların zarar görmemesi için üye oldukları günkü üyelik ücretleri alınmadan başvuruları alınarak yeniden üye yapılacak. Böylece yasal olmayan üyelikler yasal hale getirilecek. Dolayısıyla bu arkadaşlara kötülük değil iyilik yapılıyor. Bizim kulübümüzde çalışan avukatımızda aynı şekilde oldu. Onun da üyeliği düştü. Bu işleri hazırlayan kişi de o. Yani o da görüyor usulsüz olduğunu. Kişisel olarak değil işin kurumsallığına bakmak gerekiyor. Zaten bunların sonucunda, tekrar müracaat etmiş, faks, mail gönderen arkadaşlarımız var. Bunları yeniden üye yapacağız. Bunları üye yaptığımızda bize tanınan üye yapma kontenjanını da dolduruyoruz. Kendimiz için yapsak neden bu kontenjanı kullanalım. Biz yanlışlığı düzeltiyoruz. Bu arkadaşların içerisinde iyi tanıdıklarımız var, belki de ileride bu kulüpte yönetici başkan olacak arkadaşlarımız var. Bunlar için düşünün o zaman kongrede çıkıp diyecekler ki “senin üyeliğin usulsüz, yönetici olamazsın” biz bunların önüne geçiyoruz. Burada mağdur olan varsa yönetimdir. Çünkü kendi hakkımızdan vazgeçerek, bu arkadaşları yeniden üye yapacağız.  Bu arkadaşlar sıfırdan üye olacak. Giriş aidatı ödemeyecek, içerdeki aidatları da sayılacak. Aralık’ta değil bir sonrakinde oy kullanabilecekler. Sıkıntılı bir üyelik mi yoksa daha sonra sıkıntı çıkarmayacak belki yönetici olabilecek bir üyelik mi olması gerekiyor. Kimse bu üyelere kalkıp sahip çıkmasın. Bu arkadaşlar kulübün üyesidir. Kızılacaksa bu arkadaşları usulsüz üye yapanlara kızılmalı. Kongrede oy kullanan arkadaşlar oy kullanabilecek. Uygun olmayan arkadaşlarla ilgili gerçekten çok fazla dilekçe geldi. Bunlar en kısa sürede yapılacak. Burada bir eksiklik yapılmış bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Yaşanan mağduriyet için özür dileriz, anlayışları için de teşekkür ederiz. “ ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’A ZARAR VERİR DURUMA GELDİ

Tüzük tadilatı konusunda da bilgi veren asbaşkan “ Tüzük tadilatında çok şey değişecek. Tüzükler hep iyi niyetle yapılır.  Zaman zaman niyet sapmaları, kulüp sevgisindeki şaşmalar Trabzonspor’a zarar veren duruma getirmiştir. Bunun dışında değişen şartlar tüzüğün bazı konulara müdahil olamadığını göstermiştir. Uzun zamandır yapılan çalışmalarla yapılacak. Bu konuda uzman kişilerce taslak hazırlandı. Özkan Sümer’in fikirleri dinlendi, ekonomi konuda iki değerli ekonomist arkadaşın, dernekler masasıyla ilgili yine bu konuyla ilgili uzman arkadaşlarca hazırlandı. Dolayısıyla kişiye göre değil kulübe göre bir taslak hazırlandığını söyleyebilirim. Trabzonspor sevenleri kulübün yine eksikler yaşamaması için tüzük değişikliğine onay verir diye düşünüyorum. Ama kongrede onaylanmazsa da bu şekilde devam eder. Bunu yaparak Trabzonspor’un tüm sorunlarını çözmüş olmayız. Borçlar var, tüzükte eksikler var vs. herşey Trabzonspor’un daha iyi yönetilebilmesi için olacak. “ şeklinde konuştu.

USTA YAZI GÖNDERDİ

Eski başkan Usta’nın kendi şirketiyle imzaladığı sponsorluk anlaşmasıyla ilgili gelişmeyi paylaşan Hacısalihoğlu “ Eski başkan yazılı maddeyi sözleşme bittikten sonra başlayacak olan sponsorluk için bir yazı gönderdi. Demek ki çok sağlıklı bir anlaşma değildi.” Dedi.

800 MİLYON’A MESSİ’Yİ ALIRSIN AMA…

Yönetimin sürekli bir görüşme ve toplantı halinde olduğuna vurgu yapan Hacısalihoğlu “Bu dönemde günde 30 – 50 görüşme yapıyoruz. Özkan hoca hemen aşağıda. Her yerde konuşuyoruz. Her dakika konuşuyoruz. Onun için birçok şeyi birlikte yaşıyoruz. Şartlar imkanlar ölçüsünde en doğrusunu yapacağız. Biz son birkaç yıldır yorganımızı ayağımıza göre uzatmayıp bu duruma geldik.  En iyi oyuncu kim Messi. Kaç lira 300 Milyon Euro sen 800 verir alırsın. Ama bu transfer değil. Biz imkanlara göre oyuncu katmayı başarabilirsek en doğru işi yaparız.  Dünyada en iyi transferi inceleyerek yapan takım Real Madrid’dir. Mesut Özil’i, Nuri Şahin’i, Hamit Altıntop’u uzun süreler izlemeler sonucunda aldı. Birini İngiltere’ye sattı diğerlerini ücretsiz verdi. Madrid’in bu kadar hata yaptığı yerde transfer hatasız olmaz.  Biz son dönemlerde santrafor almaya gidip kaleci alıp geliyoruz. Biz kulüp olarak yanlışlıklar yaptık. Artık gelecekte yapılmaması gerekir.” Şeklinde konuştu.

ALTYAPIDA DEĞİŞİM ŞART

Altyapı konusunda oldukça titiz olduklarını kaydeden Hacısalihoğlu mutlaka değişimlerin yapılacağını söyledi. Hacısalihoğlu “Futbolla ilgili düzenlemelerin organizasyonunu Özkan Sümer yapıyor. O şimdi altyapı konusunda incelemeler yapıyor. Yönetim bazen bu önerileri olduğu gibi kabul ediyor bazen biraz daha geliştirilmesini istiyor. Kimin gelip gelmeyeceğini Özkan Sümer bilir. Bir yapılanma ve değişim gerekiyor. Trabzonspor için altyapı ve 1461 Trabzon çok önemli.  Trabzonspor için bir mecburiyet. Trabzonspor gibi misyonu oyuncu yetiştirmek olan ve maddi sıkıntı çeken bir kulübün, sadece TFF’nin mecbur kıldığı kategorilerde sürdürmesi mümkün değil. Geçmiş yıllarda olduğu gibi altyapı faaliyetini sürdürmemiz lazım. Ekonomik olarak da buna mecburiyetimiz var.  Trabzonspor ve bütün takımların şöyle bir yapısı vardır. 11 sahada , 10 yedekte ve 5-6 tane kadroyu tamamlayan oyuncu yapısı var.  Biz sadece son yapıdaki 5-6 oyuncuyu altyapıdan getirirsek mali olarak rahatlama getirir. Yoksa bu oyuncular için transfer ücretler ödenerek alınacak.  Ayrıca aidiyet duygusu olan futbolcular olması gerekiyor. Taraftarların şikayetleri oyuncuların ilgisizliği gibi durumlar da bu şekilde asgariye indirilebilir.” Dedi.

SMS KAMPANYASINDA İSTENEN SONUÇ OLMADI

Taraftarların kulübe maddi destek oldukları SMS kampanyasının beklentileri karşılamadığını belirten Hacısalihoğlu “ SMS kampanyası tahmin ettiğimiz rakamlarda değil. Düşük görünüyor daha çok olması gerekiyordu. Biz belki yoğun transferler yapsak oraya daha çok ilgi olur. Kulüp olarak bizim şuanda bir ihtiyacımız var.  Birlikte sahip çıkmamız lazım. 2010 yılında ben ayrıldığımda, tesislerde kullanılan bir çok ürünü ücretsiz alıyorduk. Trabzon’daki firmalarla yaptığımız küçük sponsorluk anlaşmalarla yapıyorduk.  Burada önemli olan ürünü bedava almak değil, burada herkesi kulübün içine katmak.  Burada üretilen ürünleri Trabzonspor tanıtıyor. Trabzonspor aynı zamanda sosyal bir değerdir. Fındığın tanıtımını kulüp yapmak zorundadır.” İfadelerini kullandı.

BASKETBOL İYİ YÖNETİLMEDİ

Son günlerde gündeme gelen ve oldukça konuşulan Trabzonspor basketbol kulübü ile ilgili söylentilere yanıt veren Hacısalihoğlu “Trabzonspor basketbol takımının İstanbul’da bir üniversite ile görüşmesi bizim ilgimiz ve bilgimiz dışında olan bir şey. Zaten bizim kulübümüzle bir ilgilisi yok. Sadece isim hakkı verilmiş. O kulübün adı bordo mavi basketbol takımı da olabilirdi. Borç içinde olan bir kulübün bir başka kulübe borç vermesi mantık olarak da mümkün değil. Basketbol takımı iyi yönetilmemiş. Ofspor Trabzonspor’un takımı değil mi, diğerleri değil mi o da öyle. Bugünkü ekonomik şartlarda Trabzonspor’un dışarıdaki bir kulübe yardım etmesi mümkün değil. Trabzonspor şuanda can derdinde. Ama isterdik ki, basketbol takımı iyi yönetilsin, başarılı olsun biz de bundan gurur duyalım. Ama o diyalog yakalanamamış. İstanbul takımları Avrupa’da şampiyon oluyor. Onların ekonomileriyle yarışmak zor.” Dedi.

KAMP SLOVENYA’DA

Takımın bu yıl kampı yurtdışında gerçekleştireceğini kaydeden Hacısalihoğlu “1 Temmuz’da kamp için Trabzon’dan ayrılacağız. Arzu edilen Türkiye’deki kamp yerlerinden biriydi. Ancak Türkiye’deki kamp yerlerinde oteller gayet iyi ama çalışma alanları yeterli olmadığı için yurt dışı kampı düşünüldü. Oralarda araştırmalar yapıldı. Slovenya’da yerler bakılıyor. Trabzonspor 26’sında burada toplanacak ve 1’inde yurtdışı kampı yapılacak.” Dedi.

MİLAN’LA MAÇ SENEYE

Hacısalihoğlu, Sosa’nın sözleşmesinde yer alan madde nedeniyle Milan’la oynanacak maçın gelecek yıl yapılmasının planlandığını belirterek “Sosa’nın transferinde Milan’la bir maç mecburiyeti var. Bunun karşılığında Milan’a 1 Milyon Euro ödeme zorunluluğu var. Bunu gelecek yıl da yapabiliriz. İki yıl için geçerli bu. Ancak İstanbul’da bir maç yapmak istiyoruz. Olimpiyat Stadı’nda bir maç günü alabilirsek orada uygun olan bir takımla hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Son olarak İstanbul’da değiştirilen ofisle ilgili konuşan Hacısalihoğlu “İstanbul’daki ofis öyle bir yerdeydi ki, ya özel aracınız olacak ya da taksi tutmanız gerekiyor. Orada çalışan 12 tane de personel var. Onların ulaşımı için 12 araç gerekiyor. Ulaşım açısından çok kötü bir yerdeydi. Şimdi daha iyi bir yerde metronun hemen yanında ulaşımın rahat olduğu bir yerdeyiz. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor