Ankaragücü başkanı Faruk Koca: Ligdeki hakem sayısı az, rehavet oluyor

Ankaragücü başkanı Faruk Koca Trabzonspor maçı sonrası hakemler hakkında konuştu.

Ankaragücü başkanı Faruk Koca: Ligdeki hakem sayısı az, rehavet oluyor

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Trabzonspor maçı sonrası konuştu.

Koca’nın açıklaması şu şekilde:

Bugün iki takımı da tebrik etmek lazım. Takımımı tebrik ediyorum. Zaten iki takımda denk mücadele verdi. Aranın son maçı olduğu için temkinli oynadılar. Son dakikalarda gol atabilirdik. Ama Geçen sene şampiyon olmuş bir takıma karşı lige yeni çıkan bir takım olarak iyi mücadele ettik.

İşin açıkçası Beşiktaş maçındaki hakem hataları tekrarlanmadı. Detaylara baktığımızda hakem hataları var. Hakemin ilk 15 dakika hatalardan dolayı tepki var ama sonra fark edip düzeltti.

Maalesef Süper Lig hakem sayısı çok az ve hakemlerde rehavet oluyor. Fazla olsa rekabet olur. Sonucu etkileyen bir hata olmadı maçta. Maçın başında ele değen bir top vardı ama öncesinde faul olduğunu da söylüyorlar.

Yapay zeka uygulaması doğru ama havuzdaki hakem sayısı az. 4 büyükleri yönetecek hakem sayısı 4 veya 5. Hakem sayısı takım sayısının 2 katı olmalı ki yapay zeka şişlesin. Havuzdaki hakem sayısını artırmak istiyor. Cumhurbaşkanımız bakanlarımız, TFF başkanımız, kulüpler birliği başkanı bu arayı değerlendirmeli. Yıllardır tartıştığımız konuları tartışarak sonuca ulaşamıyoruz. Sorun hepimizin.

Milyarları etkileyen bir spor dalının adaletli yönetildiğine inanmıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor