Ali Sürmen: Trabzonspor’da var olan ekonomik krize rağmen…

Trabzonspor’un Divan Kurulu Toplantısı bugün yapıldı.

Ali Sürmen: Trabzonspor’da var olan ekonomik krize rağmen…

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor bugün 44. Olağan Divan Genel Kurulu'nu gerçekleştiriliyor. Divan Başkanı Ali Sürmen yaptığı açılış konuşmasında ekonomik krize rağmen ligi 4. bitiren takımı kutladı.

Ali Sürmen’in konuşmasının satırbaşları şu şekilde;

Türk futbolunda olduğu gibi Trabzonspor’da var olan ekonomik krize rağmen ligi 4. Sırada bitirmek bir başarıdır ve bunu gerçekleştiren başkanımızı yönetimimizi teknik ekibinizi ve futbolcularımızı kutluyorum.

Yine Şenol Güneş’in yeniden milli takımın başına geçmesi bizim için övünç kaynağı olmuştur.

Futbolun yeniden yapılanması konusu sadece spor adamlarına değil siyasete de görev düşüyor. Türk futbolunu yönetenler o kadar savurgan davrandılar ki… Bugün kendi kulübümüz bile bataktan çıkmak için çaba harcıyor. Yine her şeye rağmen eski alışkanlıklarını devam ettirme düşüncesinde olan yöneticiler olduğunu etrafta görüyoruz. Para etmeyecek , yaşlı futbolcuları getirme hayalinde olanları uzak tutmamız gerekiyor. Yapılan ve başarılan varsa alkışlayarak destek olmak lazım. O nedenle siyasilerin mutlaka profesyonel futbol yasasını çıkarması ve savurgan yöneticileri engellemesi lazım. Herkesin yönetici olma hakkı vardır ancak en alttan başlaması gerekir. Siz bir işe girdiğinizde hemen genel müdür olamazsınız, alttan başlarsınız. Bu nedenle yöneticilerin bazı sınavlardan geçmeleri lazım.

Bu savurgan yöneticiler başarısız olduklarını görünce popülist tavırlarla sağa sola saldırıyor ve taraftarları yönlendiriyor. Sonra ortaya tribünde terörizm vari taraftarlar ortaya çıkıyor.

Trabzon’da futbolun tarihi cumhuriyetten önce. Türkiye’de bir çok kulübün kuruluşu cumhuriyet tarihine rastlıyor. Ama siyasi partilerin bir çoğu kulüplerden yeni. Şimdi bir düşünün, hiç kimse doğar doğmaz çocuğunu bir siyasi partiye kaydediyor mu? Ama çocuğunuzu hemen sevdiğiniz kulübe üye yapıyorsunuz. Biz statlarda 5 yaşında 10 yaşında galibiyet sevincini veya mağlubiyette ağlamalarının fotoğraflarını görüp gurur duyuyoruz. Bu renk aşkıdır. Bunu başka bir şekilde yapamazsınız.

Trabzonspor spor tarihindeki yeriyle gürül gürül akan bir nehirdir, çocuklarınızın da bu nehirden faydalanmasını istiyorsanız lütfen kirletmeyiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler