Ali Sürmen: Trabzonspor’a yakışır şekilde…

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen Divan Kurulu’nda konuştu.

Ali Sürmen: Trabzonspor’a yakışır şekilde…

Trabzonspor Divan Kurulu bugün gerçekleştirildi.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen açılış konuşmasını yaptı.

Sürmen’in konuşmasından satır başları şu şekilde;

Divan kurulu seçimlerinin ertelenmesi çokça konuşuldu. En son neden, organ ve kurul başkanlarının kurumsal bir talebiydi. Hayırlı olsun demek lazım. 2022 Şubatta seçimli genel kurulumuzu yapacağız. Bu bir ihtiyaç mıydı, tüzük tadilatı yoksa bir talep midir? Bunu tartışmanın anlamı yok hiç kimse Trabzonspor’dan büyük değil. Kişisel verileri koruma kanunu değişti, isimleri açıklayamıyorsun, aidat ödeyecek kişi listede kendini göremiyor. Yıllık aidatlarının ve giriş ücretlerinin dondurulması için talepte bulunmuştuk.

Trabzonspor’un amatör konusunda kadın masa tenisi takımımızın Türkiye 3. Olmasından, Busenaz Sürmeneli’nin Tokyo olimpiyatlarında 69 kiloda şampiyon olmasından mutluluk duyduk. Trabzonspor sadece profesyonel futbol takımı değildir.

Profesyonel takımımıza futbolcu yetiştirecek eski mahalle tarlalarımız yok. Mahalle tarlalarının olmadığı yerde başka takımlarımız olmalı. Bu takımlar da mutlaka Trabzonspor tarafından desteklenerek profesyonel takıma futbolcu devşirmek zorundayız. Bizim görmek istediğimiz onları ilk 11’de oynayacak imkanları yaratmaktır.

Bunun yanı sıra Türkiye genelinden de futbolcu toplama gereksinimi varsa, örneğin Manisa’daki bir aile çocuğunu Trabzon’a gönderirken ya futbolcu olamazsa kaygısı olur. Bunu yenmek için mutlaka bir kolej kurmamız lazım ya da bir kolejle anlaşarak bu çocukların eğitimlerini sağlamamız lazım. Trabzon’u tercih etmelerinin alt yapısını oluşturmamız lazım.

Yönetimin faaliyetleri elbette genel kuruldan aldıkları yetkiyle ve yine genel kurula verecekleri hesapla neticelenir. Trabzonspor genel kurulu sizi uygun görürse yetkilendirir. Diğer taraftan toplantılarla denetim görevini yapar. Bu denetim anlamı tavsiyedir. Bunun dışında yönetimin iç ilişkilerini de Trabzonspor camiası önemser. Yönetim ilişkileri çok önemlidir. Basında olsun eski yöneticilerle olsun çok önemlidir. Dün de bir sohbette konu oldu. Televizyonda Trabzonspor adına yorumculuk yapan arkadaşlardan camiamız memnun değil. Haklı davalarımızı savunamıyorlar. Eğer Trabzonspor tavsiyesi ile oraya gidiyorlarsa orada Trabzonspor hakkını savunmalılar. Bize Serdar Bali’yi hatırlatmasınlar. Trabzonspor’un tarihini bilmeyen bir yorumcu orada oturmamalı. Bu konuda yönetimden özellikle hassasiyet bekliyoruz.

Transfer politikaları konuşulması tartışılması gereken konular olduğundan önemsenmesi gerekir. Transfer politikalarını mutlaka değerlendiriyorlardır, gelir gider tabloları önemsenmelidir. Şampiyonluk Trabzonspor’un vazgeçilmezidir. Şampiyonluğa oynamak için her sene kadrolar oluştururlar. Bu kadrolar oluştururken mali tablolar bozulmamalıdır. Gerçekten şampiyonluk kadroları kurulduğu zaman şampiyon olunabiliyor mu? Örneğin 94-95, 95-96,2003-04, 2004,05, 2010-11,2019-20 bunlar da hep şampiyonluk kadrosuydu. Demek ki bazen yetmiyor. Hesabımızı kitabımızı çok iyi yapalım, saha sonuçlarına etki eden faktörleri ortadan kaldırmanın yollarını ayırmamız lazım. MHK’da yeni bir sistem olacak. Artık onlar da alt lige düşme durumuyla karşı karşıyalar.

Trabzonspor’un vazgeçilmez davaları şike davası devam ediyor. Dava ile ilgili sizi bilgilendireyim. Gerekçeli kararı göreceğiz tabi. Başka türlü elde etme imkanı belli olmadan neden dinleme kararı verdin. O zaman Türkiye’de kimse ceza almaz. Sistem oysa. Operasyonu yürütenlerle karar verenler FETÖ’den yargılanıyormuş. Trabzon’daki davalar ne olacak. FETÖCÜ yargıçların kürsüde oturup verdikleri kararlar ne olacak. Özel hükümler ülkede olmamalı. Bu gerekçe ile herkes kendi davasını alır Avrupa insan hakları mahkemesine kadar taşır. Benim hakkımda soruşturma yapan hâkim savcı FETÖ’cü çıkı 25 yıl cezamı kaldırın der ne olacak o zaman. O duruşma salonlarında inkâr edilen tapeleri sesli olarak dinletildiği zaman orda oturan tutuklu yakınlarının nasıl güldüğünü ben unutmuyorum orada avukat olarak yer alıyordum. Özel hüküm en tehlikeli şeydir. Trabzonspor hukuk bürosu gerekçeli karar sonrası açıklama yapar.

Trabzonspor’un daha lige hazırlanma döneminde yönetim üzerinde bir tartışma yaratmak doğru olmaz. Ama bir taraftan da madem bu fitil çakıldı biz aklıselim olarak insanlara divan olarak Trabzonspor’a yakışır şekilde faaliyetlerde bulunun diyebiliriz. Karalama, olmayan bir şey anlatma, olacak gibi bir algı yaratma yönetime zarar vereyim derken Trabzonspor’a zarar verir. Trabzon’da en çok tartışılan şey nedir, Trabzon kanadının çok güçlü olması gerektiğidir. Bundan vazgeçilemez. Diğer taraftan güçlü yönetim nedir? Sorunları bilen gerçekçi çözüm arayan ulaşabilen şeffaf yönetimdir.

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor Divan Kurulu Toplantısının tamamını izlemek için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor