Ali Sürmen: En büyük günah Trabzonspor taraftarının

Trabzonspor'un idmanına sürpriz ziyaret gerçekleştiren Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen Haber61'e önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Sürmen: En büyük günah Trabzonspor taraftarının

Haber61 / Spor Servisi / Tuncay Lakot

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve diğer kurul başkanları, Trabzonspor'un Çorumspor maçına hazırlandığı idmanını izledi. Önceki gün Trabzonspor yönetimi ve camiaya 'Aralık ayında seçimli genel kurul yapılmalı' çağrısında bulunan Ali Sürmen, Haber61'e açıklama yaparak genel kurul çağrısını yineledi. 


KULÜBÜN MANEVİ DEĞERİ DÜŞÜRÜLMEMELİ

Trabzonspor'da yaşanan sancılı süreci ve istifaları değerlendiren Ali Sürmen şöyle konuştu: "Yaklaşan bir Galatasaray maçı var. Camianın bu maç için çok iyi organize olması lazım. Burada önemli görev yönetime, hocaya, futbolculara düşüyor ama bizim de bu konuda manevi destek vermemiz gerekmektedir. Kurul başkanları olarak bu bilinçle antrenmanı ziyaret ettik, sohbet edip değerlendirme yaptık. Seçimli kongre yap konusundaki düşüncemde değişiklik yok ama kulübe zarar verecek hareketlerden kaçınmak lazım. Kulübün manevi değerini düşürmek kötü birşeydir. Galatasaray maçında normalde sıradan bir dönemde yenilirsin berabere bitebilir elbette galibiyet arzu edilen sonuçtur ama biz bu hafta için bunu söyleyemiyoruz çünkü eğer Galatasaray'a mazallah yenilirsek en alt sıradakinin puanı 7 bizim ise 9 olur. Bir taraftan yönetimin yenilenmesi konusunda talepte bulunurken de bunu kavgaya götürmemek lazım. Bunu istişare ederek yapmak lazım."

EN BÜYÜK GÜNAH TARAFTARIN

Sadi Tekelioğlu'nun 1461 Trabzon'da teknik direktör olarak göreve gelecek olması konusuna değinen Ali Sürmen, "Sadi hoca Trabzon'un yetiştirdiği çok değerli hocalardan biridir. şahsen bu doğru çıkarsa yani hocayla bende görüştüm sanırım olacak. bazen doğru diye yaptığın şeyin sonucu yanlış çıkabilir ama o günkü şartlarda genelde insanların doğru budur diyorsa sonucun yanlış çıkmasının çok da bir önemi yok. Eski hocalarımız, yönetimden arkadaşlarımızın tavsiyeleri vardı. Keşke bunlar dinlenebilseydi. Burada en büyük günahkarlar taraftarlardır. Bu kadar yüksek bedelle futbolcu alınmasının alkışlanmasını anlayamıyorum. Çünkü bütün iddialı takımlar şampiyonluk için yola çıkar ama biri şampiyon olur. Trabzonspor'un borçlarının çok üstüne çıkan borçlanmaları alkışlaması kulübü bu hale getiren nedenlerden bir tanesidir. Sahadan gülerek çıkan oyuncuların olduğu bir takım İstanbul'da olabilir, başka yerde olabilir ama bizde Trabzon'da olamaz" dedi. 

SEÇİMDE OY VERİLSİN DİYE ÜYE YAPILIYOR

Trabzonspor'da tüzük tadilatının  mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen ve yöentim kurulu toplantılarına katılmama nedenini açıklayan Sürmen, "Benim zaten toplantı yapılmasından haberdar olmam o toplantı yapıldıktan sonra oldu. Ben bu toplantıda davet edilmedim o nedenle daha sonraki ikinci toplantıya davet edildik onda da mazeretimiz vardı. Tekrar yinelemek isterim. Tüzük çalışmasının yürütülmesi lazım. Tüzük toplantısı yapılır, 24 saat sonra aklınıza başka birşey gelir. Gelişmeler öyle bir noktaya getirir ki sizi; tüzük yetersiz kalır. Bu tüzük değişecek yapacak birşey yok. Çalışmalara destek vermek lazım. Şimdi insanlar diyor ki; derdimiz tüzük değil. Bugün de aynı şeyler yapılıyor. Üye kayıt sistemini kademeye koymazsanız büyük takımlardaki gibi daha ciddi bir tabana oturtmazsanız devam eder. İnsanın iradesi için yapılmıyor. Bunu üye yapayım bana oy versin diye üye yapılıyor. Sonra da sitem ediyoruz. Ciddi temellere oturtmak zorundayız ama tüzük mutlaka yapılmalı. İyi ve doğru yönetilmek de çok önemli." diye konuştu. 


YÖNETİM KURULUNA BİZ KARAR VERMELİYİZ

Sürmen, Trabzonspor'un her gün giderek büyüyen borcunun kulübü uçuruma sürüklediğini ifade ederek şunları söyledi: "Bu borç bizim 31 Ağustos itibariyle 800 civarındaydı ama sonradan alınan oyuncuların bedeli bunun içinde yok. Yaklaşık 1 trilyon TL olmalı. Bu borç, Muharrem bey gitsin biz yönetime gelelim ile olmaz. Kongre mutlaka yapılmalı ama kimi başkan seçeceğimize değil, kimi yönetici yapacağımıza biz karar vermeliyiz. En büyük sorun; yönetiler yönetici olmadıktan sonra başkan yönetimi dinlemiyor. Öyle bir yönetim kadrosu dizmeliyiz ki; içinde neye ihtiyaç varsa o konuda uzman kişiler olmalı. Tartışabilecek bir yönetim olmalı. Trabzonspor o şekilde plan yapar. Trabzonspor'un o zaman büyüme hedefi olur. Bu şekilde oluşturulacak bir yönetimle Trabzonspor toparlayabilir. Taraftar biraz sabredebilirse genç başarı için aç ama kaliteli futbolculardan, büyük takımlarda fırsat bulamayan futbolculardan yeni bir takım oluşturması lazım. Az harcama yapılarak sahaya terini akıtacak, bu şehri ve hassasiyetlerini bilecek futbolcu ve yöneticilerle belki bir çıkış yolunu buluruz." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor