Ali Sürmen: "Bu kurul geçmişte..."

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Ali Sürmen: "Bu kurul geçmişte..."

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Bordo-Mavili Kulübün bünyesinde kurulacak olan İstişare Kurulu'nu Haber61'e değerlendirdi.

Ali Sürmen, "Tüzüğümüzün 52. maddesinde bir değişiklik yapıldı ve 'İstişare Kurulu' adında yeni bir kurul oluşturuldu. Aslında bizim genişletilmiş divan adında yıllardan beri süren fakat tüzükte tarif edilmeyen kimlerden oluştuğu belirtilmeyen bir harici kurulumuz vardı. Bizim fikir aldığımız bir kuruldu. Bu kurula katılanlar da zaten eski başkanlar, asbaşkanlar ve kurul başkanlarıydı.. Bu tüzük yapılırken, komisyondaki arkadaşlar bunun bir adını koyalım dediler ve 'İstişare Kurulu' oluştu. Bu kurul geçmişte Genişletilmiş Divan Kurulu dediğimiz kuruldur." dedi.

"İCRA HEYETİNİN BAŞKANI ÖZKAN SÜMER'DİR"

İstişare Kurulu'nun başkanlığına Özkan Sümer'in seçildiğini sözlerine ekleyen Sürmen, "İstişare Kurulumuz 53 kişiliktir. Bu kurulun faaliyetlerini yürütecek olan ise icra heyetidir. Bu icra heyetinin başkanlığına eski Başkanlarımızdan Özkan Sümer seçildi. Kurulun Başkan Yardımcılığına eski asbaşkanlarımızdan Erol Tuna seçildi.Eski yöneticimiz, saymanımız ve denetim kurulu başkanımız Kenan Atalay denetim kurulu başkanı olarak seçildi. Görev süreleri 3 yıldır. Bu kurulun görevi; kulübün sıkıntılı dönemlerinde kurulları bir araya getirip, Genişletilmiş Divan'ın yaptığı gibi görüş belirtmektir. Bir başka görevi de, büyük tartışma konularından biri olan Kongre Divan Başkanı'nı belirlemektir. Başkan adaylarını dinleyerek bu görevi de icra edecekler." şeklinde konuştu.

"KURULDA OLMAK YETMEZ, ETKİN OLMAK GEREKİR"

Galatasaray maçında yaşanan hakem faciasının sonucunda MHK'daki görev değişikliğini de değerlendiren Sürmen, "Galatasaray maçı sonra söylediğimiz sözlerin arkasındayız. Bu o günkü yönetim içinde geçerlidir, bugünkü yönetimin de dikkate alması gereken bir demeçtir. Elbette bir Trabzon'dan arkadaşımızın orda olması güzel fakat bir kurulda olmak yetmez etkin olmak gerekir. Hakemlerle ilgili söylemlerimiz kadar, basının ne kadar sahip çıktığı da önemlidir. Galatasaray maçı sonrası söylemlerimiz ulusal basında yer aldı peki yerel basında yer aldı mı? Ulusalda ilgi gören açıklamalarımızın yerel basında ilgi görmemesini tuhaf buluyorum. Sorunu hep beraber kucaklamazsanız, şirin görünmek ne yöneticiye ne de basına fayda verir. Şirin görünmek ezilmek demektir. Hakkınızı nereye kadar giderse oraya kadar gidip arayacaksınız. Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun güzel bir sözü var ki, "Trabzonspor tarihinde bir hakem hatasından sonra MHK'nın görevden ayrıldığı başka bir dönem var mı?" diyor. Bu sebeple yönetimimizin direncini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler