Ali Sürmen: "50. Yılda şampiyonluk söyleminden uzaklaşılması düşünülemez"

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'den önemli açıklamalar...

Ali Sürmen: "50. Yılda şampiyonluk söyleminden uzaklaşılması düşünülemez"

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen Olağan Divan Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada “50. yılda şampiyonluk söylemi ile seçim kazanan yönetimin bu söyleminden uzaklaşması düşünülemez” dedi.


Ali Sürmen konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Sadece Trabzonspor’dan yana olma ilkemizi sürdürdük. Bu tutumumuzun olumlu karşılık bulduğuna inancımız tamdır. Uzun zamandır tüzük tartışmaları yapılıyor. Tüzük tadilat komisyonu oluşturmuştuk. 29 maddeyi gerçekleştirmiştik sonra gelen taleple durdurmuştuk. Biz 29 maddeyi Başkana gönderdik. Başkan bundan sonra Tüzük tadilatını kuracakları komisyonla yapmak istediklerini ve bizimde 2 kişi vermemizi istediler. Bunları ben seçemem, komisyondan biz gideriz diyen olursa kabul ederim. Tüzük tadilat komisyonumuzun yaptığı maddelerde çok fazla değişiklik olmaması başarılarını gösteriyor. Hiçbir kurula müdahalede bulunmadık ama yetkimiz doğrultusunda uyarılarda bulunduk. Yaptığımız uyarılara rağmen tüzüğe aykırı üye kadı yapılmaya çalışılması düşündürücüdür. Türk Futbolundaki şirketleşmeye uygun dernek tüzüklerinin yapılmaması, denetlemelerin imkansız olması kötü durumları beraberinde getirmektedir. Türk Futbolunun birinci sorunu olan gelirlerle bağdaşmayan aşırı borçlanmanın önüne geçmek için acil önlemler alınmalıdır. Futbol kulüplerinin yeni bir futbol yasası ile yeniden yönetilmesi gerekmektedir. Futbol yasasının neden çıkmadığını bilemiyoruz ama kulüp başkanlarının bunu neden istemediklerini tahmin edebiliyoruz. Türk futbolunun yıllardır saklanan ve artık kokuşan mali sorumluluklarının çözümüne yardımcı olunuz. Futbolu kötü duruma düşüren futbol adamlarından kurtarınız.

Türk futbolunun kangren olan sorunlarından biride taraftar gruplarıdır. Onlarsız futbolun keyif vermeyeceğini tartışmayız bile. Taraftar grupları kulübün ceza almasında süreklilik arz eden eylem ve söylemlerde bulunmamalı. Taraftar grupları derneklerin menfaatini Kulübün önüne geçirmemeli. Taraftar gruplarını Türkiye Cumhuriyeti kurucuları rejimi ve yöneticileri hakkındaki söylemleri kabul edilemez. Bu tür eylem ve söylemlere devam eden taraftar gruplarının kapatılması işçin çalışma yapmak yönetim kurullarının asli görevidir.

50. yılda şampiyonluk söylemi ile seçim kazanan yönetimin bu söyleminden uzaklaşması düşünülememekle birlikte bunu yapabilmek için fazla borçlanmaya da dikkat edilmelidir. Ortak aklın tek akıldan üstün olduğu asla unutulmamalıdır. Futbol altyapısız düşünülemez. 1461 Trabzon'un küme düşmesine neden olan şartlan resmen açıklanmasa da Divan Kurulumuzun bu durumu takip edeceği bilinmelidir.
2010-2011 şampiyonu Trabzonspor’umuzun hakkının hala iade edilmemesi haklı davamızda hakkımızı aramamızı engellemez. Ama gelecek sezonlarda tamamen gücümüzü bu konuda değerlendirmemeliyiz.  50. Yılda futbol başarısı yanında ticari yapının da geliştirilmesi gerekir.

Trabzon şehri ve Trabzonspor’la ilgili tüm kişi ve kurumların 50. Yılda Trabzonspor’umuzun başarısı için işler yapmaları sağlanmalıdır. Çok katkı sağalamayanların yerini ücreti sök onsu yapmadan başarısı bilinen kişilerin çalışmaları sağlanmalıdır. Eski yöneticiler futbolcuların tecrübelerinden yararlanılmalıdır. Hepimize düşen görev ise bugün burada 50. Yılımızın birlik ve beraberlik içinde geçeceği mesajını vermektir.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor