Ali Rıza Egemen neden istifa etti?

Mevlananın sözündeki ‘dostun vuracak’ derken kimi kastetti? Başkan Usta olağanüstü kongre kararı alabilir mi?  İşte son gelişen krizden sonra aranılan cevaplar

Ali Rıza Egemen neden istifa etti?
Haber61/Haber Servisi / Analiz Haber- Levent Ustabaşı

Biliyoruz bu soruyu herkes merak ediyor, cevap arıyor.
Yani sezonun ilk yarısı o kadar badire atlatılmışken etmedi..
Onca kriz yaşanmışken etmedi..
İstanbul tayfası yönetici kadrosu ile o kadar sürtüşme yaşanmıştı etmedi..
Başkan Muharrem Usta o kadar yönetimi toparlayamadı yanlış kararlar aldı etmedi..
Onca fırtına atlatıldı etmedi..
Şimdi neden istifa etti? 
Aslında nedeni son mesajında gizli. 

 “Şu an itibariyle TS yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. 
 Tüm camiadan özür diliyorum. 
 Hakkınızı helal edin dostlarım…” diyerek tweetten istifa ettiğini duyurmasının hemen öncesinde şu paylaşımı yapmıştı Egemen;
“Ey Gönül! Bir sürü dostlarının yanında, elbet ki düşmanların da olacak.Ama imtihan ya bu,onca düşmanın var iken seni dostun vuracak.
 Mevlâna”

Burada Yönetimdeki dostuna mesaj verdiği anlaşılıyor. Bu da Asbaşkan Ahmet Çubukçu’yu işaret ediyor. 

Rizesporlu yöneticilerle yapılan bir görüşmeye çağırılmadığı, dışarıda bırakıldığı yönünde yada başka bir kulüple ilgili adımda kendisine danışılmadığı sitemini Çubukçu’ya yaptığı bu yönde bir tartışma sonrası ayrılma kararı aldığı ifade ediliyor.

Öte yandan Bordo-Mavililer'de Başkan Muharrem Usta yönetiminde daha önce Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, Yönetim Kurulu Üyesi Suat Şen, Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, Basın Sözcüsü Asım Örem de Egemen gibi görevlerinden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmişti. Genel Sayman Orhan İlarslan ise sadece görevinden istifa etti. 

Bu istifanın ardından Trabzonspor’da olağanüstü kongre olur mu söylentileri de tekrar gündeme geldi. 

Tüzüğe ve dernekler kanununa göre istifalardan dolayı zorunlu kongre kararı ancak yedek yöneticilerin bitmesi ve 15 kişilik yönetimde 7 kişi kalıncaya kadar başkan görevine devam ediyor. 

Böylece şu anda istifaların getireceği bir olağanüstü bir kongre kararı alınmasına gerek görülmüyor.

Tabiki yine başkan Muharrem Usta’nın elinde. O isterse kongreye gidebilir istemezse bu şekilde kalan yönetimiyle görevine devam edebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler