Ali Osman Ulusoy’un adı ameliyathanede yaşatılacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde, merhum işadamı Ali Osman Ulusoy’un ailesince yaptırılan adını taşıyan ameliyathane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.İstanbul'da geçen yıl hayatını kaybeden ünlü işadamı Ali Osman

Ali Osman Ulusoy’un adı ameliyathanede yaşatılacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde, merhum işadamı Ali Osman Ulusoy’un ailesince yaptırılan adını taşıyan ameliyathane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbul'da geçen yıl hayatını kaybeden ünlü işadamı Ali Osman Ulusoy için ailesinin katkılarıyla yaptırılan ameliyathane ve bekleme salonunun hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi. Açılışa işadamı Ulusoy’un eşi Zehra Ulusoy ile kızı Hülya Ulusoy, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleylan Baykal, KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Kavgacı, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi Başkanı Hasan Melek ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Ulusoy ailesine katkılarından ötürü teşekkür eden KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Kavgacı, “Ulusoy otobüsleriyle sayısını unuttuğum pek çok kez seyahat ettim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. İş adamı Ali Osman Ulusoy’un kızı Hülya Ulusoy ise, babasının adının böyle hayırlı bir işe yazdırdığı için çok mutlu olduğunu belirterek ameliyathanenin hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle ameliyathane ve bekleme salonun açılışı yapıldı.

ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?

1927 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan Ali Osman Ulusoy, Ulusoy şirketinin Trabzon'daki temsilcisi olarak yaşamını sürdürdü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünde görev aldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın 32 yıl boyunca Meclis Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) 20 yılı aşkın süreyle Başkan Vekilliği görevinde bulundu. DEİK Türk - İran İş Konseyi'nin kuruluşundan sonra Başkanlığı görevini yapan Ulusoy, Trabzonspor'un kurucu üyeliği ve ilk başkanlığını da yaptı. Ulusoy, TOBB Başkanvekili olarak Bakü - Ceyhan boru hattı projesinin hayata geçirilme evresinde 1997 yılında Tiflis'te düzenlenen törenlerde Türkiye adına sözleşmelere imza koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor