Alexander Sörloth kimdir?

Trabzonspor'un eski golcüsü Alexander Sörloth kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkında tüm detaylar...

Alexander Sörloth kimdir?

Trabzonspor'da gol krallığına ulaştıktan sonra Leipzig'e transfer olan Alexander Sörloth futbol yaşamını Almanya'da sürdürüyor. Peki Alexander Sörloth kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, kariyeri nasıldır? Hangi takımlarda forma giymiştir? İşte hakkındaki tüm detaylar...

ALEXANDER SÖRLOTH KİMDİR?

5 Aralık 1995 yılında Norveç'in Trondheim kentinde dünyaya gelen Alexander Sörloth, forvet mevkisinde forma giymektedir.

1,95 boyundaki oyuncu sol ayağını kullanmaktadır.

Futbola Rosenborg takımında başlayan Alexander Sörloth, 2013 yılında yeni bir sözleşme yapılarak A takıma dahil edilirken ilk maçına da UEFA Avrupa Ligi'nde Crusaders'a çıkmış ve ilk golünü de burada atmıştır.

2015 yılında deneyim kazanması için FK Bodø/Glimt takımına kiralanan oyuncu burada çıktığı 29 maçta 14 gol 6 asist kaydetmiştir. Burada oynadığı futbola dikkatleri üzerine çeken Sörloth, 2016 yılında Hollanda takımlarından FC Groningen'e 550 bin Euro bonservis bedeli ile 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Hollanda 1. Ligi'nde 1590 dakika sahada kalan oyuncu 5 gol 4 asist kaydetmiştir.

Alexander Sörloth kimdir?

1 Haziran 2017 yılında Danimarka'nın köklü takımlarından FC Midtjylland ile 450 bin Euro bedelle 4 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Danimarka ekibinde şimdilerde Trabzonspor'da forma giyen Filip Novak ile birlikte top koşturan Sörloth, 26 maçta 15 gol 9 asistlik performans sergilemiş ve 9 Milyon Euro bonservis bedeli ile Crystal Palace'a transfer olmuştur.

Premier Lig'de toplamda 16 maça çıkan burada gol atamazken, son sezonunu Belçika ekiplerinden KAA Gent'de geçirmiştir.

Gent forması ile 22 maçta 5 gol 3 asistlik performans sergilemiştir.

Trabzonspor'a iki yıllığına kiralanmıştır. Trabzonspor Cyristal Palace kulübüne kiralama bedeli olarak 750 Bin Euro bedel öderken, oyuncuya da yıllık 1,5 Milyon Euro ödemiştir.

Alexander Sörloth kimdir?

Trabzonspor'da gösterdiği üstün performansla 1 sezonda çıktığı 49 maçta 33 gol 11 asiste ulaşmayı başardı. Süper Lig'de attığı 24 golle gol kralı oldu.

Bu performansın ardından Alman Bundesliga'nın Leipzig kulübüne 20 Milyon Euro'ya transfer oldu. 

Alexander Sörloth kimdir?

Özellikleri: İleride top saklama özelliği ve asistleri ile dikkat çeken oyuncu fiziği ile hava toplarında da hakimiyet sağlıyor.

Alexander Sörloth kimdir?

Milli Takım:

Norveç Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinin tamamında forma giyen oyuncu A takım ile 19 karşılaşmaya çıkıp 2 gol kaydetmiştir.

Performansından kesitler:

Özel Hayatı:

Norveç Milli Takımı'nın da önemli oyuncuları arasında yer alan ve 1993/94 sezonunda Bursaspor'un da formasını giymiş olan Gøran Sørloth'un oğlu olan Sörloth, Norveçli güzel Lena Selnes ile evlidir.

Alexander Sörloth kimdir?

Hakkında yapılan bazı yorumlar:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
56 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler