Akyazı stat inşaatı durduruldu!

Trabzon'da yapımı süren Akyazı Stadı'nın inşaatı, müfettişlerin raporu doğrultusunda, iş güvenliği açısından bazı eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle geçici olarak durduruldu. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı müf

Akyazı stat inşaatı durduruldu!

Trabzon'da yapımı süren Akyazı Stadı'nın inşaatı, müfettişlerin raporu doğrultusunda, iş güvenliği açısından bazı eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle geçici olarak durduruldu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin Türkiye genelinde zaman zaman yapımı devam eden yapılar ve kurumlarla ilgili denetimler gerçekleştirdiğini anımsattı.

Müfettişlerin bu çerçevede Akyazı Mahallesi'ndeki Akyazı Stadı'nda da incelemelerde bulunduğunu ifade eden Öz, incelemeler sonucu müteahhit firmada iş güvenliği açısından bazı eksiklikler tespit edildiğini ve bu doğrultuda rapor hazırlandığını söyledi.

Vali Öz, bu sebeple söz konusu spor kompleksi inşaatının iş güvenliği eksikliklerinin giderilmesi amacıyla geçici olarak durdurulduğuna işaret ederek, "Bakanlığımızın müfettişleri farklı yerlerde, kamu ya da özel denetim yapıyorlar. Akyazı'da da iş güvenliği açısından bazı eksiklikler var. Müteahhit bunun bir kısmını yerine getirmiş, bir kısmını yerine getiriyor. Bu eksikliklerin giderilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması konumunda firmaya tebligat yapıldı" dedi.

Fazla zaman almadan giderilebilecek nitelikteki bu eksikliklerin giderilip giderilmediğini müfettişlere bildireceklerini anlatan Öz, "Müteahhit firma iş güvenliği açısından eksiklikleri gideriyor. Firma raporda belirtilen eksiklikleri tamamlayıp çalışmayı ona göre sürdürecek" ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin bir süre önce Akyazı Stadı'nda incelemelerde bulunduktan sonra hazırladıkları raporun Ortahisar Kaymakamlığına gönderildiği ve ardından müteahhit firmanın iş güvenliği açısından eksiklikleri gidermesinin istendiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler