Ahmet Ağaoğlu'dan yabancı sınırlaması yorumu: En ideali...

Trabzonspor ile birlikte diğer kulüplerin yabancı sayısı görüşleri ortaya çıktı.

Ahmet Ağaoğlu'dan yabancı sınırlaması yorumu: En ideali...

Kulüp başkanlarının TFF - Kulüpler Birliği toplantısında yabancı sayısının düşürülmesi konusuyla ilgili görüşleri ortaya çıktı.TFF Yönetim Kurulu, halen 28 kişilik kadroda 14 olan yabancı sayısını gelecek sezon 12’ye, sonraki sezonlarda da 2’şer 2’şer azaltıp 6+2’ye indirmek için çalışmalara başladı. Bu konuda bir komite kuran TFF ayrıca, yabancı oyuncular için ‘32 yaş kriteri’ koymayı tartışıyor.

GALATASARAY KARŞI ÇIKTI

Yabancı sayısının azaltılması konusu TFF Yönetim Kurulu’nun geçen hafta Kulüpler Birliği ile İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıda da konuşuldu. Başta Trabzonspor olmak üzere birçok kulübün olumlu yaklaştığı bu öneriye Galatasaray Kulübü karşı çıktı.

"SAYIDAN ÇOK KALİTE ÖNEMLİ"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: "Ben, yabancı futbolcuların sayısından ziyade kalitesini düşünüyorum ve bu da ancak belirli kriterler konursa sağlanabilir. 32 yaş sınırı getirilecek deniyor, bu 29-30 da olabilir, hiçbir sakıncası yok. Önemli olan kalitesi."

"EN İDEALİ ALTI YABANCI"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Yabancı sayısının düşürülmesi gerektiğini bundan bir yıl önce Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ilk teklif eden kulüp biziz. Bu bizim ‘olmazsa olmazımız’dır. Mevcut yabancı uygulamasıyla futbolumuzu kalkındırmamız mümkün değil. Bu işin en ideali sahada maksimum 6 yabancıdır. Ve bu iş elbetteki belli bir plan dahilinde kademeli olarak gerçekleştirilmelidir. Ayrıca bundan böyle genç yabancılar tercih etmeliyiz. Yaş konusunda da bir sınırımız olmalı."

"RADİKAL DEĞİŞİKLİK OLMAMALI"

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz: "TFF ile yapılan toplantıda indirim onuşuldu ve herkes kabul etti ama rakam konuşulmadı. Bu kadar radikal bir değişiklik olmasını istemem. 6+2 gibi garabetlere karşıyım. Kademeli olarak 2 şer 2 şer 8 e kadar inebilir."

"BİRDEN 6-8 OLMAZ, DÜŞÜNMEK LAZIM"

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek: "Şu süreçte bunu konuşmak doğru olmaz. Bu senaryoları şimdiden yazmaktansa, koronovirüs süreci bittikten sonra Kulüpler Birliği ile TFF bir araya gelip istişare yapmalı. Ülke menfaati neyi gerektiriyorsa o yapılır; birden 6 ya da 8 olmaz. Oldu bittiye getirilirse, yarın öbür gün tekrar değiştirilmeye çalışılır. İyi düşünmek lazım."

"YABANCI SAYISI, KADEMELİ DÜŞMELİ"

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu: "Yabancı futbolcu sayısının düşürülmesi fikrine ben de katılıyorum. Sayı, kademeli olarak düşürülmeli. Kulüpler Birliği’nin geçen hafta TFF ile yaptığı toplantıda da bu yöndeki görüşlerimi dile getirdim. TFF, bu konuda bizim görüşlerimize büyük önem veriyor ve kulüplerin çoğu sayının azaltılması düşüncesine katılıyor. Yabancı sayısının azaltılmasının Türk futbolu adına daha iyi olacağı kanaatindeyim."

"DÜŞMESİNİ DOĞRU BULUYORUZ"

Denizlispor Başkanı Ali Çetin: "Yabancı sınırlamasının kademeli olarak düşürülmesini doğru buluyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuda alacağı kararın arkasındayız. Yabancı sayısının düşürülmesi yönünde yapılacak bir değişiklik, kesinlikle doğru karar olur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler