Ahmet Ağaoğlu: Trabzonspor’un pandemi dönemindeki borcu…

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu: Trabzonspor’un pandemi dönemindeki borcu…

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Uluslararası Futbol Ekonomi Platformu’nda konuştu.

Ağaoğlu Pandemi döneminde 110 Milyon TL zarar ettiklerini açıkladı

Ağaoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

Bizim kadro maliyetimiz yapılandırmadan önce 35-36 Milyon Euro olan maliyeti kulübün gelirleriyle dengeleyerek 115-16 seviyesine çekmiştik. Bizim Galatasaray, Beşiktaş Fenerbahçe’nin gelirlerinin 5te 1,i kadar gelirimiz var. Taraftarımız şampiyonluk istiyor. Biraz daha fazla harcamaya girince ekonomi orada bozulmuştu. TFF’nin lisans talimatı UEFA’nın fair-play uygulamaları. Mutabakat anlaşmasına aykırı borçlanmadan biz bu sene ceza aldık. Biz 16-17-18’deki anlaşmanın bedelini ödedik. En rahat durumda olan kulüp bizim. Bizim TL borcumuz 870 Milyondu kura rağmen borcu aynı tuttuk. Biz bu borcu 6-7 senede öderiz. 10 sene çıkarılırsa çok daha rahat öderiz. Bizim burada borçları aşağıya çekmemiz ve sürdürülebilir tabloya oturtmamızdaki en önemli neden iki sene de 42 Milyon Euroluk oyuncu sattık. Bizi Yusuf biri Sörloth. Bu paranın içinde bonservis bedeli de ödedik. Bütün eder 15 milyon Euro. Trabzonspor 27 Milyon Euro kar elde etmiş. Bunun büyük bölüm borca gitti. Pandemiden dolayı büyük sıkıntı yaşadık. Bizim bu süreçten etkilenen 3 kalemimiz var. Biri naklen yayın. Ligin 18’den 21 kulübe çıkmasından dolayı Trabzonspor’un 65-70 Milyon TL zararı söz konusu. Kombine satışları, ürün satışları zararlarımız var. 13 Milyon Euro karla yılı kapatacağız. 110 Milyon TL pandemiden dolayı zarar ettik. Sörloth transferinden gelen para borca gidecekken bu açığı kapatmaya gitti.

Limit dışına taştığınızda bizden sonraki yönetim bizim yaptıklarımızla sıkıntı yaşar. Gelirlerimiz doğrultusunda maksimum harcamamızı gerçekleştirdik. Bir anlamda pandemiye hazırlıklı yakalandık. Oyuncularının gelirlerini ödeyen 34 kulüpten biriyiz. Üretim önemli. Altyapıdan yetiştirip parlatacaksınız, satacaksınız. Geliştirip satmakta önemli. Bunları yapabiliriz. Kabuğumuza çekilip kendi değerlerimizi efektip kullanmalıyız. Aralıktan sonra 3 maç oynanacak. İnsan vücudu buna dayanmaz.

Bu şekilde para kazandırıyor. Benim kulübümü yetiştirdiğim oyuncular düzlüğe çıkarttı. Bir futbolcu kulübünü gayri menkul ayakta tutmaz. Ben futbolculara har vurup harman savuracağımm enerji projesi ile düzlüğe çıkracağım. Bu göz boyamaktır. Trabzonspor’un ekonomisi bir A4’e sığıyor. Ben diğer 3 kulübe teşekkür ediyorum. Onların borçları fazla olunca süre yapılandırma süresi arttı ve bizim elimiz 2 kat rahatladı. Ama gelirimiz de ona göre onlardan az.

Haber61 - Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor