Ahmet Ağaoğlu: “Trabzonspor yine şampiyonluk yarışının içinde”

Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu: “Trabzonspor yine şampiyonluk yarışının içinde”

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yayıncı kuruluşta canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Bu 3 yıllık süreç içinde Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı aldık. Teneke kupa muamelesi yapıldı. Son 10 sene içerisinde bu kulübün kapısının içeriye bırakın kupa girmesini, 4 sene önce borçlarından dolayı müzesindeki kupalarına haciz gelen bir kulüptük.

Sonuçlar istediğiniz gibi gitmediği zaman bencil çıkarlarını ön planda tutan insanların, manipülasyonuyla yaşananları çok farklı şekilde algılayıp değerlendirebiliyorlar. Puan kayıplarından sonra yapılan o tür eleştirileri ben hep bu çerçevede değerlendiriyorum.

Bunun böyle olacağını bilerek geldik. Olağan Genel Kurul’a gittiğimiz zaman 186 delege geldi. Delege dahi takıma olan ilgisini minimum noktaya çekmiş durumdaydı. Trabzonspor gibi 20 bine yakın delegesi olan bir grup, genel kurulunu 200 kişiyle yapamaz.

Göreve geldiğimiz zaten hangi koşullarda olunduğu unutuldu. 3 sene geçti ama kendi camiamız içerisinde 3 asır gibi algılanmaya başlandı. Kulübün kapısından içine girer girmez yapılacak ödeme 85 milyondu"

Bugün itibarıyla Trabzonspor’un hiç kimseye bir kuruş borcu yok. Vadelenmiş borçları var. Oyuncuların maaşları ayın birinde yatar. Ayın biri hafta sonuna denk geliyorsa ay tamamlanmadan, yani cuma günü yatar. Primleri asla ikinci maça kadar uzamaz."

Yetiştirdiği ve geliştirdiği oyuncularla yarışın içerisinde olan ve transferlerle para kazanan bir Trabzonspor var. Yusuf örneğinde olduğu gibi… 375 bin Euro verip kiraladığımız Sörloth örneğinde olduğu gibi… Bugün gündemde olan Uğurcan, A. Ömür, A. Parmak...

Yusuf’un satışı 17-18 Milyon Euro ve bugün bana göre Türkiye’nin en iyi stoperlerinden birisi Edgar Ie geldi. Edgar Ie pozisyonundaki bir stoperi, bugün siz 5-6 milyon euro bonservis ile ancak alabilirsiniz.

Ekuban’ı aldığımız zaman 300 bin euro ödüyorduk. 1 Milyon Euro'ya bonservisini aldık ikinci sene opsiyon hakkımızı kullandık. Bugün bonservisi farklı rakamlarla telaffuz ediliyor.

MALİ POLİTİKASINDAN TRABZONSPOR TAVİZ VERMEDİĞİ SÜRECE RAHATLIKLA BORCUNU ÖDER

Trabzonspor’da tavan 1.5 Milyon Euro Trabzonspor bunun dışında bir ücret oyuncusuna ödeyemez. Bu mali politikasından Trabzonspor taviz vermediği sürece rahatlıkla borcunu öder. Yeniden yapılandırma sözleşmesinin içinde öyle maddeler var ki ihlal ettiğiniz anda FİFA, UEFA’dan önce bankalar birliği cezayı kesecek.

PANDEMİDE GELİR KAYBIMIZ YÜZDE 40

Trabzonspor’un pandemi sürecinde gelir kaybı yüzde 40 civarında. Bunu sadece seyirci ve ürün satışı olarak değerlendirmeyelim. Yayın gelirleri, ligin 21 takıma yükselmesi nedeniyle olan gelir kayıpları da var. Bizim tek avantajımız geliştirdiğimiz yada geliştirdiğimiz oyuncuları satmak.

UĞURCAN'A TEKLİF VAR MI?

Uğurcan ile ilgili geçen sene teklifler vardı. Uğurcan’a yapılan teklifler de onunla da konuştuğumuzda kendisi de gitmek istemedi. Benim değerim bu değil dedi. Çok dik ve kulübünün yanında durdu. Geçen seneki teklifler beklentilerimizin yüzde 3 altındaydı. Şuandaki teklifler bizim düşüncemizle örtüşüyor. Uğurcan Yusuf yazıcı, Abdülkadir Ömür’ü sadece Trabzonspor’un oyuncusu olarak değerlendirmek doğru olmaz Bunlar bir felsefenin, bir ekolün kahramanları. Trabzonspor altyapısından yetişip ülke futboluna değer katan futbolcular olarak değerlendirmek lazım. Diğer kulüp futbolcuları ile karşılaştırmayı doğru bulmuyorum.

ALTYAPI

Trabzonspor ok modern bir altyapı tesisi kazandı. 5-6 tane Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde 6 tane de stadın yanında saha var. Şuanda Türkiye’nin en modern altyapı tesisleri. Özkan Sümer Futbol akademisi. Bu konuda da en büyük darbeyi pandemi de yedik. Bir nesil futboldan koptu. Maçlarını oynayamadılar. Bu açığı nasıl kapatacağız bir soru işareti. Yeniden başlayacağız diyebilirim. Trabzonspor bu konuda belki de en iyi 2-3 kulüpten bir tanesi. Altyapıdan yetiştirip yurt dışına satan kulüplere ödeyecekleri vergiden indirim sağlanmasını önermiştim.

BERAT’TAN PATLAMA BEKLİYORUM

Berat’tan patlama bekliyorum. Trabzonspor’un önümüzdeki senelerde çok para kazanmayı düşündüğü isimlerden bir tanesi.

KULÜPLER BİRLİĞİ

Birlik olun, birlik olalım, birlikte hareket edelim. Kulüplerimizin çok enteresan, biz de dahil. Maç bitiyor, canınızı sıkan bir şey varsa geçiyorsunuz kameraların karşısına adalet istiyoruz, doğru yönetim istiyoruz, haksızlıkların önüne geçilmesini istiyoruz. Kulüpler Birliği toplantısında dedim ki, galiba hepimiz bunu istiyoruz. Hepimiz adalet istiyorsak, hepimiz futbolun bir düzen içerisinde, adil rekabet kuralları içerisinde oynanmasını istiyorsak o zaman birlikte hareket etmemiz gerek.

FİFA’YA YAPILAN BAŞVURU

Avrupa insan akları mahkemesinin bir kararı vardı. Türkiye Futbol Federasyonu kurullarının bağımsız olmadığı kararı vardı. Temyiz ediliyor karar onaylanıyor ve Adalet bakanlığı düzeltilmesi için uyarıyor. Ben bununla ilgili ne yapılacağını sorguladığımda “değiştireceğiz” deniliyor. TFF ‘nin kararları yargıya taşınamaz deniyor. Biz yargıya taşımadık zaten. Federasyonların bağımsız olmasını FİFA istiyor zaten. Ama FİFA benim kurallarımı uygulayacaksın diyor. TFF Başkanı nereye isterseniz gidin dedi. Bizde gidiyoruz. Bunu kaos olarak değerlendirdi. Tüzük değişikliği yapacaklarını söyledi. Bunu 15 gün önceden delegelere bildirme zorunluluğunuz var. Biz bunu öğrendiğimizde 6 gün vardı. Bunu böyle öğrenirsek katılıp katılmama kararımızı veririz. AİHM verdiği kararla kamu denetleme kurumuna müracaat verdi. Bu kurum 3 ay süren bir araştırma yaptı ve “Vermiş olduğunuz karar bağımsızlıktan uzak, ve FİFA’nın kuralları ile örtüşmediği” açıklamasını yaptı. Süre verildi ve ben bunu düzeltmek zorundayım demesi lazımken gözardı etti. Bizim mücadelemiz değil, ülke futbolunun sorunu. Kulüpler birliğinin kurulların bağımsız olması konusu da mücadele olması lazım. Bunların hepsi seçimler geldiğinde orayı düşünmeyeceğiz.

VAR SİSTEMi

VAR’ın performansından memnun değiliz. VAR’ın yönetmeliği ile o kadar oynadılar ki. Dirsek faul, ceza sahası içinde olursa penaltı. Hareket oluyor 15 gün önce değişen yönetmeliğe göre müdahale edemeyiz deniyor. Sistemi aldık kendimize benzettik. Teknolojiye eyyam yaptırdık.

ÜLKE FUTBOLUNUN MARKA DEĞERİ DİBE VURDU

UEFA ve FİFA’nın kuralları uygulansa kulüpler ve Türk futbolu bu halde olmazdı. Bağımsızlığından emin olmadığını düşündüğünüz kurulların verdiği her karar tartışmaya açıktır. Bunu da biz demiyoruz. FİFA’nın kurallarına bakıyoruz verilen karar bakıyoruz örtüşmüyor. Yıllardır bedel ödüyoruz. Bu nedenle ülke futbolunun marka değeri dibe vurdu.

HARCAMA LİMİTLERİ

Harcama limitleri ile ilgili çalışmamızı yaptık. Mayıs ayında ne geleceğini biliyoruz. UEFA, Futboldan elde ettiğiniz geliri futbol dışında kullanamazsınız diyor. Bizim 86Milyon TL çıktı limitimiz. Yani 10Milyon Euro, Bizim oyuncu giderimiz 18 Milyon Euro. Oyuncu satamazsak, bu kadroyu oluşturmamız mümkün değildi. Trabzonspor’un gelecek sezon farklı gelir getirici argümanları devreye sokması lazım.

GEÇTİĞİMİZ SEZON KAÇAN ŞAMPİYONLUKLA İLGİLİ NEWTON VE HÜSEYİN'LE ÇALIŞMASAYDIM DEDİNİZ Mİ?

Acabalar üzerinden gidersek böyle bir şey söylemeniz mümkün kaybedilen bir şampiyonluk var ve bunun bana göre 6-7 nedeni var. Bu nedenlerden biri de teknik heyet. Bana göre 2019-2020 sezonunda lig sıralaması takımların gerçek gücü oranında şekillenmedi. Farklı faktörler devreye girdi. Bunları dile getirdik ve 70 gün hak mahrumiyeti cezası yedik. O durumda Hüseyin’le değil de farklı biriyle o periyodun içine girseydiniz karşılaşacağınız sıkıntılar aynı olacaktı. Ekuban çok ağır geçirdi pandemiyi. Ateşi 40’a falan çıktı. Yeni yeni toparlanıyor. Buna rağmen haftada 3 maç oynayacaksınız diyorsunuz. Bunlar var. Lig 21 takıma çıktı Trabzonspor’un 32 Milyon TL gelir kaybı var. Sen nasıl kimsenin olurunu almadan buna evet dedin. Geçmişe dönük şu şöyle bu böyle olmasaydı diyebileceğiniz çok şey var.

NWAKAEME’DE ÖZKAN SÜMER’İN KATKISI BÜYÜK

Nwakaeme bizden önce de izlenen bir oyuncuydu. Hayrettin Hacısalihoğlu, İzleme, Özkan Sümer, Şota’nın görüşü oldu. Takıma kazandırıldı. Özkan Sümer’in çok katkısı oldu.

BİR SEZONDA OYUNCULARA 3 YÜKLEME YAPILDI

Nisan ayında 7 maç var. Ülkede pandemi zirve yapmış durumda. Ben diyorum sakatlıklardan başımızı kaldıramayacağız. Bir sezonda oyunculara 3 yükleme yapıldı. Bizim takımda Kovid olmayan 3 oyuncumuz var. Bazılarında da hasta olmadan antikor oluşmuş. Nasıl oldu bilmiyorum. Federasyon başkanı kaos dedi ama kaos sıkıntıları, problemleri yok saydığınızda, çözümsüzlüğü de çözüm olarak değerlendirdiğinizde bunun adı kaostur.

TRABZONSPOR YİNE ŞAMPİYONLUK YARIŞININ İÇİNDE

Trabzonspor geçen sene olduğu gibi bu sene de yarışın içinde ama nerede bitirir sezon sorunda göreceğiz.

VATAN HAİNLİĞİDİR

Yasa dışı bahis vatan hainliğidir. Ülke futbolunun alt lig gelirlerinin en büyük kaynağını alıyorsunuz. Kaçak yayında bununla aynı. Futbol kulübü gelirlerinin önemli bir kışı. Trabzonspor’un gelirlerinin yüzde 60’ı. Bunu izleyen taraftar şu oyuncuyu neden almadınız, şuna daha fazla verseydiniz demeyecek. Korsan yayıncılığın izlendiği miktarda kulüplerin gelir kaybı oluşuyor.

FUTBOL SAHALARININ ÇİM SORUNU

Bir futbol sahası 5 bin metrekaredir. Türkiye genelinde bakılan golf sahaları 7 milyon metrekaredir. Her yere aynı çim uygulanmaz. Yapılan çalışmaya göre tohum ve çim tipi belirlenir ona göre bakımı yapılır. Benim ülkemin bu konuda fikir beyan edecek kişilerinin bu kadar sığ olmasına inanamıyorum. Sahada 2 maç oynanıyor. Ne oynanacak kolbastı mı. Kış döneminde Belek’te çok yağmur yağar. Aynı dönemde binlerce takım bu sahlarda antrenman yapıyor mu? Neden orada bir şey olmuyor da senin sahan iki maçta tarlaya dönüyor. Orada işi bilen insanlar çalışıyor. Futbol sahalarında işi bilen kişi sayısı yüzde 20. Statların projelendirme sırasında çim için çalışmalar başlar. Çok sayıda statta bunlar yapılmadı. Örnek Antalya stadı O stadın çimi, düzelmez. Şükrü Saraçoğlu’nda oynanan maç için İngiltere’den gelen çim uzmanları bizden verileri ve danışmanlık aldılar. Her bölgedeki stada aynı uygulamayı yapamazsınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler