Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor iddialarına cevap verdi

Trabzonspor Başkanlığı için ismi geçen Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Haber61 TV'de yayınlanan Şehrin Nabzı programına telefonla bağlanarak iddiaları değerlendirdi.

Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor iddialarına cevap verdi

Haber61 TV’de yayınlanan Şehrin Nabzı programına Trabzonlu ünlü işadamı Golf Federasyonu Başkanı Trabzonlu Ahmet Ağaoğlu canlı telefon bağlantısıyla önemli açıklamalarda bulundu.


Tuncay Lakot ve İhsan Öksüz’ün hazırlayıp sunduğu Caner Çuvalcıoğlu’nun konuk olduğu programda, Öksüz’ün “Ahmet Ağaoğlu’na Bakan Berat Albayrak Trabzonspor Başkanı olması konusunda ikna etmeye çalıştı” iddiasına Ağaoğlu kendisi yanıt verdi.

AHMET AĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bakan Albayrak çok eski tanışıklıkları olduğunu dile getiren Ağaoğlu, kendisine böyle bir talebin olmadığını dile getirirken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu “Ben sayın bakan ile yıllardır görüşüyorum. Neredeyse 15 yıldır görüşürüm. Geçen hafta içinde bizim yönetim kurulunda başkan yardımcısının nikahı için Ankara’daydım. Orada bir görüşmemiz oldu. Ama bunun Trabzonspor’un kongresiyle uzak veya yakın bir ilgisi yok. Kaldı ki baka beyin böyle bir tasarruf kullanma niyeti de yok. Köylerimiz çok yakındır. Kendileri ve babalarıyla çok yakınızdır. İyi Trabzonsporlulardır. Ama çok sıkta görüşmeyiz. Tabi görüştüğümüzde konu illaki Trabzonspor olur. Olağanüstü kongre karından sonra her zaman olduğu gibi bu tip konular gündeme getiriliyor. Ama benim adaylığım ya da bana böyle bir teklifte bulunulması söz konusu değil. Ama Kurulda karar verecek olan üyelerdir. Ben de ilk defa böyle bir iddia olduğunu duydum." dedi.

Trabzonspor’un borç durumunun normal olmadığını dile getiren Ağaoğlu “Hangi şirket olursa olsun, gelirinin yüzde 25 inin üzerindeyse normal değildir. Trabzonspor’un geliri 200 Milyon TL civarındadır. Ancak bunun yüzde 30'u kadar borçlanabilirsiniz. Bunun en yakın örneği Yunanistan’dır. Gelirleriyle Trabzonspor’un bu borcu ödemesi mümkün değil. Netice itibariyle bir yönetime görev verilmiştir ve o yönetimin uyguladığı politikadır. Ama Trabzonspor kalibresinde bir takım için doğru bir politika değildir. Baktığınızda 100 ün üzerinde amatör takımı var, kaç tane profesyonel takımı var ve hala dışarıdan milyonlarca Euro ile transfer yapılmaya çalışılması doğru değil.” İfadelerini kullandı.

USTA DEVAM EDECEK GİBİ

Aklıselim bir politika oluşturulması gerektiğini belirten Ağaoğlu, “Bu camiaya yıllardır hizmet vermiş ve veren isimlerin bir araya gelmesiyle aklıselim bir politika oluşturacak bir yol haritası lazım. Mevcut yönetim hala görevinin başında. Anladığım kadarıyla Başkan Sayın Usta devam etme yönünde bir görüşe sahip. Geçen hafta yapılan toplantı gibi Trabzonspor’un önemli isimleriyle bir araya gelip yoluna devam ederse daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

KURTULUŞ REÇETESİ AĞAOĞLU DEĞİL

AHMET AĞAOĞLUBaşkan olması yönünde baskı gelmesi durumunda ne yapacağı sorulan Ağaoğlu “Her şeyin açık ve net olması gerekir. Neden başkan olmayı düşünmüyorsun sorusu herkesten bize geliyor. Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum göze alınırsa, insanların benim düşüncelerimi merak etmesi sorması normal. Berat beyin veya bir başkasının sorduğu soru hemen hemen aynı doğrultuda. Burada Trabzonspor’un kurtuluş reçetesi Ahmet Ağaoğlu, Hasan Hüseyin falan değil. Bir yönetim şekli. Futbol bir endüstri. Futbol bir endüstri ise bu endüstrinin ham maddesi ne; futbolcu. Peki 100’ün üzerinde amatör kulübü, 7 profesyonel takımı binlerce futbolcun varken Japonya’dan hammadde alırsan başarılı olmaz. Tabi ki kaliteli futbolcu da alacaksın. Ama senin kalibren böyleyken, fazlasını yapmaya kalkarsan olmaz. Benim 20 senedir söyleyip durduğum şey şu, kendi kaynaklarını kullanması. Menajerler neden Trabzonspor’dan para kazanıyor. Bizden Porto gibi futbolcularımı dışarıya pazarlayarak para kazansınlar bana satarak değil. Şimdi spor yöneticisi kapı kapı dolaşıp para ararsa kendi işlerinden şaşması lazım. Burada iki tane problem var; birincisi kulüp yönetimi diğeri finans yönetimi. Burada çok bilinmeyenli bir denklem var. Gideri gelirinin 6 katı olan bir borç yükü var." yanıtını verdi.

Ağaoğlu son olarak, “Trabzonspor’a yıllarca hizmet vermiş insanların sayısı az değildir. Bunların bir araya gelmesi bir politika belirlemeleri ve sıkını bir şekilde bunu belirlemesi lazım. Trabzonspor en büyük parayı altyapıdan yetişen oyunculardan kazandık. Fatih’ten Gökdeniz’in yarısı etmeyecek oyunculara çok büyük paralar verilirse olmaz. Ben altyapımdaki futbolculara A takımda yer vermezsem, farklı kulüplerde 61 numaralı forma ile oynarlarsa sen altyapıdaki futbolculara motive edemezsin. Ben iyi çalışırsam 11’de forma giyerim diye düşünmeleri lazım" ifadelerini kullanarak açıklamalarını sonlandırdı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor