Ahmet Ağaoğlu: "Suyun önünde bir şey vardı şimdi yok"

Başkan Ahmet Ağaoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu: "Suyun önünde bir şey vardı şimdi yok"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu katılıdığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları;

Görüntü olarak baktığımızda bize kulübümüze de yakışmayan Burak’a yakıştıramadığım. Sebepsiz yere gündem yaratan. 2-3 şiddetinde krize dönüşen bir olay. Almış olduğumuz kararı eleştirenler, ağır yada hafif bulunlar var. Trabzonspor gibi büyük bir kulübün başına geldiğiniz zaman burada kişilerin düşüncesi ikinci plana gider. Burada kulübün doğrularını yapmak zorundasınız. Bu alınan karar bazılarını mutlu bazılarını mutsuz etti. Bu da son derece doğal. Yönetimde oy birliği ile alınan bir karar. Ben onların almış oldukları karar doğrultusunda bir karar aldım. Burak'ta ben çok üzgünüm yapılmaması gereken bir şeydi. Kazanma hırsız enerjisiyle tepki gösterdim. Çok üzgünüm. Yönetimin vereceği her türlü karara saygılıyım dedi.

Bir önceki dönemden geciken ödemelerle alakalı ihtar çekti oyuncular. Bir futbolcumuzun bana sarf ettiği söz ben size neden güveniyim. Vermiş olduğunuz söz kaile alınmıyor. Bu çok sıkıntılı bir durum. Bu oyuncularla biz devam ediyoruz. Bu güveni yeniden sağladık. Biz Kasımpaşa’dan 6, Alanya'dan 5 yiyen oyuncularla devam ediyoruz. Puan kayıplarına tahammülü olmayan bir durumla karşı karşıyayız Bunlar Trabzon’dan geldiği için doğaldır. Trabzonsporlular her zaman şampiyonluk ister. Herkes herkesi neden bu sene yeniyor. Bu suyun önünde bir şey vardı şimdi yok. Su akıyor. Değişenin ne olduğu ortada. VAR var, başka şeyler var ama bir şeyler değişti. Takımlar masa altı olaylarla çok az karşılaşıyor. Mücadele biraz daha fair olmaya başladı. Futbol ülkede fair oynanmaya başladı. İnsanların bunu algılamaya başladı. Bireysel olarak bu ülke futbolu önünde sıkıntı yaratan bireyler vardı. Türk sporunun üzerinde bir baskı vardı şimdi yok. Bu da Anadolu takımlarının önündeki engelleri kaldırdı. Yabancı sınırı kalkması ekonomik anlamda kulüpleri çökertti. Yönetim olarak geldiğimiz zaman sıkıntıların farkındaydık. Bu şartlar altında bugün içinde bulunduğu durum buysa, buna rağmen takım şampiyon olursa, şampiyonlar ligine giderse bu başarının tesadüf olmadığı bir gerçektir. Her şeyi çok net inceleyen bir insanım. Kulübün Türkiye genelinde bakıldığı zaman saygınlığının çok büyük derecede yükseldiği ortada.

Gelirler zaten belli. Sistem içine girecek ek kaynaklar var. İki projemiz var. Burada sorun gelirler değil. Giderler. Bizim dışımızda giden bir sistem var. Bu sisteme çomak soktuk biz. Oyuncuyu alırsınız. Kaliteli oyuncuya fazla para vereceksiniz diye bir şey yok. Bu takım her zaman yarışın içerisinde olacak. Bu takımın eski günlerine dönebilmesi için 4-5 seneye ihtiyacı vardır. Sabır isteyemezsiniz Trabzon insanından. O kelime Samsun’un doğusunda bir şey ifade etmiyor. Şu maçı alsaydık diyorlar. Keşke alsaydık. Ben taraftar gibi aynı üzüntüyü yaşıyorum. Hem de bu işin başındaki kişi olarak sorumluluğunu hissediyorum. Ben 6 puanı alsam ligin tepesinde oturuyordum. Aynı takımla oynuyoruz. Biz birbirini anlayan bir aile olduk. Koptuk mu yarıştan tabi ki hayır. Yukarıyla 6, ama aşağıyla da 6 puan var. 7 aylık yönetimiz, ödediğimiz para 250 milyon TL. Gelir yok.

Kongre sürecine girince kazanlar kaynamaya başlar. 61 yaşındayım. Kazanların ne zaman ne şekilde kimler tarafından kaynatıldığını çok iyi biliyorum. Boşu boşuna kazanları kaynatmasınlar. Dikkat etsinler o kazanlarda kendileri kaynayabilir.

Kendi takdirleri. Ama benim takımım Şükrü Saraçoğlu’na gittiği zaman ben ordayımdır. Oyuncu İstiklal marşı Okunduğunda Başkan ve yöneticisinin nerede olduğuna çok dikkat eder. Kendini yalnız hissettiğinde çok etkilenir.

Aday değilim diye bir şey söylemiyorum. Ben buraya hizmet etmeye geldim. Ciddi bir sıkıntı var kulüpte, bu sıkıntı kendinizi feda etmeden, ben yanmadan çözebileceğiniz bir sıkıntı değil. Benim şuanda sadece sağım kolum yandı. Aday çıkabilir. Demokratik sistemde aday çıkabilir.

Çok dar bir bakış açısı. Maçta sakatlandı çıktı. Salonda çalışıyor. Maçtan önce 15 gün Antony’de çıkmıyordu. Kamil Ahmet 6 aydır yok. Bunlar kimlere tepki gösteriyor. Abdülkadir’e bu söylentiler zarar verdi. Bundan uzak tutabilmek içinde herkes yoğun bir çaba sarf ediyor. Trabzonspor biraz irtifa kazanmaya başladığı zaman bu tür sıkıntıları göğüslemek zorunda kalacağını biliyoruz. Kulüple alakalı olarak ince ve farklı hesapları olan insanlar var. Hesabınız varsa bunu kişiler üzerinden görmeyin. Kişiye atılan iftira kul hakkına girer. Burada Abdülkadir’e zarar verirsiniz. O çocuk daha 19 yaşında.

Alt yapıya inanmayan güvenmeyen bir takımın şansı yok. Barcelona’ya bakın. Altyapısından 7 oyuncu oynuyor. Futbolcu alarak para kaybeden değil futbolcu satarak para kazanan bir takım olmalıyız.

Değeri ödendiği takdirde kulübün başkanı dahil herkesi transfer edebiliriler. Bedellerini piyasa belirler. Bir futbolcunun bedelini piyasa belirler. Görüşme yaptığımız kulüp var. Geldiler. Premier ligden menajerler vasıtasıyla geldi. Kesinlikle konuşmam. Kulüp temsilcisi gelsin. Real Sociedad, Benfica, Hannover’den geldi. Abdülkadir ve Yusuf için. Abdülkadir için Portekiz’den, Yusuf için İspanya’dan ve Almanya’dan geldi.

İstikrar şart. Oyuncu geliyor, ilk sene istediğini yapamıyor. Sahaya çıkmayacağız diyen oyuncu topluluğu bugün oynayan oyuncu topluluğu. Her sene Trabzonspor şampiyon olsun. Ben olmazsam kimse olmasın çok önemli değil. Benim içinde volkanlar patlıyor. Emin olun taraftarın istediğinin on katı. Yukarıdaki takımlar çöküyor ama aşağıdaki takımlar enerji patlaması yaşıyor Bir şeyler oluyor. Trabzonspor olarak İstanbul’un büyük takımları ile değil bütün takımlarla mücadele diyoruz. Çok daha mücadeleci geçiyor. Taraftarımızın hiçbir zaman umutsuzluğa katılmaması.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor