Ahmet Ağaoğlu sakatlıkların nedenini böyle açıkladı!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Yılda 1-2 futbolcu satmak zorundayız.

Ahmet Ağaoğlu sakatlıkların nedenini böyle açıkladı!

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor Olağan Mali genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalar sonrası, konuşmacılara cevap vermek için yeniden kürsüye gelen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, futbolcuların yaşadığı sakatlıklar hakkında açıklama yaptı ve transfer konusunda önemli ifadeler kullandı.

Ağaoğlu "Uygulamasına konulmasına ön ayak olduğumuz TFF’nin lisans talimatının ocak ayı itibariyle uygulanmasının takipçisiyiz. Diğer kulüpler bizi takip ediyor. Trabzonspor kimsenin takipçisi değiliz. Biz Türk futbolunda kilometre taşıyız. Devrimleri gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edecektir. Devrimci takip etmez takip edilir. Bir yönetim oluşur ve onun görev yetkileri bellidir. O yönetim kimlerle çalışacağını kendisi belirler. Eğer görev bizdeyse Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda" ifadelerini kullandı.

Ünal Karaman'a sahip çıkın sözleri üzernine de "Görev başına getirdiğim, Süper Lig’de 1.5 yıldır teknik direktör değiştirmeyen iki kulüpten biriyken bize “Hocamıza sahip çıkın” demeyin bunu kabul etmiyorum." dedi.

Sakatlıklar normal!

Ağaoğlu "Altyapısından yetiştirdiği oyuncularla, altyapıya transfer ettiği oyuncularla, bu oyuncuların yedek veya U19 olmadığını profesyonel kadro olduğunu, bu futbolcuların hiçbir şekilde başka kulüplerde değerlendirilmemesi gerektiğini söylüyorum. Genç oyuncular gitsin başka takımlarda oynasın pişsin gelsin böyle bir uygulama yok. UEFA’ya bağlı liglerin çoğunda artık sadece rezerv takım var. Transfer yasağı olduğunda 1461’deki oyuncumuzu alamadık. Alın hayrını görün o zaman. Sakatlıklar var, bunlar olasıdır. Mücadele gücü yüksek takımlarda sakatlıkların olması muhtemeldir." diyerek "Benim Trabzonspor kadrosu için tanımlanmış bütçem 20 Milyon Euro zirve mücadelesi veriyorum diğer kulüpler 70-80 Milyon Euro ile aynı mücadeleyi veriyor. Dolayısıyla aradaki farkın kapanması için oyuncuların daha üst şekilde mücadele etmeleri gerekir ki bunu yapıyorlar. Bunun olduğu yerde sakatlıklar olması son derece doğal. Bu boşluğu da genişletilmiş kadro ile ancak doldurabilirsiniz. Biz de böylece sezon başında 40 kişilik kadro oluşturduk. Biz ne Getafe maçına ne de Krasnodar maçına yedek kadro ile çıkmadık A takım ile çıktık. Bu bu yönetimin düşünce ve uygulama şeklidir." dedi

Yılda 1-2 oyuncu satmak zorundayız
Her sene 1-2 futbolcu satmak zorundayız diyen Ahmet ağaoğlu "Bir futbol kulübünün ana gelir kalemleri bellidir. Seyirci hasılatları, sponsorlar, yayın gelirleri, ürün satışları. Bu takıma bu kadar gönül vermiş varken ürün satışı daha da artmalıdır. Şuanda 150 bin formayı yakaladık. Bunun yanı sıra futbolcu satışı. Her sene mutlaka 1 ya da 2 futbolcu yetiştirip satmak zorundasınız.  Futbol takımı gayrımenkul ile uğraşmaz. Bana göre son 10 yıldır altyapı konusunda devrim gibi yatırımlar yapılmıştır.  Bütün bunları yapabilmek için bu doğrultuda düşünen yöneticilere ve hocaya ihtiyacınız var. Hocaların bir çoğu kendi kariyerini düşünür. Gençleri yetiştirip oynatmak her hocanın harcı değildir. O nedenle biz hocamızla yola devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler