Ahmet Ağaoğlu: Özkan Sümer felsefesinden hiçbir zaman uzaklaşmayacağız

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Özkan Sümer’i anma gecesinde konuştu.

Ahmet Ağaoğlu: Özkan Sümer felsefesinden hiçbir zaman uzaklaşmayacağız

Haber61 - Spor Servisi / Trabzonspor’un efsanesi Özkan Sümer’in ölüm yıl dönümünde tören düzenlendi.

Programda konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu “Felsefesinden hiçbir zaman ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu “70li yıllardı Şenol Hocamda takım kaptanıydı, İstanbul’da takım kampına gitmiştim imza istemiştim hocamda vermemişti. İlk kez Özkan Sümer’i orada gördüm. Daha sonra Galatasaray’ı çalıştırdığı dönem bir restoranda gidip tanıştım hayranı olduğumu söyledim. Trabzon’u İstanbul’da temsil ettiği için gurur duyduğumu söyledim. 10 dakika konuşmuştuk.

Trabzon’da ise ilk kez İskender’in jübilesinde sıcak bir temasımız oldu. Şenol hocamda teknik direktördü. Sonra ASKF Başkanlığı yaptı orada hayran olduğum yönü altyapı felsefesiydi. Başkanlığı döneminde yardımcılığını yaptım. 96’larda altyapının ne kadar önemli olduğu, sporun temeli olduğunu, yapılması gerekenleri onu izleyerek konuşarak öğrendik.

Kendisiyle ilgili cümlelerle çok uğraşmak istemiyorum. Futbolun her kademesinde hizmet etti. Trabzon’un değil ülkenin çok önemli bir değeri. Çok önemli bir değeri kaybettik ama felsefesi yaşıyor. İçinde bulunduğumuz şartlar o felsefenin dışında bıraksa da hiçbir zaman uzaklaşmayacağız.

Özkan Sümer Futbol Akademisini hizmete açtık. Avrupa’dan bir çok spor yazarı buradaydı, Trabzon’da futbolun nasıl bir noktaya geldiği konusunda söyleşi yapmak istediler. Kısa bir konuşma yaptıktan sonra kendilerini bu akademiye götürdük. Trabzon’un futbol gerçeği bu.”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor