Ahmet Ağaoğlu flaş açıklamalar - "Şampiyonluğun en büyük adayıyız"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlun'dan önemli açıklamalar.

Ahmet Ağaoğlu flaş açıklamalar - "Şampiyonluğun en büyük adayıyız"

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından gözlerin çevrildiği başkan Ahmet Ağaoğlu saat 15.00'te katıldığı canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Ligin genelini değerlendirdiğimizde 3.’lük hiçbir zaman liderliğin dışındaki her hangi bir sonuç başarı olmaz. Ama yaşadığımız şanssız sakatlıklar oldu. Başka şeyler oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın önünde bitirmek lider Sivasspor’un hemen arkasında olmak iyi karşılanabilir. Daha iyi olabilirdi. Alt sıralarda dahil atbaşı giden bir yarış var. Ligin ikinci yarısında takımların yapacağı hamleler ligin sonunu ve takımların kaderini belirleyecek. Trabzonspor’a bu yönden baktığımızda 7-75.’tan 8 olabilir.

Ndiaye

Prensipte anlaştık. Kendisiyle kulübü ile anlaştık. Ayın 3.’ünü bekliyoruz. Kiralık. Gerekli açıklamayı da KAP’a yapacağız. Ne aldığımızı ne verdiğimizi açıklayacağız. Satın alma opsiyonu var.

ÜNAL KARAMAN KONUSU

Trabzonspor camiasının bir numarası diye bir kavram yok. Trabzonspor’un hizmetinde olan insanlar var. 8 Nisan itibariyle göreve geldik. Rıza hoca ile yollarımızı ayırdıktan sonra hazırlık kampının başlamasına yakın süreçte hocamız göreve geldi. Herkesin aklında farklı bir issim vardı. 7-8’e yakın hoca ismi varken Ünal Karaman’ın ismi gündemde değildi. Bunu kamuoyuna duyurduğumuzda destekleyenler oldu ancak ciddi şekilde eleştiriler de geldi. Ünal Karaman’ın Trabzonspor kalitesinde bir takım çalıştırmadığı, başarılı sayılabilecek neticeler almadığı. Küme düşen bir takımla şampiyonluğa giden bir hocaya görev verdiniz gibi eleştiriler oldu. 

Bunlar şık olmayan eleştirilerdi. Haddini aşan eleştiriler yapmaya kimsenin hakkı yok. Bunlar bizim için kriter değildi. Bu kulübün gerçekleri ve menfaatleri doğrultusunda görev verilmiş ve bu görevi yerine getirmek zorundasınız. Lige de parlak sonuçlarla başlamadık. Sıkıntılı sonuçlar sonrasında türlü eleştiriler gelirken Galatasaray maçı sonrasında herkes memnun oldu. Biz takımın kadronun farkındaydık. Biz hoca ile hep bunu konuştuk. Kadro maliyetini düşürmemiz gerekiyordu. Malatyaspor maçı oynadık. Trabzonspor’un dönüm noktalarından biri oldu. 
O maçın perde arkası vardı. Kamuoyu tarafından speküle edilmemesi gereken konuların konuşulması hoş değil. Bu konular açılmaması ile ben zarar görebilirim ama herkesin bildiği gibi bundan en çok kulüp zarar görür. Orada normal olmayan bir şey vardı. Kötü bir sonu ve ardından gelen hezimet. Sonrasında yönetici arkadaşımızda havaalanında da bana ‘en iyisi benim istifa etmem’ dedi. Ben pazartesiye kadar bekleyelim dedim. Hoca, Hocanın üzerinden yönetim, yönetim üzerinden yönetim ve bunlar üzerinden bir operasyon. Orada atılacak adım çok riskli bir adımdı. Orada hoca ile iki oyuncu arasında tercih yapmak zorunda kaldık. İki oyuncu ile yollarımızı ayırdık. O zaman da çok yoğun eleştiri aldık. Daha sonra yapılanlar ve transfer sezonuna geldiğimizde hocanın transfer talebi vardı. O arada bizim FİFA’dan yenim olduğumuz bir transfer yasağı vardı. CAS’a FİFA’ya başvurularımız oldu. Gittik ağladık, geldik yalvardık, en azından 1461 bünyesindeki futbolcuları almak için çalıştık. Hocamız transfer yapılmayacağını gördüğünde futbol şube sorumlumuza ben en iyisi bırakıyım demiş. Hocamızın çok kırılgan bir yapısı var. Bütün maçların kamplarını hoca ile beraber geçirdim. 

Trabzon enteresan bir yapı. Takımın başarısızlığını ve başarısızlığında ötesinde kendilerinin yönetemediği, kendilerinin işin içinde olmadığı bir Trabzonspor’u istemiyorlar. Bu bizim gerçeğimiz. Kaybedilen maçlar sonrasında hocaya yönelik eleştiriler oluyor. Bir kesimde hocamızı yedirmeyiz söylemleri oluyor. Hocamız bu eleştirilerin etkisi altında kalıp, büyüklerinde yönlendirmesiyle Krasnodar maçı sonrasında çok enteresan bir açıklama yaptı. “Transferleri ben yapmadım” Evet transferleri sen yapmadın ama hepsinden haberin vardı biri hariç. Ben izlemedim dedi. Diğer hocalar izledi, sizin ve yönetimin onayıyla transferler yapıldı. Transferleri izleme önerdi, sizin bilginiz var ve yönetim transferleri gerçekleştirdi.

“Yolunda gitmeyen bir şeyler varsa, Hocanın hatası varsa ve sahada atılan yanlış pasın tek sorumlusu benim” gibi bir açıklama yaptım. Her fırsatta senin yanında duran, o görüntüyü veren, ailemden fazla seninle birlikte oldum. Şartlar ne olursa olsun sana güveniyorum. Bir yola çıktık, seninle birlikte gideceğiz. Büyüklerinin de etkisinde kalarak bu beyanatları verdi. Sivas maçından sonra Futbol şube sorumlusu ve bir arkadaşımıza ‘ben ayrılsam iyi olacak’ demiş. Arkadaşlar hemen müdahale etmişler. Sizinle anlaştığımızda, bu şehrin dinamiklerini, sizin savaşçı ruhunuza inandığımız için sizinle çalıştık. Çok isim söylediler. Hiçbiriyle konuşmadık. Konuştuğumu söyleyen varsa bugün istifa ederim. Biz yönetime geldiğimizde bir savaş vereceğimiz açık ve netti. Bizle beraber bu yükü sırtlayacak ve savaşacak isimlerle çalışmak istedik ve Ünal Karaman’ı tercih ettik. Fiziki olarak ta düşünce olarak da yanındaydım.  

Bu takımda yaşanan her türlü olumsuzluğun sorumlusu benim. Benim Konyaspor maçı sonrası yaptığım bir açıklama var. Maçların ikinci yarıları iyi değil. Baskı yiyoruz ve gol yiyoruz gibi. Oynanan kötü futbolun bile sorumlusu benim diyen bir insan bunları söylüyorsa bu özeleştiridir. Bunları laflar sanaydı diye ileten insanlar var. Sonrasında hocanın açıklamaları vardı. Maçtan önce oyuncularla ve teknik heyetle yaptığı toplantılarda gidip te gelmemek var, ben kalırsam herkes ayağını denk alacak. Başkan da dahil. Bunları söylüyorsan yanlış yapıyorsun. Duygusal davranıyorsunuz kararınızı gözden geçirin demişler. İstifa kararını vermiş. Kayserispor maçından sonra yaptığı açıklama sonrasında Divan Başkanının yaptığı görüşmeler var. Hoca ile Divan Başkanı ve Genel sekreterimiz konuştu. Söylediği sözlerin Trabzonspor yapısına geleneklerine ve Trabzonspor’un teknik Direktörünün ağzından çıkmaması gereken sözler odluğunu söylemişler. ‘ben sözlerimin nereye gittiğini biliyorum” demiş. Daha sonra karşılıklı fesih görüşmeleri yapıldı, istediklerinin karşılanacağını söyleyerek ayrılık gerçekleşti.

Sosyal medyada çok sayıda bir yoğunluk olmuş ve bunların çoğunluğunun İstanbul’dan yönlendirildiğini ortaya çıktı. ‘Süleyman Soylu geliyor’ yazılmış, Süleyman Soylu o sırada güvenlik toplantısında. İşte bu Ahmet Ağaoğlu’nu yeme oyunu, yerine Mehmet Yiğit Alp gelecek. Mehmet Yiğit Alp, Ertuğrul Doğan ve bana tehdit hakaret, benim 30 senede zor ezberlediğim eşimin telefonuna tehdit ve hakaretler. Şuanda durum efsane. Bizim icra komitesi 3 kişidir. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Mehmet Yiğit Alp, Ertuğrul Doğan. İkisinin de istifası benim cebimde. Bana istifasını veren insanlar başkanlık koltuğuna geçmek mi istiyorlar. Oyuncuların 6 aydır maaş alamadığı durumdan maaşların erken ödendiği konuma gelindi. Hocamızın önünde engel olacak her şeyi temizledik. Bu kadar fedakarlık gösteren insanları, bu kadar hakareti Ertuğrul Doğan ve ailesine yapan insanlar, bu insanın çok kritik hamleler yaparak Trabzonspor’un ekonomik geleceğini kurtarma adına inanılmaz çaba sarfettiğinin farkındalar mı?

EREN BÜLBÜL’ÜN ABİSİNDEN MESAJ

Eren Bülbül’ün annesi ve abisi, başkanım aldığınız her türlü kararın arkasındayız. Annemin ve benim dualarımız sizinle” diye bir mesaj geldi. 100 Bin mesaj alırsınız ama bir tek mesaj her şeyi siler. Mermiye de koşarım, kan golünde de boğulurum. 14 yaşındaki oğlunu kahpe kurşunlara feda eden bir anne benim için dua ediyorsa bu yeter. Biz her şeyi yaptık. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. 

ÜNAL KARAMAN ORTAYI YAPTI

Bir şehrin Belediye Başkanı Kanaat önderi. Hiçbir şeyden haberi olmadan bunları yapıyorsa gerisi ne yapmaz. Olayı siyasete çekmeye çalışanlar oldu. Ünal Karaman olayı işin patlama noktası ama ortayı da Ünal karaman yaptı. Trabzonspor’a siyaset girdi ama Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı hangi partinin üyesi, Milletvekilleri Muhammet Balta hariç, hangi partiye mensup. Bu oyunlara düşmeyeceğiz. 

TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

Meşhur gece her şey bir saat içinde patladı. Her şey birbirine girdi. Şota ile görüşüldü denildi. ‘Zaten Şota ile anlaşmışlardı’ dendi. Ben Şota ile en son Nwakaeme’yi alırken 5 dakika görüştüm, görüşünü aldım. Şota’nın nerede olduğunu bile biliyorum. Mustafa Denizli ile anlaşmışız. Kendisi konuşmuş anlaşmadığımızı söyledi. Hiçbir hoca ile görüşmüşlüğümüz yok. Şuanda Trabzonspor kulübünün hocası Hüseyin Çimşir, yardımcıları ile ilgili görüşüyoruz. Hiç beklemediğiniz anda bir takım, külüne operasyon yapılıyor. Açık net. Ben söylemeyeceğim ama Trabzonspor tarihi bunları yazacak. 24 saat yanında olduğum, puan kaybettiğimiz maçlardan sonra destek olduğum hocanın ben kuyusunu kazıyorum yerine başka birini getireceğim. Bunun karşılığı karaktersizliktir. Bu yapı içinde Hüseyin Hoca’nın 2-3 yardımcı hoca takviyesi ile biri yabancı olabilir. (Hüseyin Hocanın altına) Yolumuza devam edeceğiz ve başarılı olacağız. Böyle bir taraftarlık olamaz. Kendi içlerini temizlemek zorundalar. Kentin kanaat önderleri bile ne olduğunu anlamadan, bir telefon açıp sormadan iki beğeni için böyle bir yarışa girerlerse olmaz. Hüseyin Hoca görevinin başında. Çok büyük bir sorumluluk mu? Evet. Ama 12 yaşında kulübün kapısından içeri gören biri için çok büyük bir onur. Benim ve yönetimin yapısını biliyor.

HÜSEYİN HOCA VE YANINA 1-2 HOCA

9-1 kuvvetinde hava patladı beklediğimiz bir şey değildi. Kaptan eğer genimi terkederek filika ile canını kurtarmaya çalışırsa gemi batar. O fırtına filikayı da batırır. Sadece fikir olarak konuştum. Ben ‘yanına bir iki hoca biri de yabancı olursa ne dersin dedim’ çok iyi olur dedi. Yardımcılarından biri Muzaffer hoca olacak diğerini de kendi belirleyecek. 

1-2 TRANSFER OLABİLİR

Bir iki transfer daha gerçekleşebilir. Her yere oyuncu alabiliriz. Forvete ihtiyacımız olduğunu zannetmiyorum. Defansa bir takviye olabilir. Bide sürpriz bir isim olabilir. Yıldız değil ama. Sötloth’u kim biliyordu? 

KRİTERLERE HARFİYEN UYUYORUZ

Mali kriterlere harfiyen uyan bir kulübüz. Zaten verdiğimiz çaba savaş bu yöndeydi. Trabzonspor masada güçlü olmasaydı yüzde 30-40 olayının dönemsi mümkün değildi. Trabzonspor sahada da güçlü. FİFA’da UEFA’da bir tane dosyamız yok.

SOSA - NOVAK KONUSU

Sosa ve Novak’la ilgili olarak kendilerine Trabzonspor’un ödeyebileceği en yüksek rakam kendilerine önerildi. Sosa ve Novak’ın herhangi bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Her iki oyuncunun da menajerleri menajercilik oynuyorlar. Yabancı oyuncular menajerlerin gölgesinde kalıyorlar bu da doğaldır. Serkan ve Abdürrahim’e teklif var. Serkan Asan 1.5 Milyon ve Abdürrahim’e 1 Milyon Euro teklif var.

STURRİDGE’YE TEKLİF VAR

Sturridge ile bize ulaşan sözlü bir teklif var. Biz devam etmek görüşündeyiz. Menajerinden geldi teklif. Bu sene sonuna kadar vermeyi yapıyı bozmayı düşünmüyoruz. Giden oyuncu olabilir. Hüseyin Hocanın raporu doğrultusunda gidecek oyuncular olabilir.

UĞURCAN’A TEKLİF VAR

Uğurcan benim gözbebeğim. Uğurcan’la ilgili teklif geldi. İşin güzel tarafı Uğurcan sorumluluğunun bilinci içerisinde. Gitmesi söz konusu değil. Premier lig, Lig 1, La Liga takımlarının istediği oyuncular benim takımımda. Liverpool2un kalecisi benim kalemde duruyor. Niye yeri zamanı gelemden, Trabzonspor’da başarı yakalanmadan niye vereyim.

ABDÜLKADİR ÖMÜR

Mart başı dedi. Oynayacak hale gelirim dedi. Rehabilitasyon sürecinin çok iyi gittiğini söyledi. Almanya’da olmasının daha doğru olduğuna karar verdik. Abdülkadir Ömür Almanya’ya gidene kadar nerede tedavi oldu. Üzerine basmadığı için her gün evine bizim fizyoterapist gitti. Yanlış tedavi oldu. Sabah akşam bunun rüyasını görüyorlar. Aman bir olay çıksın kulüp karışsın, bu yapı çöksün isteyenler var. O genel kurul bize bu görevi yapı çöksün diye vermedi. Şartlar ne olursa olsun buradayız. 

YUSUF YAZICI

Yusuf çok iyi gidiyordu. Adaptasyon sürecini çok iyi geçirmişti. Morali çok yüksek. 2020 Finallerine kendimi yetiştireceğim dedi. Yusuf Yazıcı nerede oynarsa oynasın, Trabzonludur ve Trabzonsporlu ’dur. Sözde değil özde Trabzonsporludur. Bizim yurt dışındaki elçimizdir. En büyük parayı kazandırmıştır ve devam edecektir. 

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Şampiyonlukla alakalı bir şey söylemem. Unun için mücadele edilir. Trabzonspor her zaman bu yarışın içinde olacaktır ve şimdi de o yarışın içindeyiz. 6 ay sonra Trabzonspor’un bu ligi nerede bitireceğini, bugüne kadar gurur duyulacak bir takım seyrettiler, biz daha çok çalışarak bu takımı layık olduğu yere getireceğiz. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz. 

Abdülkadir Ömür’de son durum - Başkan Ağaoğlu açıkladı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor