Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu yayıncı kuruluşun canlı yayınında soruları yanıtladı.

İşte Ağaoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Derin hikaye ama zor bir hikaye değildi. Yönetime gelşdiğimizde sıkıntıların farkındaydık. Yaklaşık 32 senedir Trabzonspor'un yönetim içinde ve çevresinde olduğum için 30 yıl önemli bir birikim camianın beklentilerini algılayabilmek için ve Trabzonspor aleyhine oluştururan algıyı bilen biriyim.

Trabzonspor camiasının içindeki sönmeyen Trabzonspor sevgisi ve ateşi yakından biliyorum. Bunları bir araya getirip makul bir finansal ve sportif plan yatığınızda oluyor. 

TARAFTAR SABIR GÖSTERDİ

2-3 sene sabır istedik. Ben sürdürülebilir bir yapı lazım dedim. Hiç beklemediğim bi şekilde olumlu bir cevap aldım. Şampiyon olduğumuzda taraftarımıza teşekkür ettim. hiç bir yönetime göstermedikleri sabırı bize gösterdiler. 

Pandeminin etkisi gerçekten zordu. Belirli bir araya verildi orada ivme kaybettik. Doğal olarak bir takım farklı faktörler devreye girdi.

Orada sezonu ikinci olarak bitirdik. Lig bittikten sonra UEFA ile imzalanan memoranduma aykırı olarak gerçekleşen bütçe nedeniyle Avrupa Kupalarından men cezası aldık. O süreç bizi olumsuz etkiledi. Asıl sabrı camia bize orada gösterdi. Şampiyonluğun kaybedildiği dönemler Trabzonspor’a 10 senelik zaman kaybettirdi. Orayı camianın da desteğiyle o süreci veya travmayı çok kısa sürede atlattık. Takip eden sene arzu ettiğimiz başlangıcı yapamadık.

20 - 25 milyon Euro gelir hedefliyorsunuz, men cezası alınca bütün bunlardan mahrum kalıyorsunuz.

Çok ciddi eyirci desteği aldık. Sonsorluk ve reklam gelirimiz arttı. Gelir gider olarak baktığımızda sattığımız futbolculardan gelen ve aldıklarımıza ödediğimize baktığınızda 16-17 milyon euro pozitif kazanç var. 

YÜKSEK MALİYETLİ FUTBOLCULARLA VEDAŞLAŞTIK

Çok yüksek maliyeti olan ve performansı istediğimiz gibi olmayan futbolcularla vedalaştık. Vedalaşamadıklarımızla da kadroda tutarak verim almaya çalıştık. o dönem. Trabzonspor'u bir şekilde yarışın içerisinde tutmalısınız. İçeride sportif disiplini de oluşturduk. İdari ve mali disiplin yanında sportif disiplini de oluşturduk. 

Trabzonspor’un geliri 1’se Beşiktaş’ın 3,5, Galatasaray, Fenerbahçe’nin 4 - 5.  Ama 12 milyon maaş bütçeli Konyaspor bu sene herkese kök söktürdü.

Güçle zekayı birleştirmediniz mi ortaya farklı tablo çıkıyor. Gücünüzün farkında olacaksınız. Böyle bütçeye sahipseniz, şampiyonluk mücadelesinin içine giriyorsanız, farklı enstürümanları devreye sokmanız lazım. Nedir bu: Altyapı, camia potansiyeli. 

Gelidğimizde 12 Milyon Euroluk gelir söz konusuydu ama ürün satışları yüzde 300 oranında artış gösterdi. 

Aynı şekilde tribüne inanılmaz oranda seyirci çekmeyi başardık. Çünkü yeni bir heyecan. Ama o yeni heyecan Pandemiye kadar hiç kaybolmadı. Ciddi şekilde bu performansı ortaya koyduğunuzda sponsorluk, reklam gelirleri arttı. Aynı zamanda ciddi şekilde o dönemde de baktığınızda sattığı futbolculardan elde edilen gelirle, bonservis bedeli olarak ödenen gidere baktığınızda 16 - 18 milyon Euro gibi pozitif tarafta olan Trabzonspor bütçesi var. 

Futbolcunun ücretlerini ödemediğinizde sıkıntı yaşarsınız. Maç düdüğü çaldığında futbolcu maça odaklanır diye bir şey yok. Böyle bir şey olduğunda yönetime olan güveni yok olur. Biz nasıl bu noktaya geldik. Kimseyi suçlamak doğru değil. Camianın sabırsızlığından oluşan durumdan bir an önce başarıyı yakalamak için plansız yapılan harcamalardankaynaklandı.

BAŞARISIZLIĞIMIZI BAŞKA TAKIMLARA YIKMADIK

Bugün geldiğimiz noktada bazı insanların anlayamadığı şey şu. 2 senedir kendi işimize odaklandık. Kendi hatalarımızdan kaynaklanan kayıpların faturasını başka rakiplere kesmek için bir yol seçmedik.  Kayıplarımızı konsilide etmek için başka kurumlara dikkati çekmeye çalışmadık. Yüzde 50 mizi oraya yüzde 50 mizi buaraya harcamadık. Yüzde 100'ümüzü bir noktaya odakladığınızda başarı gelit mi bilmem ama doğrusu budur. Maalesef sporun her alanında bu var. 

Bugün geldiğimiz noktada bazı insanların anlayamadığı şey şu. 2 senedir kendi işimize odaklandık. Kendi hatalarımızdan kaynaklanan kayıpların faturasını başka rakiplere kesmek için bir yol seçmedik.  Kayıplarımızı konsilide etmek için başka kurumlara dikkati çekmeye çalışmadık. Yüzde 50 mizi oraya yüzde 50 mizi buaraya harcamadık. Yüzde 100'ümüzü bir noktaya odakladığınızda başarı gelit mi bilmem ama doğrusu budur. Maalesef sporun her alanında bu var. 

Bunun üzerinden girtiğinizde artık camianız size güvenmiyor. ve size dönüyor. Yaptığın işlersonrası camianız size soruyor "Hiç mi suçun yok diye?". Bizi son 3 ay içerisind ebunun içerisine çekmeye çalıştılar. 
Trabzonspor kazanamaz, Trabzonspor son haftalarda kazanamaz, şampiyon olamaz dediler ve bizi oraya çekmeye çalıştılar. Onlara verilecek cevaplar vardı ama o zaman değildi. 

Avrupa Kupalarından men cezası alınca Sörloth, ayrıldı. Bazı oyuncularda ayrılmak istedi.

Netice itibariyle bir ölçüde takımın iskeleti bozuldu ve takım güç kaybetti. Türbülansa orada girdik.

ABDULLAH AVCI İLE ANLAŞTIĞIMIZDA...

Abdullah Avcı ile anlaştık. Elindeki oyuncu kadrosu ile o süreç içinde neler yapabileceğini çok iyi anlattı ve ifade etti bize. İşin doğrusu bire bir sezon sonu geldiğinde planladığı bize ifade ettiği program örtüştü.

Onu yaparken Şubat ayında, biz hoca ile önümüzdeki sezonu planladık.

Berat’ı aldık, Bakasetas ve Yunus’u kadromuza kattık o süreci öyle geçirdik.

2021’in Şubat ve Mart ayında bu sezonun 2021 - 22 sezonun planlamasını yaptık.

Hatta biraz garip karşılandı. Lig oynanıyor, Avrupa Kupaları hedefi var. Önümüzdeki sezonun plalaması ne demek?

Bu işin doğrusu o. Biz planlamamızı yaptık, kamp yerimiz, kamp tarihi, hazırlık maçları belliydi. Biz hazırlık maçlarını oynamaya başladığımız dönemde, şampiyonluk yarışındaki önemli rakiplerimizden bazıları daha antrenörüyle anlaşmamıştı. Hocanızla anlaşmadığınız yerde kalkar transfer yaparsanız, sonra yaptığınız transferi başka takıma göndermek zorunda kalırsınız.

Biz hazırlık kampına Marek ve Cornelius haricinde tam kadro olarak başladık.

Bruno Perez Nisan ayında bitmişti. 

Bu planlama yapılırken hoca şunu söyledi: Biz şampiyonluk yarışının dışında kalamayız. 

Genç yetenek vadeden oyuncular "Evet" dedi ama şampiyonluk yarışında yükü taşıyacak net oyunculara ihtiyacım var dedi. 

Bu söylenen oyuncular hocanın net olarak ifade ettiği younculardı. 

VİSCA TRANSFERİ

Visca Şampiyonlukta pay sahibi. Ama tabi benim standartlarımda biraz pahalı transfer. Bonservis açısından baktığınızda. Beni rahatlatan tarafı ki parayı verdiğinizde rahatlayamazsınız. Ben öyle para verdiğimde uyuyamıyorum. Pozitif tarafı, o paranın ülke futbolu ekonomisi içinde kalması.

Aynı şeyi Bakasetas, Siopis ve Berat transferi içinde söylemiştim. Ülke içinde kaldı ödemiş olgunuz bonservis.

REZERV LİG KURALIM DEDİK

Yerli oyuncuyu yetiştirecek ve geliştirecek futbol alt yapısına sahip miyiz? Geçen senenin U19 takımı şampiyona kim. Ahmet can haricinde U 19’dan oynayacak oyuncu çıkaramadık.
O oyuncular Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın aynı yaş grubundaki oyuncularla mücadele ediyor. Aynı seviye olunca geliştirme sağlayamazsınız.

Rezerv takım kuralım dedik. 6 kulübü, 7 kulübü Trabzonspor Genç, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray Genç diye bu kulüpleri 3. Lige sokalım. Bu çocuklar Siirt'te, Batman'da, 3. Lig maçlarının oynandığı yerlerde kendilerinden yaşça büyüklerle oynasın. Acıyı görsünler, sertliği görsün. Orada performansı yükselen oyuncuyu A takıma alabiliyorsunuz. A takımda performans düşüklüğü gösteren oyuncuları da. Bunu anlattık. Herkes anladı ama anlayamayanlar bu uygulamaya karşı olan insanlardı. Bunu uygulamaya koymayanlar yabancı oyuncuya sınırlama getirdi. 

TRABZONSPOR'UN BAŞARISI...

Bazıları kendi başarısızlıklarını bizim üzerimizden unutturmaya çalıştılar ama Türk futbolu açısından, Trabzonspor'un başarısı tamamen planlama, plan dahihilinde hareket etme. Yabancı kuralında da planlama yapılmalı. kervan yolda düzülür anlayışı yanlış. Ama bugün gelmiş olduğumuz noktada Kıbrıs Rum Kesimi'nden sonra en yaşlı oyuncu oynatan kulübüz. 

Şampiyonlar ligine kaldık? Kaldık ama ne var? Mancester Ctiy e kafa tutacak bir takım kuramadıktan sonra ne  yapacaksınız. oradan gelen paradan fazla para harcamama ve doğru harcamanın hesabuını yapmalısınız.  Şampiyon olamasaydık dahi Trabzonspor'un bütçesinde bir dalgalanma olmayacaktı. Hedefi yakalayamadığınız ekonomik dalgalanma yaşayacaksanız o hedef hedef olmaktan çıkıyor. Hocanın bizden isteği 4 mevki. Bunlalan alakalı olarak da bizim temasta bulunduğumuz 10-12 oyuncu var. finansal anlamda takımın dengesini bozmayacak ama şampiyonlar liginde de mücadele edecek oyuncular. Oyuncunun performansı hocanın sorumluluğunda...

NWAKAEME'DE SON DURUM
Bu süreç içerisinde gitmesi ihtimal dahilinde isimler olacaktır. Bu oyuncuların yerine gelecek oyuncuların çalışmaları da tamamlanmak üzüere. trabzonsporun her oyuncusu değerlidir. Oyuncu Trabzonspora değer katttığı oranda Trabzonspor oyuncuya değer katmıyor mu? Bugün performansını yüzde 400 artıran oyuncular var. Örneğin Sörloht geldiği takım place 1 gol 1 asist ama Trabzonspor'da 34 gol. 

Bir de Trabzonspor'da bir ücret dengesi var. Biz ona verebileceğiimiz en yüksek teklifi yaptık. 3 yıl uzun ama performansa dayalı sözleşme teklif ettik. Ulaşamayacağı nokta da değil hedef. Bizim için değerli bir oyuncu ama ipin ucunu bir kaçırdığınızda sıkıntı yaşarsınız. Biz teklifmizi yaptık cevabını bekliyoruz. "Para benim için önemli değil" demiş 

UĞURCAN ÇAKIR
Şahsi görüşümü soruyorsanız Uğurcan Çakırı'ın kalmasından yanayım. Çok büyük teklif gelirse başka ama. uğurcan Çakır giderse o derece bir kaleci almak zorundasınız. Alacağınız paranın ne kadarı ile o kalitede bir kaleci alabileceğiz. 

ABDULKADİR ÖMÜR
bdulkadir ömür ile alakalı bir teklif gelmişti reddetiğim için pişmanınm. Ama şöyle bir durum vardı. Yusufu sattıktan sonra 3 gün sonra City'de Abdulkadir'e 23 Milyon Euroluk bir teklif geldi. Göndermek istemedim. Ama ciddi sakatlıklar yaşadı sonra. yaşı çok genç. Hem performanısnın hem de değerini artırmasını bekliyorum. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler