Ağaoğlu'ndan Tolunay Kafkas sorusuna cevap!

Trabzonspor'daki alacağını yapılandırmayarak yardımcı olmaktan kaçınan Tolunay Kafkas'la ilgili başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamada bulundu

Ağaoğlu'ndan Tolunay Kafkas sorusuna cevap!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo mavili ekibin eski teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın tazminatını tek kalemde isteyerek alması konusunda Haber61'in sorusunu yanıtladı.

Sadri Şener döneminde 3,5 yıllık anlaşmayla göreve başlayan, ardından başkanlık koltuğuna oturan İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından sözleşmesi feshedilen Kafkas, mahkemeye gitti. Yerel mahkemede sonuçlanan dava, Yargıtay tarafından da onanınca Trabzonspor, 9 milyon 222 bin TL ödemeye mahkum edildi. Ağaoğlu yönetimi Kafkas'a 9 milyon 222 bin TL tazminatı, 170 bin TL yargılama ve avukatlık gideri kuruşu kuruşuna ödeme yaptı.

Haber61'in konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Ağaoğlu " Bu konuda çok detaya girmiyim. Ama bizden öncei dönemlerde sözleşmesi feshedilen iki hocaya 20 Milyon Liranın üzerinde tazminat ödedik. Bu kontratlar tek taraflı feseshedilriekne heralde şşu düşünüldü "Bizden sonrakiler ödesin" biz de ödedik.. Her iki hocandanda yapılandırma talebimiz vardı. Ama iki hocamız da bunu tescil gününe kadar ellerinde koz olarak tuttular. Hiç bir şekilde yapılandırmaya yaklaşmadılar. Bunu ödemek zorunda kaldık. Bu para yapılandırılmış olsaydı o kaynaüğı oyuncularımıza aktaracaktık ve tamamını evlerine bir kuruş alacakları olmadan gönderecektik. Uğraşıyoruz, herkesin malumu bundan da şikayetçi olacak değiliz. Bunları geldiğimizde bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. En azından bu kulüpten para kazanan bazı insanların biraz daha toleranslı olmasını istedik. Kimsenin parasını ödemeyeceğiz demedik, kazanılmış hakları var. Bunun içerisinde bir kaç futbolcu da var. Bizden önce sözleşmeleri tek taraflı feshedilen teknik direktörler ve futbolculara ödenen rakam 36 Milyon Lira. Bu çok acı bir şey. Bu paraya Süper Lig'de kulüp kurulur. Bunlar can acıtan şeyler. Problemin biri bitiyor ertesi sabah başkasıyla uğraşmak zorundasınız. Salı günü son gündü UEFA tescili için. Son gün son saat onu çözüyoruz, ondan sonra oyuncuların birikmiş alacakları gündeme geliyor. Yine son dakikada iki maaşlarını toplam da 21 Milyon TL ödedik. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
55 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor