Ağaoğlu'ndan özel açıklama: Avrupa'da devam etsek ne olacaktı?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu kongre sonrası Haber61'e konuştu

Ağaoğlu'ndan özel açıklama: Avrupa'da devam etsek ne olacaktı?

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Olağan Genel Kurul sonrasında Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Kongreyi değerlendiren Ağaoğlu “Sakin bir kongre oldu. Asıl gündem maddesi bütçeydi. Bütçe konusunda ne kadar hassas olduğumuzu camia da zaten biliyordu. Hayırlı olsun. Para işleri her zaman sıkıntılıdır.” Dedi.

BÜTÇE MAYIS’TA BELİRLENMELİ
Bütçe onayının lig bitiminde mayıs ayında yapılmasının daha doğru olacağını belirten Ağaoğlu “Banka olur, enerji şirketi olur, ihracat şirketi olur bunlarda bütçenizi  yıl sonunda aralıkta gerçekleştirirsiniz.. Ama bizim öyle değil ki lig mayısta bitiyor. Bu sefer başlıyorsunuz tahmin yapmaya. Ligi nerede bitireceksiniz ne yapacaksınız. Şampiyonlar Ligi’ne katılırsanız 300 milyon TL gibi devasa bir rakam daha artar. UEFA’ya katılırsanız 60-70 milyon TL olur. Oraya da katılamazsanız… Hedef doğrultusunda yapamıyorsunuz. Hedef doğrultusunda yaparsanız gerçeklerden uzaklaşabilirsiniz. Performansa göre bütçe yapıyorsunuz. O bütçe de mayıs ayında her şekilde sekteye uğrayacaktır artı veya eksi olarak. Tüzükte tadilat gerekiyor. Mayıs’ta olursa seçimli olacak bu sefer takım kampa gidecek, transfer yapılacak onda da haklılık payı var. Belki mali genel kurulu ayırıp mayıs ayında olabilir. Ama o kadar da büyük sıkıntı değil” 

AVRUPA’DA DEVAM ETSEYDİK NE OLACAKTI?
Avrupa Kupası’nda istenilen sonuçların alınamamasıyla ilgili soruya yanıt veren Ağaoğlu “ Abdülkadir Ömür yok, Ekuban yok, Yusuf Sarı yok, Sosa yok, Mikel yok, neyle çıkıyorsunuz sahaya. Onun dışında kalan oyuncularımız zaten takımı tamamlayan ya da altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncular. Avrupa yarışından koptuğumuz anda böyle bir zafiyetimiz vardı. Tam kadro mücadele etseydik , sakatlar olmasaydı zaten böyle bir şeyle yüz yüze gelmeyecektik. Böyle bir durumdayken önünüzde de uzun bir lig maratonu olduğu yerde aslarla devam edemiyorsun. Ekuban mesela benim tahminim tam olarak hazır hale gelmesi bence Konya maçı. Böyle zorlu bir sürecin içerisinde Avrupa’da yolumuza devam da edebilirdik. Alınan bir karar var, yapılan bir uygulama var.  Devam etsek ne olacaktı, alacağımız parayı kimse biliyor muydu? Galibiyet başına 250 Bin Euro, beraberlikten 130 bin Euro. Cezadan ötürü.  Gruptan çıkarsak alacağımız 500 bin Euro. UEFA’nın tek güzel tarafı gruplara kalınca 9 Milyon Euro alıyorsun. Kupayı alsan dahi alacağın para 5 Milyon Euro. Şampiyonlar ligi çok daha farklı tabi. 5’te 1 burası neredeyse. Orada olsa kafa göz yar yürü… Olaya sadece sportif mi bakacağız, ekonomik mi bakacağız yoksa takım devamlılığı açısından mı bakacağız. Bunların hepsini bir araya getirdiğinizde yapılan bir uygulama var. Bu uygulamanın içinde başkan da, hoca da, futbolcu da varım. Ama bir karar varsa sorumlusu da benim” ifadelerini kullandı.

KIRILMA MAÇI DEĞİL
Ağaoğlu Süper Lig’de oynanacak Galatasaray maçında taraftarın tribünleri dolrumasını beklediğini kaydederek  “İnşallah yarın 41 bini görürüz. Beşiktaş maçında mesela satacak bilet yok ama gelen seyirci 31 bindi bazı nedenlerden dolayı. Bu sefer önlemler alındı. Umarım tamamen dolacak. Bizim taraftarımız maça hem zevk hem de enerji katıyor. İyi bir maç olacak ama kesinlikle kırılma maçı olarak değerlendirmiyorum.”şeklinde konuştu.

ONAZİ HALA SORU İŞARETİ
Sakat futbolcularla ilgili bilgi veren Ağaoğlu  “ Abdülkadir Mart ayında dönecek, Onazi hala soru işareti. Onun formunu yakalaması tamamen doktor raporuna bağlı. Doktor da ucunu açık bırakıyor. Ekuban döndü. Novak Denizli maçına döner. Ahmet’in Münih’te yapılacak tetkiklerden sonra belli olacak. “ dedi.

Sakatlıkların performans nedenli olduğuna vurgu yapan Ağaoğlu “Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile arada ciddi farklar var. Kadro maliyeti, gelir açısından. Bu farkları mücadele ederek kapatırsınız. Mücadele gücünüzü üst seviyeye çıkarmak zorundasınız. Çoğunluk performansa bağlı sakatlıklar. Şuan ki sağlık ekibimiz, bana göre olması gereken yerde ve oldukça iyi. Bundan önce sıkıntılar yaşadık ama şuan orada bir sıkıntı yok.” İfadelerini kullandı.

SALİH İÇİN BİR GÖRÜŞME DAHA
Altınordu kulübünün sorun çıkarması nedeniyle forma giyemeyen Salih Kavrazlı’nın durumuyla ilgili konuşan Ağaoğlu “Salih konusunda bir görüşmemiz daha olacak. Yanlış şeyler bunlar tabi. Bir oyuncunun geleceği bir kulübün başkanının kişisel kararına kalmamalı. Eğer bu ülkenin gençlerine futboluna hizmet ediyorsak bir kere daha düşünmemiz lazım.” Şeklinde konuştu.

UĞURCAN ZÜRİH'E GİDER, DİNLENMEYE...
Uğurcan Çakır hakkındaki transfer iddialarına da esprili bir yanıt veren Ahmet Ağaoğlu “Uğurcan Çakır tahmin ediyorum Zürih’e gider. O da eşi oralı ondan. Dinlenir gelir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor