Ağaoğlu’ndan flaş açıklama: Trabzonspor o lige katılmayacak!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Divan Kurulu’nda konuştu.

Ağaoğlu’ndan flaş açıklama: Trabzonspor o lige katılmayacak!

Trabzonspor Divan Genel Kurulu bugün gerçekleşti.

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu yaptığı konuşmada yeni uygulanacak olan Rezerv lige katılmayacaklarını açıkladı.

Ağaoğlu “Rezerv takım uygulaması bütün gelişmiş liglerde var. İhtiyacın olan oyuncuyu alırsın form düşüklüğü olan oyuncuyu versin. Tepkimiz üzerine yeni bir uygulama ile karşımıza çıktılar. Sadece yaş gruplarını değiştiler. U19 yerine U19buçuk oldu. Adını rezerv lig koyarak içini değiştiremezsiniz. Biz bu lige katılmayacağımızı söyledik.” İfadelerini kullandı.

Ağaoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

3+1 gerçekleşmiş transferimiz var. 2 ya da 1 yabancı transferi daha söz konusu. Eğer yabancı kuralı bu şekilde devam ederse 1 oyuncu alınabilir. Ondan sonra yerli oyuncuya yönelme gibi bir durum olacak. Burada tespit edilen isimler var. Hoca ve izlemenin verdiği isimler var bazı mevkilerde 3-4 isim söz konusu. Telaffuz edilmeye başlandığı an kulüpler fiyat arttırıyor. Mesela 19 yaşındaki bir oyuncu için 3.5 Milyon Euro talep ettiler. Yerli futbolcu sayısının artmasını istiyoruz. Geçen sene gece yattık sabah kalktık küme düşme kalktı. Bunun hazırlığını yapmadan, 3 takım ekstra gelmesinden dolayı yayın gelirlerindeki azalmanın nasıl karşılaşacağı, altyapısı yapılmadan. Biz sadece buradan 35 Milyon TL kaybettik. Yabancı sayısının azaltılması için altyapısı oluşturulmalı. Sen bu kararı alıyorsun ama 2 senedir ısrarla rezerv takım uygulamasını statüsünü Süper Lig’den 4-5 takımın 3. Lig’e alınmasını istedik. Biz bu oyuncuları orada yetiştireceğiz. U19 takımı çok başarılı. Ama kimle mücadele ediyor kendi yaş grubunda oyuncularla. Mücadele seviyesi bu oyuncuların şuanda Trabzonspor’da oynayacak seviyede mi değil. Nerede yetiştireceğiz bunları alt liglerde. Kiraya verin dediler verdik. Kaç tanesi kaç dakika süre alabildi. Benim oyuncuma sağlayacağım imkanları alt liglerde hiçbir takım sağlayamaz. 1461 Trabzon’u karıştırmayın, rezerv takımla A takım arasında oyuncu geçişi olur. Biz transfer yasağı yediğimizde 1461 Trabzon’daki futbolcuları geri alamadık. Rezerv takım uygulaması bütün gelişmiş liglerde var. İhtiyacın olan oyuncuyu alırsın form düşüklüğü olan oyuncuyu versin. Tepkimiz üzerine yeni bir uygulama ile karşımıza çıktılar. Sadece yaş gruplarını değiştiler. U19 yerine U19buçuk oldu. Adını rezerv lig koyarak içini değiştiremezsiniz. Biz bu lige katılmayacağımızı söyledik. Altı doldurulmayan her karar rezerve ihtiyaç duyar.

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor Divan Kurulu Toplantısının tamamını izlemek için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler